International Social Media Manager

International Social Media Manager

  • Marketing
  • Leisure
  • Hoofddorp
  • 1010 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Basic-Fit werkgeverspagina voor andere vacatures

Fit worden, doe je samen met Basic-Fit; waar, wanneer en hoe je dat zelf wil. Het bedrijf maakt fitness toegankelijk, simpel, betaalbaar en leuk. Basic-Fit is met meer dan 1,8 miljoen leden het nummer 1 fitnessmerk van Europa en is één van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Voor verdere groei is social media een belangrijk kanaal. De International Social Media Manager ontwikkelt de internationale strategie om platformen zoals Facebook, Snapchat en Instagram optimaal te benutten en zo nieuwe sporters aan Basic-Fit te binden en huidige leden enthousiast te houden.

OVER BASIC-FIT

Basic-Fit wil fitness toegankelijk maken voor iedereen in Europa. Het Nederlandse bedrijf heeft meer dan 620 high-tech sportscholen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje, en daar komen gemiddeld twee nieuwe clubs per week bij.

Fitness is steeds digitaler en Basic-Fit loopt daarin voorop. In Frankrijk staat het bedrijf daardoor zelfs bekend als ‘de Spotify onder de sportscholen’. Zo biedt Basic-Fit, naast topkwaliteit apparatuur en een flexibel lidmaatschap, virtuele coaching, trainingsadvies en –ondersteuning via de app en digitale groepslessen. Daarmee is Basic-Fit een innovatieve fitnesspartner voor in de sportschool en voor thuis.

Sinds 2010 is Basic-Fit razendsnel gegroeid. Niet alleen heeft de fitnessketen veel nieuwe vestigingen geopend, ook het aantal leden per vestiging groeit. Toch is dit nog maar de warming up. Het doel is pas bereikt als er op elke keukentafel in Europa een Basic-Fit ledenpas ligt. Daarom wil Basic-Fit de komende jaren ten minste 300 nieuwe vestigingen openen door heel Europa.

DE VACATURE: INTERNATIONAL SOCIAL MEDIA MANAGER

De International Social Media Manager is verantwoordelijk voor de strategie achter alle social media kanalen van Basic-Fit, zoals Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube. Vervolgens vertaalt hij/zij die strategie naar concrete concepten en leidt de uitwerking hiervan.

Daarmee heeft de International Social Media Manager direct impact op de social media outings van meer dan 600 clubs in verschillende landen, en van een bedrijf met meer dan 920.000 likes op Facebook. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de International Content Lead en werkt veel samen met de lokale Community Managers.

“De International Social Media Manager inspireert met zijn/haar creativiteit en visie op social media zowel onze (potentiële) klanten als onze interne teams. Hij/zij heeft het strategisch vermogen om een goede internationale strategie neer te zetten en het enthousiasme en de operationele vaardigheden om die strategie conceptueel door te vertalen en uit te werken. De International Social Media Manager heeft de unieke kans om echt impact te hebben op een beurgenoteerd, internationaal bedrijf dat nog voelt als een start-up: dynamisch, snelgroeiend, down to earth en weinig hiërarchisch.“ – Erica Hahn, International Marketing & E-commerce Manager

ONTWIKKELEN STRATEGIE

De International Social Media Manager bepaalt de social media strategie om het merk Basic-Fit en de lopende campagnes te versterken. De International Social Media Manager betrekt hier de Community Managers uit de landen veelvuldig bij. Hij/zij zorgt ervoor dat iedereen volledig engaged is en dat er samen aan iets moois gewerkt wordt.

Per land formuleert de International Social Media Manager doelstellingen en denkt hij/zij mee hoe die te realiseren binnen de grenzen van de overkoepelende strategie. Daarbij houdt hij/zij rekening met de verschillen tussen de landen. Zo is Facebook Messenger in Frankrijk bijvoorbeeld een heel belangrijk kanaal, terwijl in Nederland WhatsApp juist weer belangrijker is. Ook volgt de International Social Media Manager de nieuwste ontwikkelingen op de voet en speelt hij/zij snel in op nieuwe opkomende kanalen.

INTERNATIONALE COÖRDINATIE

In het verleden pakten de Community Managers in de landen hun social media communicatie zelf op. Het is aan de International Social Media Manager om te zorgen dat de landen enthousiast bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van de internationale strategie. Hij/zij zorgt dat er meer cohesie ontstaat tussen de landen, terwijl hij/zij tegelijkertijd de ruimte laat om creatief in te spelen op het eigen karakter van de lokale markt.

ERVARING

  • HBO+ opleiding in commercie of marketing
  • 3+ jaar werkervaring op het gebied van social media
  • Ervaring met organic social media marketing
  • Internationale ervaring

Basic-Fit werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.