Interim Head of Marketing

Interim Head of Marketing

  • Interim
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2756 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de McDonald’s werkgeverspagina voor andere vacatures

Als Interim Head of Marketing ben je verantwoordelijk voor alle Nederlandse marketingactiviteiten: van consumer insights tot productontwikkeling en van campagnes tot media. Een unieke kans om met veel vrijheid te werken aan een van ’s werelds grootste merken.

Over McDonald’s

Vraag in Baku, Quito, Tokyo, Casablanca, Praag of Sydney naar de dichtstbijzijnde McDonald’s en je wordt zonder problemen de weg gewezen. Met meer dan 37 duizend vestigingen in 100 verschillende landen is de grootste restaurantketen ter wereld letterlijk overal. Ook in ons land hoef je met ruim 250 restaurants nooit lang te zoeken naar de iconische Golden Arches.

Het recept voor succes? Een internationaal merk dat haar gelijke niet kent en de lokale vrijheid om daar het maximale uit te halen. Ieder land heeft een eigen eetcultuur waar McDonald’s op inspeelt met unieke producten, bij ons bijvoorbeeld met de oer-Hollandse McKroket en de HomeStyle Crispy Chicken. Aangevuld met Hall-of-Famers als de Big Mac en de Quarter Pounder biedt de restaurantketen een aansprekend menu van versbereide producten waar alleen al in Nederland elke week zo’n drie miljoen gasten van genieten.

“Onze schaal geeft ons de kans en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld. We zetten ons in voor minder afval, duurzame producten, minder CO2-uitstoot, verantwoorde voeding en goed werkgeverschap.” – Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland

De lokale vrijheid gaat bij McDonald’s veel verder dan bij veel andere internationale organisaties. Amerika geeft richtlijnen voor het logo en de menuklassiekers en laat de marketingteams in de landen verder volledig vrij. Van strategie tot campagnes en van eerste onderzoek tot de lancering van nieuwe producten, het wordt allemaal uitgedacht in Amsterdam-Zuidoost (en vanaf april 2022 in Utrecht).

Om marktleider te blijven, legt McDonald’s de lat hoger en hoger. De restaurantketen ontwikkelt steeds aansprekendere producten, zoals de Maestro Burger met truffel, en vooruitstrevende marketingcampagnes, zoals het Good Times Island. Ook werkt het bedrijf aan vegetarische en zoutarme menuopties, recycling en digitale innovaties. Al deze vernieuwingen hebben duidelijk effect: de jaarlijkse omzet is in ons land gegroeid naar bijna 900 miljoen euro, McDonald’s trekt meer gasten die ook nog eens vaker terugkomen en de NPS is flink gestegen. Nu is het tijd voor de volgende stap: het meest geliefde merk van Nederland worden.

Vacature: Interim Head of Marketing

De Interim Head of Marketing is verantwoordelijk voor alle Nederlandse marketingactiviteiten. Zij/hij zorgt voor een vlekkeloze uitvoering van de campagnes, stuurt twee teams aan (Food Development & Consumer Insight en Campaigns & Media; in totaal zo’n 9 fte), en managet de externe bureaus waar het bedrijf intensief mee samenwerkt en die grote dedicated McDonald’s teams hebben. Zo zorgt zij/hij ervoor dat de Chief Marketing Officer (CMO) – waar de Interim Head of Marketing aan rapporteert – zich volledig kan richten op de strategische besluiten.

“We nemen ons werk ontzettend serieus, en onszelf met een flinke korrel zout. Er wordt veel gelachen en je kan hier helemaal jezelf zijn. Maar we leggen de lat wel enorm hoog, voor onszelf en voor elkaar.” – Annemarie Swijtink, CMO

Een van de uitdagingen voor de Interim Head of Marketing is de brede scope. Zij/hij maakt miljoenen Nederlanders enthousiast voor nieuwe producten en creëert tegelijkertijd een nog grotere fanbase voor McDonald’s klassiekers. Voor nieuwe ideeën over producten en campagnes maakt zij/hij volop gebruik van consumenteninzichten. De bijna 600.000 followers op sociale media en ruim een miljoen appgebruikers zijn daarvoor een logische bron, net als de franchisenemers en de gasten in de restaurants.

Als de uiteindelijke budgethouders zijn de franchisenemers een essentiële stakeholder. Het marketingbudget is afhankelijk van hun omzet en zij beslissen op basis van hun ervaringen in de restaurants mee over de campagnes. De Interim Head of Marketing krijgt er energie van om zowel op strategisch als campagneniveau intensief met hen te overleggen. Andere belangrijke stakeholders zijn onder andere de mede-directieleden en externe bureaus.

De Interim Head of Marketing krijgt bij McDonald’s de unieke mogelijkheid om met extreem veel vrijheid te werken aan een wereldmerk. Zij/hij komt terecht in een campagnemachine met dagelijkse exposure in de media en mag daar haar/zijn eigen stempel op drukken. Een uitdagende rol met enorme impact.

 

Interesse?

McDonald’s werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.