Interim Head of Corporate Communication

Interim Head of Corporate Communication

  • Interim
  • Energy
  • 's-Hertogenbosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2056 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor duurzame energie en gas. Die nummer-een-positie wil het bedrijf graag behouden. Daarvoor is een kraakheldere, krachtige positionering van Essent’s missie, visie en kernwaarden onmisbaar. Dat is de stip op de horizon voor de Interim Head of Corporate Communication. 

Over Essent

Essent is al jaren de grootste speler in de Nederlandse energiemarkt. Als onderdeel van het Europees leidende E.ON werkt Essent inmiddels – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – in multinationaal verband. De organisatie levert energie en gas aan miljoenen consumenten en ondernemers. Maar dit is niet alles, want ook in de vorm van slimme apparaten voor thuis, decentrale opwekkingsmogelijkheden en financieringsoplossingen bedient het haar klanten. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: betaalbare en duurzame energie voor iedereen.

De energiesector zit midden in de energietransitie: de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een impactvolle verandering die veel voeten in de aarde heeft en ook op communicatievlak om veel expertise vraagt. Vorig jaar lanceerde Essent haar nieuwe propositie – ‘Energie van Vandaag’ – met bijbehorende nieuwe positionering in de markt. Die positionering optimaal uitdragen en verstevigen is de uitdaging waar het gedreven team Corporate Communication, onderdeel van de afdeling Corporate Affairs, zich elke dag vol overgave voor inzet.

Team Corporate Communication
Het is dit team (3,5 fte) waar de Head of Corporate Communication leiding aan geeft. Het team bestaat uit een gedreven Corporate Communication Manager, Event Manager en Communicatieadviseur. Het doel is glashelder: de propositie van Essent – de one-stop-shop voor energie – nóg beter over het voetlicht krijgen, het merk verder laden en de ijzersterke reputatie van Essent en haar merken consolideren.

Vacature: Head of Corporate Communication

Als drijvende kracht achter het team Corporate Communication werkt de Head of Corporate Communication elke dag aan het helder en overtuigend positioneren van Essent en haar merken in de Nederlandse markt. Zij/hij levert de argumenten en bewijzen om (potentiële) klanten uit te laten groeien tot loyale fans, en medewerkers tot trotse ambassadeurs.

Dat valt of staat bij het ontwikkelen van een toekomstbestendig, overtuigend en geolied team. Dat is een van de belangrijkste focuspunten van de Head of Corporate Communication. Zij/hij weet wat nodig is om een team te bouwen en coacht dat team op inspirerende wijze om elke dag het beste uit zichzelf te halen. Zaken helder in kaart brengen, prioriteiten stellen en competenties op de juiste manier inzetten zijn daar onlosmakelijk mee verbonden, en stuk voor stuk vaardigheden die de Head of Corporate Communication tot in finesse beheert. Als meewerkend voorman deinst de Head of Corporate Communication er niet voor terug om ook zelf met de poten in de spreekwoordelijke klei te staan. Integendeel, zij/hij draait proactief mee in alle dagelijkse activiteiten.

Interne en externe communicatie
Die dagelijkse activiteiten draaien grotendeels om het ultieme doel: Essent en haar merken onderscheidend in de markt zetten en écht impact maken. De Head of Corporate Communication buigt zich over de strategische communicatie die Essent uitdraagt en kijkt hoe en waar die verbeterd kan worden. Dat geldt zowel voor externe als interne communicatie. Bij elke uiting, iedere campagne en elk (stakeholder) event bekijkt de Head of Corporate Communication hoe de boodschap van Essent het meest effectief gebracht kan worden, scherpt deze aan waar nodig en beschikt over de communicatieve sensitiviteit om anderen van ideeën en suggesties te overtuigen.

Een zelfstartende, doortastende en hands-on mindset, sense of ownership en de intrinsieke drive om altijd beter te willen presteren zijn voor deze interim rol absolute musthaves, net als leidinggevende ervaring in een dynamische, complexe markt. De rol is een uitgelezen kans om impact te maken op een organisatie die enorm in verandering is én een bijdrage te leveren aan een duurzamer Nederland.

De energiemarkt en de rol van Essent zijn volop in beweging. De Interim Head of Corporate Communication speelt een cruciale rol in hoe wij ons in de dynamische markt optimaal positioneren.” – Robin Janszen, Director Corporate Affairs

 

Interesse?

Essent werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.