Interim Marketing Director

Interim Marketing Director

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1508 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 10 jaar ervaring
 • Met het managen van mensen en processen
 • Ervaring in de zakelijke dienstverlening
 • WO-opgeleid
 • Duur van de opdracht: 3-6 maanden

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Top of Minds is een toonaangevende speler op het gebied van executive search. De organisatie koppelt topkandidaten aan grote corporates, veelbelovende scale-ups en alles daartussenin. De Interim Marketing Director stuurt het marketingteam van 13 mensen aan, stroomlijnt processen en borgt de juiste merkstrategie voor Top of Minds en bijbehorende labels.

Over Top of Minds

In 2008 trad Top of Minds toe tot de markt van executive search. Met zijn innovatieve kijk op de tot dan toe traditionele industrie groeide de organisatie binnen tien jaar uit tot marktleider in diverse sectoren. Inmiddels werken er meer dan honderd mensen vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Madrid.

Marketing staat centraal in de aanpak van Top of Minds. Traditionele headhunting levert slechts de helft van de plaatsingen op. De andere helft komt tot stand dankzij de marketingmachine: een uitgekiende tech-stack die voor GDPR-compliant micro-targeting zorgt. Zo ontketende Top of Minds een revolutie van transparantie in de wereld van executive search. Door online marketing toe te voegen aan traditionele executive search, ontstaat een zeer krachtige mix. Het grotere bereik zorgt voor meer kandidaten op de shortlist en dus meer keuze voor opdrachtgevers. En minstens zo belangrijk: een meer diverse pool. Zo introduceerde Top of Minds niet alleen een volledig transparant wervingsproces, maar rekende het ook af met het old boys network.

Vacature: Interim Marketing Director

De Interim Marketing Director begeleidt de Marketing Manager, die enkele maanden vanuit het buitenland werkt. De Interim Marketing Director voegt zich voor een periode van drie tot zes maanden bij het team om het te coachen en door te ontwikkelen.

De marketingafdeling bevindt zich in een cruciale fase. Na 15 jaar is het tijd om de organisch gegroeide afdeling opnieuw in te richten. Doel: met dezelfde mensen meer en betere output leveren, zodat een groeiversnelling plaats kan vinden. Daarvoor is herinrichting van het team en processen noodzakelijk. Taken moeten scherper worden gedefinieerd, prioriteiten in de juiste volgorde worden gezet. Het team is getalenteerd en gedreven, maar managementervaring ontbreekt. Als inspirerend en coachend leider is de Interim Marketing Director de missing link die nodig is om de verandering – waar binnen het team volop draagvlak voor is – aan te jagen. Door de heldere communicatie en coaching van de Marketing Director draait het team niet alleen intern uitstekend, maar staat het ook binnen de organisatie steviger op de kaart.

De Interim Marketing Director optimaliseert en stroomlijnt processen, versterkt de datagedreven manier van werken en zorgt ervoor dat alle teamleden weten wat er van hen verwacht wordt. Er lopen verschillende kleinere en grotere marketingprojecten. De Interim Marketing Director monitort nauwkeurig de voortgang van elk project, haakt de juiste mensen aan, en springt daar waar nodig zelf hands-on bij. Concrete deliverables zijn onder meer een verdubbeling van de output per fte en een halvering van de doorlooptijd van vacatures en andere content.

De rol is een mooie kans voor een marketingprofessional die eerder succesvol een team aanstuurde. Goede projectmanagementskills zijn een must, net als de gave om ingewikkelde procesflows te optimaliseren. Met de juiste persoonlijkheid, daadkracht en een gestructureerde werkwijze kan de Interim Marketing Director in deze rol zeer succesvol zijn. De Interim Marketing Director rapporteert aan Annelijn Nijhuis, Managing Consultant.

 

Interesse?

Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.