Interim Business Controller

Interim Business Controller

  • Finance
  • Health
  • Leiderdorp
  • 1174 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Interim Business Controller werkgeverspagina voor andere vacatures

Met meer dan 3 miljoen mensen die regelmatig sporten is fitness verreweg de populairste sport in Nederland. Fit For Free en SportCity zijn sinds het bundelen van hun krachten één van de grootste ketens van health clubs in het land geworden en zijn nu in handen van private equity. De Business Controller zorgt voor meer zichtbaarheid op het gebied van prestaties – bijvoorbeeld door het implementeren van geautomatiseerde en gestandaardiseerde rapportageprocessen – en wordt een echte sparringpartner voor het bedrijf.

Over Fit For Free & SportCity

Het maakt niet uit of je een doorgewinterde atleet bent of helemaal nieuw in de sportschool, Fit For Free en SportCity hebben alles wat je nodig hebt. Hun sportscholen bieden de hoogste kwaliteit apparatuur, innovatieve concepten, betaalbare lidmaatschappen en professionele instructeurs.

In 2009 hebben Fit For Free en SportCity de handen ineengeslagen. Hun strategie is om het marktaandeel in Nederland binnen korte tijd te vergroten. In de afgelopen tien jaar hebben de twee merken hun omzet verdubbeld door indrukwekkende autonome groei en selectieve acquisities. Fit For Free heeft nu 93 clubs over het hele land en heeft ongeveer 330.000 leden. SportCity heeft meer dan 20 sportscholen en een totaal van 55.000 leden.

In september 2018 nam de private equity player Bencis Capital Partners Fit For Free en SportCity over. Haar strategie is gericht op groei, niet op kostenreductie. Bencis heeft nieuw leiderschap in het leven geroepen en is op zoek naar een strategie die hun groei en ontwikkeling ondersteunt. Dit maakt verdere (internationale) expansie mogelijk en stelt Fit For Free en SportCity in staat om de kwaliteit van hun sportscholen en diensten continu te verbeteren.

Vacature: Interim Business Controller

De Interim Business Controller is primair verantwoordelijk voor het verschaffen van inzicht in prestatiemetingen zoals groei, ledentevredenheid, retentie, gebruik van activa, en kostenefficiëntie. Hij of zij beheert het maandelijkse rapportageproces en is eigenaar van de budgetterings-, plannings- en controlecyclus. Dit maakt het een zeer stimulerende rol voor resultaatgerichte professionals.

De Business Controller maakt deel uit van het business control team en werkt nauw samen met de eigenaren, de CFO en het Financial Control team. Hij of zij rapporteert rechtstreeks aan het Head of Business Control.

Van nul af aan iets opbouwen en waarde toevoegen

De belangrijkste uitdaging is om de business control afdeling te leiden naar een meer professionele en geautomatiseerde werkwijze. Het Business Control team zal geautomatiseerde processen, dashboards en tools introduceren om real-time rapportage met toekomstgerichte inzichten te creëren. Dit is een kans om nieuwe processen vanuit het niets op te bouwen en echte waarde toe te voegen aan de business.

De Business Controller ondersteunt en daagt de business uit met relevante en to the point managementinformatie. Deze professional levert niet alleen de cijfers, maar fungeert ook als sparringpartner voor de rest van het managementteam. De Business Controller ontwikkelt en analyseert KPI-dashboards, beoordeelt budgetten, voert analyses uit en bewaakt synergiën.

Kandidaatsprofiel

  • Masterdiploma
  • 5+ jaar ervaring in de financiële sector / M&A / Business Control
  • Communicatief sterk
  • Expert in modellering, BI en Excel

Lengte van de opdracht: 3-6 maanden

Fit for Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Ian Dove, via ian@topofminds.com.

Contact

Ian Dove Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.