IT Operations Manager

IT Operations Manager

  • IT
  • Health
  • Haarlem
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 971 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zorgbalans werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Minimaal zeven jaar ervaring
  • Sterk people- & stakeholder Management
  • En technische kennis en ondersteuning
  • Kenis van Cloud based Infrastructuur, Servicemanagement, Applicatie- en Datamanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Zorgbalans is een zorgorganisatie en één van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. De IT operations manager zal drie zelfsturende IT-teams van in totaal zo’n 20 mensen aansturen, die de medewerkers van Zorgbalans maximaal faciliteren en die ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van technische innovaties die antwoord bieden op de exploderende zorgvraag.

Over Zorgbalans

Met zo’n 3600 medewerkers en ongeveer 600 vrijwilligers ondersteunt Zorgbalans mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.

De afgelopen decennia stijgt de gemiddelde leeftijd, we worden met elkaar steeds ouder. Dat betekent onder andere dat de vraag naar zorg de komende jaren niet alleen groter, maar ook complexer wordt. En dat bij een groeiend tekort aan gekwalificeerde zorgmedewerkers.

Volgens Zorgbalans kunnen we de uitdagingen op het gebied van zorgverlening in de toekomst niet alleen met mensen oplossen, maar wel door de combinatie van gepassioneerde mensen en de slimme inzet van technologie. Zorgbalans wil zo in 2030 toonaangevend zijn in het bieden van innovatieve oplossingen voor de exploderende zorgvraag. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen, of kan beschikbare zorg-capaciteit slimmer ingezet worden. Zorgbalans experimenteert daarom ook volop met nieuwe ICT oplossingen zoals spraaktechnologie, data science en machine learning.

In de visie van Zorgbalans kunnen op die manier de beste zorg en zorgprocessen worden gecreëerd voor cliënten en zorgverleners, in een intensieve samenwerking met partners zoals andere zorg- en welzijnsorganisaties, huisartsen, en gemeenten.

Vacature: IT Operations Manager

IT speelt een cruciale rol in de toekomst van Zorgbalans. Omdat de zorgverlening door de toenemende vergrijzing slimmer en meer schaalbaar moet, maar ook om de duurzaamheidsdoelstellingen van Zorgbalans te ondersteunen. Denk hierbij aan smart buildings en een verdere toename van IT oplossingen in de dagelijkse operatie. De IT Operations Manager zal verantwoordelijk zijn voor het maximaal presteren van de bestaande technische infrastructuur voor de organisatie.

De IT Operations Manager zal drie teams aansturen en deze verder helpen ontwikkelen. Zij / hij zorgt ervoor dat ruim twintig mensen nauw betrokken zijn bij het onderhouden en doorontwikkelen van de (Cloud based) Infrastructuur, servicemanagement dienst en het Applicatie- en Datamanagement. Daarnaast zal zij/hij deze vakinhoudelijk goed onderlegde teams helpen om een nog meer proactieve rol te spelen, en bouwt zij/hij aan een cultuur waarin ze de dagelijkse zorgverlening optimaal ondersteunen en meebouwen aan de toekomst. Voor de teams is autonomie en zelfstandigheid een belangrijke waarde. Er wordt dus veel gevraagd van haar of zijn people management skills.

Een belangrijke taak voor de IT operationsmanager is, om in verbinding met de organisatie, innovatieve oplossingen door te voeren en op te schalen. Met als uiteindelijke doel om de efficiëntie en kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dat het belang van innovatie groot is voor Zorgbalans blijkt uit de positionering van deze rol. De IT operations manager rapporteert direct aan de Directeur Strategie en Verbinding. Dit is een omgeving waarbinnen de impact van technologische vernieuwing in de zorg heel duidelijk zichtbaar is. Deelname aan de bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden behoort tot de functie.

Deze functie is een mooie mogelijkheid voor iemand met een solide technische basis en met hart voor mens en zorg. Een kans om echt iets betekenisvols te bouwen, in een organisatie die voorop wil lopen in technologische innovatie in de zorg – en om een sleutelrol te spelen in die ontwikkeling.

 

Interesse?

Zorgbalans werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.