Investment Manager

Investment Manager

  • Strategy
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2283 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Investment Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

In naam van diverse professionele en institutionele beleggers investeert Egeria sinds 1997 in gezonde Nederlandse bedrijven. De Private Equity partij heeft al meerdere succesvolle investeringen achter de rug. Om de investeringen sneller te laten groeien, is er binnen het fondsenteam ruimte voor een ondernemende Investment Manager.

Over Egeria

In twintig jaar tijd heeft Egeria zich ontpopt tot een van de leidende en onafhankelijke investeringsmaatschappijen in Noordwest-Europa. Sinds die tijd is de portemonnee gevuld met ruim €2,5 miljard beheerd vermogen. Hiermee richt het zijn pijlen op goedlopende Nederlandse bedrijven, of in ieder geval met een Nederlandse link, met een ondernemingswaarde van €50 tot €350 miljoen.

Egeria onderscheidt zich in de investeringsbranche door voor langere termijn te investeren in ondernemingen met groeipotentie en een bepaalde complexiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snelgroeiende familiebedrijven of het stand-alone maken van bedrijven met een carve-out. In nauw partnership met het management werkt het ondernemende Egeria vervolgens inhoudelijk en actief mee aan duurzame groei en waardecreatie.

Van oorsprong is Egeria gestart met het Private Equity Fund, waarvan het huidige fonds €800 miljoen telt. Hiernaast zijn er in de afgelopen jaren een aantal bedrijfstakken bijgekomen. Zo is de investeringspartij actief in family-office-activiteiten, evergreen- en stocklist-investeringen en vastgoed. Samen delen de in het totaal vijftig medewerkers een pand met uitzicht op de Amsterdamse Amstel.

Vacature: Investment Manager

Nieuwe bedrijven zoeken en analyseren, uitgebreide due-diligence-trajecten en betrokken portfoliomanagement: het werkgebied van de Investment Manager is breed. Deze persoon is ongeveer de helft van de week bezig met het monitoren van de portfoliobedrijven, de rest van de week staat in het teken van nieuwe bedrijven aankopen. Een proactieve en ondernemende mentaliteit is daarom een must.

Betrokkenheid
Het fondsenteam telt zo’n 15 investmentprofessionals waaronder Associates, Investment Managers, Investment Directors en Partners. Er wordt veel samengewerkt tijdens analysen en transacties. Samen met een Associate en Partner vormt de Investment Manager een driekoppig team om de deal te sluiten. Is de deal rond, dat blijft zij/hij de gehele periode betrokken bij het aangekochte bedrijf. Dankzij stevige communicatieve en sociale skills bouwt deze hands-on persoonlijkheid binnen korte tijd een band op met het bestuur van de onderneming. Ook fungeert zij/hij als klankbord en deelt met hen best practices.

Business-sense
Waarom verdient dit bedrijf geld? Wat doet het bedrijf goed? En wat kan er beter? De Investment Manager heeft een natuurlijke interesse voor bedrijven en vertrekt altijd vanuit de inhoud. Zij/hij duikt graag in de bedrijfsmaterie en snapt waarom organisaties goed lopen. Of niet. Strategieën toetsen, financieel modelleren, bankfinancieringen regelen en strategische herpositioneringen, het hoort allemaal in het takenpakket van de Investment Manager. En om alles soepel te laten verlopen, neemt dit ondernemende type snel beslissingen en pakt graag de leiding.

“Bij Egeria krijg je veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het bedrijf daagt je altijd uit om net een stapje out of your comfort zone te gaan. Zo wordt het nooit saai en voel je ook echt dat je stappen maakt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.” – Sander van Keken, Director

Sterke teamgeest
De ideale kandidaat voelt zich thuis in een high-performing-organisatie en werkt graag met collega’s samen. Zij/hij is open-minded en maakt makkelijk verbinding.

Egeria werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuisvia annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.