Interim Project Lead of Partner Quality

Interim Project Lead of Partner Quality

  • Interim
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2898 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is marktleider op het gebied van retail in België en Nederland. Een Walhalla ook voor adverteerders, die maar al te graag bol.com’s 13 miljoen klanten willen bereiken. Het team dat verantwoordelijk is voor het partnerplatform heeft een interim vacature voor een Project Lead voor een scala aan strategische kwaliteitverbeteringsprojecten.

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn op bol.com in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Van mode tot boeken en van electronica tot beauty: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2021 noteerde bol.com een omzet van 5,5 miljard euro. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2021 was de webwinkel marktleider met 17,3 procent van het totaal aantal online bestellingen in Nederland. Bol.com groeit razendsnel en is nog lang niet uitgegroeid. Uitbreiden is het doel, zo snel als de organisatie aankan. Hiervoor werken 2400 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Utrecht voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek.

De motor achter de razendsnelle groei is het feit dat bol.com haar klanten door en door kent. Het bedrijf zet alles op alles om iedere bezoeker snel naar het voor hen perfecte artikel te gidsen. Het uiteindelijke doel is om eerder en beter te begrijpen waar klanten precies naar zoeken dan zijzelf. Zo kan bol.com maximaal relevant informeren en een ongeëvenaarde winkelervaring neerzetten.

Adverteerders bereiken klanten via bol.com op het juiste moment: terwijl ze al winkelen. Dit is een buitenkans voor adverteerders, en voor klanten, want relevante advertenties maken winkelen makkelijker en leuker.

Korte functieschets: Interim Project Lead of Partner Quality

Opdracht: De regie bewaren over een tiental strategische projecten om op datagedreven wijze de kwaliteit van aangesloten partners te kunnen managen en een of twee projecten zelf implementeren.

Partners zijn aanjagers van klanttevredenheid. Hun collectieve bijdrage groeit elke dag. Omdat bol.com steeds meer partners krijgt. En omdat partners een steeds groter percentage van de verkopen op zich nemen. Het is dus cruciaal dat bol.com hen warm onboardt, continu ondersteunt en motiveert. Hoewel het leeuwendeel van de partners goed (of nog veel beter) presteert, zitten er soms bad apples tussen. Dat is bij een retailplatform van dit formaat niet te voorkomen. Het is dus zaak voor bol.com om good partners belonen, bad partners beter maken en de zeldzame ugly partijen uit het scenario schrijven. Om dat proces steeds beter te managen lopen er continu verschillende innovatieve verbeterprojecten. De Interim Project Lead bewaart het overzicht, neemt de planning en structuur op zich en zorgt voor draagvlak in de organisatie.

Domein: Platform Quality.

Team: Het team Partner Quality bestaat uit een aantal ambitieuze, innovatieve businessanalisten. Zij onderzoeken aan de hand van complexe data-analyses hoe het team Partner Operations het platform beter, makkelijker en eerlijker kan maken. Zowel voor partners als klanten.

KPI’s: Een tiental concrete projecten; het verbeteren van de kwaliteit van aangesloten partners, en uiteindelijk de klanttevredenheid.

Grootste uitdaging: Het speelveld is complex. Onder andere vanwege de enorme hoeveelheid data uit uiteenlopende bronnen waaronder de klantenservice, de overweldigende diversiteit aan partners op het platform, competitieve overwegingen en de daarmee samenhangende commerciële afwegingen. Petje af voor de interimmer die binnen dat speelveld het overzicht bewaart over en een impuls geeft aan een tiental strategische verbeterprojecten.

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Ian Dove via ian.dove@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Ian Dove Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.