Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

International Business Development Manager

International Business Development Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Eco
 • Barneveld
 • Gepubliceerd op: 02 mei 2023
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1035 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 3 jaar ervaring 
 • Met sales/new business 
 • Binnen retail of FMCG 
 • Ondernemend 
 • Vloeiend Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

DO IT ORGANIC wil bioproducten voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar maken. Hoe meer samenwerkingspartners, hoe beter dat lukt. De B Corp groeit hard, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Met ijzersterke communicatieve vaardigheden en een flinke dosis doorzettingsvermogen verovert de International Business Development Manager de Duitse en de Scandinavische markt.

Over DO IT ORGANIC

De toekomst is groen, dat weten ze bij DO IT ORGANIC als geen ander. Met meer dan dertig jaar ervaring in duurzame FMCG en een business-to-business netwerk over de hele wereld, wil het bedrijf met 100% biologische en duurzame producten de wereld verbeteren. De groei gaat hard, het tempo ligt hoog, de ambities eveneens.

Wat in 1991 ontstond uit de droom van een biopionier, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan negentig medewerkers, van wie een deel mede-eigenaar is. Het assortiment bestaat uit groenten en fruit, zuivel, vlees en vis, en granen en noten. Om altijd verse en hoogwaardige producten te kunnen leveren, werkt het bedrijf samen met een omvangrijk netwerk van boeren en producenten in ruim twintig landen. In verschillende landen is de organisatie ook betrokken bij sociale- en landbouwprojecten om de kwaliteit van biologische producten en het leven van boeren te verbeteren.  

Steeds meer consumenten stappen over op biologische voeding. Een ontwikkeling die DO IT ORGANIC uiteraard toejuicht. Dit is dan ook hét moment om uit te breiden in het Health Food Channel in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Met name Duitsland en Scandinavië zijn interessante markten met veel groeipotentie.  

Vacature: International Business Development Manager

De International Business Development Manager staat voor de schone taak om die markten te ontsluiten. Door zoveel mogelijk nieuwe health food-partijen aan zich te binden, verstevigt zij/hij de positie in Duitsland en Scandinavië. Logischerwijs reist de International Business Development Manager regelmatig naar verschillende landen om de merken La Bio Idea, Amaizing en verschillende Private Label-proposities te verkopen. Een mooie uitdaging waarmee de International Business Development Manager veel impact kan hebben op het internationale succes van het bedrijf én de toekomst van de planeet. 

Succes in deze rol valt of staat bij een doelgerichte, daadkrachtige aanpak. Dat begint met het helder in kaart brengen van prospects – partijen als de lokale Crisp, Picnic en Marley Spoon, maar ook lokale varianten van Ekoplaza, Tuinen en Marqt – en deze proactief te benaderen. In Duitsland heeft het bedrijf al voet aan de grond, terwijl Scandinavië nog onontgonnen gebied is. Door haar/zijn kwaliteiten als relatiebouwer en storyteller optimaal in te zetten – in combinatie met een lange adem – weet de International Business Development Manager de potentie maximaal te verzilveren. Als de positie in het Health Food-kanaal stevig geworteld is, richt zij/hij de pijlen op de conventionele retail. Kortom: er valt nog een wereld te winnen. 

Die wereld wint de International Business Development Manager samen met drie collega’s van het Account Management Team waar de International Business Development Manager onderdeel van uitmaakt. Een ervaren team dat zich elke dag vol overgave inzet om de missie van het bedrijf te verwezenlijken. Want uiteindelijk is dat een van de belangrijkste drijvende krachten achter het bedrijf en iedereen die er werkt: de intrinsieke drive om een bijdrage te leveren aan een betere wereld en een 100% biologische voedselketen. 

 

“DO IT ORGANIC is volop in ontwikkeling en we groeien ontzettend hard. Als International Business Development Manager ben je een belangrijke aanjager van die groei. Voor een ondernemende, ambitieuze professional biedt dat heel veel kansen voor mooie vervolgstappen in binnen- en buitenland.” – Erika Vermijs, Manager Consumer Products

 

De rol is een mooie kans voor een ondernemende sales- of new businessprofessional met enkele jaren ervaring die haar/zijn ervaring en skills graag wil inzetten om een succesvolle scale-up naar een nóg succesvollere toekomst te leiden. Een ambitieuze go-getter met een tomeloze dosis energie, die zich niet snel uit het veld laat slaan, maar altijd met frisse energie en enthousiasme doorgaat. Zoals het snelgroeiende scale-ups betaamt, is het bedje niet altijd keurig gespreid. Dat moet de International Business Development Manager niet afschrikken, integendeel: zij/hij krijgt er juist volop energie van om zelf hands-on mee te bouwen aan de organisatie en de missie die DO IT ORGANIC nastreeft.  


Interesse?  

DO IT ORGANIC werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marc Mohr via marc.mohr@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Marc Mohr Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

International Business Development Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.