IT Operations Manager

IT Operations Manager

 • IT
 • Health
 • Haarlem
 • Gepubliceerd op: 26 mei 2023
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 206 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 7 jaar ervaring
 • Sterk people- & stakeholder management
 • Technische kennis en ondersteuning
 • Kennis van cloud based infrastructuur, servicemanagement, applicatie- en datamanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Zorgbalans is een zorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. De IT Operations Manager zal vier IT-teams van in totaal zo’n 20 mensen aansturen en de drijvende kracht zijn achter de strategische innovatie en van de bijbehorende ondersteunende processen.

Over Zorgbalans

Met zo’n 3.800 medewerkers en ongeveer 600 vrijwilligers ondersteunt Zorgbalans mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.

De afgelopen decennia stijgt de gemiddelde leeftijd; we worden met elkaar steeds ouder. Dat betekent onder andere dat de vraag naar zorg de komende jaren niet alleen groter, maar ook complexer wordt. En dat bij een groeiend tekort aan gekwalificeerde zorgmedewerkers.

Volgens Zorgbalans kunnen we de uitdagingen op het gebied van zorgverlening in de toekomst niet alleen met mensen oplossen, maar wel door een combinatie van gepassioneerde mensen en een slimme inzet van technologie. In de visie van Zorgbalans kunnen we alleen op die manier de beste zorg en processen creëren voor patiënten en zorgverleners en de samenwerking met partners zoals andere zorg- en welzijnsorganisaties, huisartsen en gemeenten optimaliseren. Zorgbalans experimenteert daarom ook volop met nieuwe ICT oplossingen zoals spraaktechnologie, data science en machine learning. Zorgbalans wil zodoende in 2030 toonaangevend zijn in het bieden van innovatieve oplossingen voor de exploderende zorgvraag. Hierdoor kunnen mensen straks langer thuis blijven wonen of kan beschikbare zorg-capaciteit slimmer ingezet worden.

De IT Operations Manager zal de drijvende kracht zijn achter de strategische innovatie en van de bijbehorende ondersteunende processen.

Vacature: IT Operations Manager

IT speelt een cruciale rol in de toekomst van Zorgbalans. Omdat de zorgverlening door de toenemende vergrijzing slimmer en schaalbaarder moet worden, maar ook omdat IT de duurzaamheidsdoelstellingen van Zorgbalans kan ondersteunen. Denk aan toepassingen van IT in smart buildings en de van IoT-oplossingen in de dagelijkse operatie. De Teammanager ICT zal verantwoordelijk zijn voor het maximaal presteren van de technische infrastructuur voor de organisatie.

De teammanager ICT zal drie teams aansturen en deze verder helpen ontwikkelen. Zij/hij zorgt dat ruim twintig mensen in vier IT-teams nauw betrokken zijn bij het onderhouden en doorontwikkelen van de (cloud based) Infrastructuur, servicemanagementdiensten en bij het applicatie- en datamanagement. Daarnaast zal zij/hij deze technisch goed onderlegde teams helpen om een meer proactieve rol te spelen, en bouwt zij/hij aan een cultuur waarin ze de dagelijkse zorgverlening optimaal ondersteunen en aan de toekomst meebouwen. Er wordt dus veel gevraagd van haar of zijn people management skills.

Een belangrijke taak voor de IT Operations Manager is, om in verbinding met de organisatie, innovatieve oplossingen door te voeren en op te schalen. Met als uiteindelijke doel om de efficiëntie en kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dat het belang van innovatie voor Zorgbalans groot is, blijkt uit de interne positionering van deze rol. De IT Operations Manager rapporteert direct aan de Directeur Strategie en Verbinding. Dit is een omgeving waarbinnen de impact van technologische vernieuwing in de zorg heel duidelijk zichtbaar is. Deelname aan de bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden behoort tot de functie.

Deze functie is een mooie mogelijkheid voor iemand met een solide technische basis en met hart voor mens en zorg. Een kans om echt iets gaafs te bouwen, in een organisatie die voorop wil lopen in technologische innovatie in de zorg – en om een sleutelrol te spelen in die reis.

 

Interesse?

Zorgbalans werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

IT Operations Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.