Junior Business Controller

Junior Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Hilversum
 • 691 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de La Place werkgeverspagina voor andere vacatures

Het verhaal van La Place begint in 1987, toen het eerste restaurant werd geopend in het filiaal van V&D. In 25 jaar tijd groeide het concept uit tot een van de grootste restaurantketens van Nederland. Sinds de overname van Jumbo in 2016 is er een sterke (internationale) groeistrategie ingezet. De Junior Business Controller draagt bij aan die groei door het financiële fundament van de organisatie te verstevigen.

Over La Place

Natuurlijk, dagvers en huisgemaakt zijn sleutelbegrippen in de succesformule van La Place. Zo werkt de keten vrijwel zonder voorraden omdat de, vaak lokale, leveranciers dagelijkse de verse ingrediënten aanleveren. En de producten worden voor het oog van de consument bereid. Een min of meer toevallige strategiekeuze nadat in de jaren tachtig bleek dat consumenten niet geloofden dat de verse jus daadwerkelijk versgeperst was. La Place besloot de juicers uit de keukens te halen zodat de klant het met eigen ogen kon zien, en dat bleek een schot in de roos.

Overname Jumbo

Na het faillissement van V&D in 2016 werd een belangrijk deel van La Place verkocht aan Jumbo voor een doorstart. Door de sluiting van V&D schaalde La Place terug van zo’n tweehonderd naar vijftig vestigingen, maar heeft in de twee jaar na de overname samen met Jumbo een stevige groeicurve ingezet om haar sterke marktpositie weer in te nemen. Zo groeide het aantal Nederlandse vestigingen terug naar honderd en werden er vestigingen geopend in Amerika, Indonesië en grote Europese steden zoals Madrid en Parijs. In de komende jaren zal deze groei zich gestaag verder zetten. Het bedrijf heeft over het jaar 2017 een omzet gerealiseerd van 123 miljoen euro. Dat is een stijging van 34% en opzichte van het jaar daarvoor.

Maar La Place is niet de enige die profiteert van de samenwerking tussen de twee bedrijven. Zo worden verschillende succeselementen van La Place verwerkt in de Jumbo Foodmarkt en City concepten. Ook biedt Jumbo consumenten de mogelijkheid om de smaakbeleving van La Place in huis te halen door verschillende verse producten, zoals de populaire La Place roomkaas op te nemen in het assortiment.

Vacature: Junior Business Controller

De Finance afdeling richt zich voornamelijk op het opstellen van jaarplannen, forecasts, business cases, en financiële rapportages, alsmede het uitvoeren van analyses en het samen met de business bewaken dat financiële targets worden gerealiseerd. Op basis van inzichten uit de financiële data stelt het team kritische vragen en helpt vestigingen hun prestaties te verbeteren. Door alle activiteiten van La Place in kaart te brengen en te normeren sturen de Business Controllers op margevergroting en loonkostenoptimalisatie en verstevigen daarmee de positie van La Place voor verdere (internationale) groei. De accounting werkzaamheden zijn ondergebracht in het Shared Service Center van Jumbo in Veghel.

De Junior Business Controller is onderdeel van het Finance Team, dat bestaat uit twee Senior Business Controllers en een Finance Director. Samen zorgen zij voor de dagelijkse financiële aansturing van La Place. De Junior Business Controller richt zich voornamelijk op het opstellen van periodieke financiële rapportages, CAPEX en Overhead controlling en ondersteunt ook de Senior Controllers bij overkoepelende projecten. Zo investeert La Place op dit moment in de vernieuwing en ontwikkeling van onder andere SAP, kassa- en workforce management systemen om daarmee inzichten te verkrijgen die helpen bij het sturing geven aan bepaalde processen.

“De Junior Business Controller assisteert het Finance team bij het ontwikkelen van een business case voor nieuwe vestigingen of bij het oppakken van ad-hoc vragen. Daarnaast schakelt de Junior Business Controller intensief met de Finance afdeling van Jumbo waar ook het Shared Service Center is ondergebracht.” – Gerry van Engelen, Finance Director bij La Place

Cultuur en doorgroeimogelijkheden

Op het hoofdkantoor van La Place in Hilversum werken ongeveer zeventig professionals aan de verdere groei van de organisatie. Er is een open en informele cultuur en door de korte lijntjes binnen en tussen de verschillende afdelingen kunnen goede plannen snel gerealiseerd worden. Zowel de intensieve samenwerking met Jumbo als de (internationale) groei bieden veel kansen voor doorgroei en wordt er veel geïnvesteerd in trainingen.

Kandidaatsprofiel

 • Persoonlijkheid
 • Analytisch sterk
 • Oog voor detail
 • Gedreven
 • Proactief

Ervaring

 • Wo-opgeleid
 • Minimaal twee jaar ervaring in een controlling positie
 • Ervaren in het uitvoeren van complexe analyses in Excel
 • Ervaring of affiniteit met horeca en/of retail is een pre

La Place werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.