International Senior Brand Manager

International Senior Brand Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Almere
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1513 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HG werkgeverspagina voor andere vacatures

Marktleider HG – die ‘doet wat het belooft’ – is volop in transitie naar een resultaatgedreven onderneming. Nationaal en internationaal meer bekendheid voor het merk creëren is een van de belangrijkste speerpunten. De International Senior Brand Manager is in de lead voor de merkvisie, communicatie en activatie van HG, waarbij digital een cruciale rol speelt. 

Over HG

Een nare koffievlek op de bank, bladluizen in de kamerplant of vuurrode nagellak op de badkamertegels: een specifiek probleem vraagt om een specifieke oplossing. Vanuit die gedachte ontwikkelt HG sinds 1969 hoogkwalitatieve reinigings- en onderhoudsproducten voor in en rondom het huis. Het bedrijf levert ruim 300 verschillende producten voor badkamers, keukens, woonkamers en vloeren, en heeft ook een breed keur aan middelen voor garages, schuren en zelfs om insecten en ongedierte mee te bestrijden – die in meer dan 45 landen verkocht worden.

Wat begon als een Nederlands familiebedrijf met Zweedse wortels, groeide uit tot een toonaangevende speler op de internationale markt. In 2017 nam Belgische investeerder Cobepa het bedrijf over. Vanaf dat moment werden pijlers vol ingezet op exponentiële groei. Met succes: vandaag de dag is HG marktleider in de Benelux en zijn er vestigingen in meerdere landen, waaronder Italië, Spanje, België en Engeland. In supermarkten neemt het aanbod aan HG-producten al gauw twee meter aan schappen in; in doe-het-zelf winkels is dat met gemak vier meter. De komende jaren moeten de winkelmeters én het succes van het merk verder uitgebouwd worden, zowel nationaal als internationaal.

Groeicijfers van minimaal tien procent
HG is een dynamische organisatie waarin ondernemerschap een groot goed is. Dat het merk zo sterk is geworden, is grotendeels te danken aan die commerciële mindset. Jaarlijkse groeicijfers van minimaal tien procent zijn eerder regel dan uitzondering. Tevreden achterover leunen is er niet bij, integendeel: de ambities voor de toekomst zijn torenhoog – mede dankzij de nieuwe directie die vorig jaar aantrad. De komst van Jeroen Mustert (voormalig Wessanen en Reckitt Benckiser) als nieuwe CEO markeerde het startpunt van een nieuwe fase van het bedrijf; eentje waarin professionalisering, resultaatgerichtheid en een focus op online de boventoon voeren.

De lat ligt behoorlijk hoog, net als het tempo. Samen het beste uit jezelf halen en de organisatie naar een hoger plan tillen: dat is waar HG-medewerkers zich elke dag vol overgave voor inzetten. De rol van International Senior Brand Manager beslaat het hele marketingspectrum en is daarmee een belangrijke schakel in de verdere professionalisering, groei en merkbekendheid van HG.

Vacature: International Senior Brand Manager

Zonder dat mensen het weten, hebben ze vaak meerdere HG-producten in huis. Het doel is om dit onbewuste gedrag om te buigen naar een bewuste keuze. Wanneer mensen bij een huishoudelijk probleem voor de oplossing meteen aan HG denken, is die missie van de International Senior Brand Manager geslaagd. Zij/hij zet samen met de Marketing Directeur de nieuwe langetermijnvisie van het merk uit, en neemt alle afdelingen – onder andere Consumentenservice, DTP, E-commerce, Productinnovatie en Sales – mee in de implementatie en uitvoer daarvan. De International Senior Brand Manager geeft direct leiding aan twee online marketeers.

“Een van de zaken die mij enorm aantrekt in HG is het feit dat persoonlijke ontwikkeling hier heel hoog in het vaandel staat. Wanneer iemand een goed idee heeft, kan zij/hij dat uitvoeren en daarmee snel resultaat boeken. Omringd door professionals die allemaal het bedrijf en de mensen die er werken naar een hoger plan willen trekken, kun je bij HG echt ongelooflijk veel leren.” – Marketing Directeur HG

Online succes = succes in de schappen
Dat online in die visie een hoofdrol speelt, staat vast. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat verreweg de meeste consumenten zich bij een schoonmaakprobleem eerst tot Google wenden. De E-commerce Manager levert de Senior Brand Manager alle insights en learnings aan die helpen de cruciale momenten en touchpoints in de customer journey te identificeren.

Om consumenten op het juiste moment in de klantreis te triggeren, is optimale online vindbaar- en zichtbaarheid essentieel. Immers, als de klant online HG als hét product gevonden heeft, is dat het product dat hij uit de winkelschappen pakt. Zo’n nauwe samenwerking tussen e-commerce en brand management is behoorlijk innovatief te noemen: niet vaak zit een Brand Manager zo dicht op het vlak van digital en e-commerce. Dat maakt de rol naast een hele afwisselende, ook een buitengewoon leerzame. Snel beslissingen nemen is the way to go: lijnen zijn kort binnen HG. Het blijft zeker niet alleen maar bij bedenken en creëren, implementeren en optimaliseren is stap twee. De rol is daarmee ook een zeer operationele: de Senior Brand Manager staat volop met de spreekwoordelijke poten in de klei en stroopt vol overgave zelf de mouwen op. Hoewel de functie vanuit Nederland uitgevoerd wordt, richt de International Senior Brand Manager zich naast de Nederlandse markt ook op het internationale speelveld.

Merkdenker met commerciële mindset
Temidden van zoveel snelheid en dynamiek zijn ijzersterke projectmanagementskills voor de International Senior Brand Manager een vereiste. Daarnaast is de ideale kandidaat een merkdenker pur sang, maar wel een die van daaruit moeiteloos de vertaalslag naar het commerciële maakt. Een allround Business Marketeer die ervaring heeft met 360 graden marketing, want in deze rol komen alle aspecten naar voren: van innovatie – de fabriek zit om de hoek – tot communicatie – en alles ertussenin. Iemand die het begrip ownership een nieuwe dimensie geeft en op het vlak van duurzaamheid grote stappen wil zetten. En bovenal een enthousiaste go-getter die zin heeft in een mooie uitdaging bij een ambitieus bedrijf waar zij/hij een enorme persoonlijke ontwikkeling gaat meemaken.

HG werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Lees het interview met Jeroen Mustert, CEO van HG

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.