Interim Lead Key Proposition Development

Interim Lead Key Proposition Development

  • Interim
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1724 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Logistiek via bol.com (‘Lvb’) is een strategische propositie die platformpartners ontzorgt en klanten het hoogste bestel- en bezorggemak garandeert. De Interim Lead Key Proposition Development is P&L-verantwoordelijk voor het uitbouwen en opschalen van de Lvb propositie. Zij/hij zorgt ervoor dat binnen enkele jaren 50 procent van alle partner-verzendingen via deze service loopt.

Over bol.com

Bol.com is hét online retail-techplatform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten altijd precies dat artikel vinden dat ze zoeken. En een platform dat zo’n 46.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Het assortiment van het digitale warenhuis beslaat ruim 33 miljoen verschillende artikelen; van nieuwe tuinsets tot drones en van legpuzzels tot koekenpannen. In 2020 noteerde bol.com een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst 70 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Logistiek via bol.com (‘Lvb’) is een unieke propositie waarmee bol.com de fulfilment overneemt van haar platformpartners. De voorraad wordt verplaatst naar bol.coms eigen magazijnen en zij zorgen voor het verwerken, verpakken en verzenden van alle bestellingen. Daarnaast regelt het bedrijf ook de andere processen, zoals betalingen, administratie, retourafhandeling en klantenservice. Deze propositie ontzorgt niet alleen de platformpartners maar biedt ook voordelen voor klanten, zoals extra bezorggemak en hoge leverbetrouwbaarheid. 

De komende jaren wil bol.com de logistieke service aan haar platformpartners verder opschalen. Doel is om over een paar jaar ten minste de helft van de partner-verzendingen via Lvb te laten verlopen. Om dat te realiseren, zet bol.com in op verbeteren van het gebruiksgemak, terugdringen van kosten, aansluiten van de juiste partners en het juiste assortiment, en het faciliteren van datagedreven sturing.

Vacature: Interim Lead Key Proposition Development

De Interim Lead Key Proposition Development is verantwoordelijk voor de P&L en NPS (partnertevredenheid) van Lvb. Zij/hij werkt het businessmodel verder uit en schaalt de propositie op. Daarmee draagt de Interim Lead direct bij aan een van de belangrijkste doelstellingen van bol.com. 

De Interim Lead Key Proposition Development richt zich nadrukkelijk op de ontwikkeling van de propositie. De (logistieke) uitvoering van de dienst ligt bij andere teams, maar zij/hij is wel nauw betrokken bij de performance. De Interim Lead Key Proposition Development beantwoordt, met haar/zijn team, grote vraagstukken als: wat is het optimale assortiment voor Lvb; welke type partners zijn het meest geschikt; en, hoe moet de kostenstructuur eruitzien om competitief te blijven? Daarmee brengt de Interim Lead innovatie in het businessmodel en maakt Lvb gereed voor snelle opschaling.

Naast haar/zijn inhoudelijke rol, is het ook aan de Interim Lead Key Proposition Development om het jonge team waar zij/hij leiding aan geeft verder op te bouwen. Dat team bestaat uit een Product Manager, twee Platform Analisten en een Commercieel Specialist, en wordt nog aangevuld met twee Proposition Developers. De Interim Lead zet de juiste mensen op de juiste plek, bepaalt de prioriteiten, ontwikkelt capabilities en stelt zich op als inspirerend coach.   

Stakeholdermanagement is een belangrijke kracht van de Interim Lead. Zij/hij is verantwoordelijk voor het uitbouwen van een strategisch essentiële en tegelijkertijd uitermate complexe propositie. De complexiteit komt vooral door de brede scope: veel van de onderwerpen overstijgen de individuele domeinen. De Interim  Lead Key Proposition Development zorgt voor afstemming binnen de organisatie, bijvoorbeeld met Logistiek, Commercie, IT, Control en Marketing. Zij/hij stelt zich op als ambassadeur van Lvb en zorgt dat de propositie en het team intern in de spotlights komen te staan.

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.