IP/IT Lawyer

IP/IT Lawyer

 • Legal
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 05 juni 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 302 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 4 jaar ervaring
 • Met transacties in het IP- en IT-domein
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Communicatief sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Amsterdamse IP/IT & Privacy-praktijk van Freshfields werkt voor de grootste bedrijven ter wereld. Het is een dynamische praktijk met veel eigen cliënten en spraakmakende zaken. De IP/IT Lawyer richt zich op transactional IP en IT en bouwt de praktijk verder uit.

Over Freshfields Bruckhaus Deringer

‘Excellent and not too serious’: die slogan vat de cultuur binnen Freshfields Bruckhaus Deringer uitstekend samen. Freshfields staat wereldwijd bekend als een van de meest prestigieuze internationale advocatenkantoren. Internationaal werken er zo’n 2.500 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen, verspreid over 27 vestigingen in zestien landen. Als onderdeel van het wereldwijde netwerk voelt het Nederlandse kantoor aan de Amsterdamse Zuidas met ongeveer honderdvijftig medewerkers heel persoonlijk aan. Freshfields wordt ingeschakeld voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. De praktijkgroepen richten zich op de advies-, transactie- en procespraktijk voor nationale en internationale ondernemingen, financiële instellingen en investeerders.

IP/IT & Privacy-praktijk
Op het gebied van IP/IT en privacy geldt Freshfields internationaal als een van de leading firms. De Nederlandse praktijk, geleid door Rutger Kleemans, Jelle Drok en Mark Egeler (allen Partner), telt ongeveer veertien medewerkers. De grootste ondernemingen ter wereld benaderen hen met vraagstukken op het gebied van litigation, geschillen met toezichthouders of cross-border M&A.

Vacature: IP/IT Lawyer

In deze dynamische praktijk werkt de IP/IT Lawyer aan de meest interessante en spraakmakende dossiers. Voor cliënten is zij/hij de trusted advisor die hen vanuit kennis en expertise vakkundig bijstaat in het transactionele IP- en IT-domein. Dit omvat onder meer commercial contracting, pre- en post-transactional advisory en licentieovereenkomsten.

De rol is veelzijdig en biedt veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er zijn volop mogelijkheden om de praktijk verder uit te breiden. Daarin speelt de IP/IT Lawyer een proactieve rol. Hierbij richt zij/hij zich zowel op het bestaande Freshfields-netwerk als daarbuiten.

“In deze rol ben je de go-to person voor alle non-contentious IP- en IT-gerelateerde vragen van cliënten. Je werkt mee aan de grootste transacties voor de belangrijkste klanten en krijgt alle vrijheid en verantwoordelijkheid dit deel van de praktijk verder uit te bouwen.” – Mark Egeler, Partner

Het Amsterdamse kantoor van Freshfields speelt een cruciale rol in de ambities van Freshfields wereldwijd. De IP/IT & Privacy-praktijk opereert als zelfstandige praktijk met een divers team en bijna uitsluitend eigen cliënten. Dat maakt het een uitdagende omgeving voor een intrinsiek gedreven en daadkrachtige IP/IT Lawyer, waarin zij/hij niet alleen verder bouwt aan deze ambitieuze praktijk, maar ook aan haar/zijn eigen carrière binnen de advocatuur.

Interesse?

Freshfields werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max van Velthoven via maxvanvelthoven@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max van Velthoven Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

IP/IT Lawyer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.