Innovation Manager

Innovation Manager

 • Strategy
 • Consumer
 • Barendrecht
 • 963 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

De wereld van groente en fruit staat geen moment stil. Klimaatverandering, gezondheidstrends, nieuwe groente- en fruitrassen, innovatieve kweektechnieken, schaalvergroting van telers, en bovendien begint e-commerce steeds meer voet aan de grond te krijgen in de categorie ‘Vers’, met alle gevolgen van dien voor de supply chain en klantinteractie. Bij The Greenery grijpen ze de uitdaging met beide handen aan. Daarom is er een nieuwe vacature gecreëerd voor Innovation Manager. 

The Greenery

The Greenery is een Nederlandse coöperatie van meer dan vijfhonderd telers op Nederlandse en buitenlandse bodem. Ze zijn actief in 57 markten en zijn bijvoorbeeld hofleverancier van Jumbo Supermarkten, Plus en Edeka, en voor meerdere innovatieve e-commercepartijen. Als ketenregisseur verbindt The Greenery de vraag- en aanbodzijde met elkaar.

Het recept voor succes bestaat uit de gebundelde krachten van de telers, een fijnmazig logistiek netwerk, een stevige IT-infrastructuur en veel commerciële expertise.  Zo voorziet The Greenery haar klanten – zowel Retail als Trade – van een verser en uitgebreider assortiment dan alle andere handelsorganisaties in de sector.

Strategie: Growing Together

Omdat het landschap zo snel verandert, heeft The Greenery een strategie voor de komende jaren ontwikkeld: Growing Together. De strategie zet in op het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, waardecreatie en strategische partnerschappen. Duurzaamheid, big data, innovatie en kwaliteitsbewaking zijn daarbij belangrijke thema’s.

Een paar jaar geleden heeft The Greenery bijvoorbeeld een eigen maaltijdbox in de markt gezet met verseoogst.nl. Niet om de concurrentie aan te binden met andere spelers in dit segment, maar om het businessmodel van binnenuit te leren kennen, waardoor The Greenery een betere partner kan zijn voor andere grote aanbieders van maaltijdboxen.

Vacature: Innovation Manager

Om op de ontwikkelingen van de markt vooruit te blijven lopen, is er een vacature voor Innovation Manager in het team van Pascal Piepers, Directeur Retail. De missie van de Innovation Manager: innovatieve businessmodellen op de wereld van groente en fruit los te laten. Digitalisering is daar een goed voorbeeld van, maar de horizon van de Innovation Manager is breder.

“We staan aan de voet van een spannende transformatie. Wie weet waar The Greenery over tien jaar kan zijn, mag het zeggen.”- Pascal Piepers, Directeur Retail bij The Greenery.

Strateeg

De Innovation Manager verkent de mogelijkheden en maakt in nauwe samenwerking met Piepers en de andere leden van de board van The Greenery de afweging tussen low hanging fruits en grootschalige projecten. Vervolgens neemt de Innovation Manager het voortouw in het opzetten van pilots, analyseren van resultaten, ontwikkelen van draagvlak en verder uitrollen van successen.

People manager

Er is ook een leidinggevend component: de Innovation Manager coacht, begeleidt en beoordeelt een Innovation Coordinator en drie Innovation Ambassadors en geeft daarnaast in projectverbanden functioneel aansturing.

Project manager

Innovatietrajecten kunnen vele vormen aannemen. Neem bijvoobeeld pricing. Vooraanstaande e-commercepartijen gebruiken geavanceerde algoritmen om continu de optimale prijsstelling te voeren. Automatisering is een ingewikkeld proces met veel impact op de hele business. De Innovation Manager heeft grote invloed op welke projecten hij/zij uiteindelijk zal oppakken met het team.

Voor wie is dit interessant?

De Innovation Manager gaat nieuw terrein ontginnen; deze rol is een greenfield binnen de organisatie. Dat vraagt om iemand die om zich heen, maar vooral ook vooruit kijkt. Veel leert van collega’s, soms een stap afstand neemt van de organisatie, kritisch en gefundeerd zijn/haar mening vormt, richting geeft aan de transformatie en mensen meekrijgt in het veranderingstraject. Een professional met een vergrootglas, maar ook een verrekijker. Die een sterke business case op kan stellen én met succes verandertrajecten kan uitvoeren.

Ervaring

 • +7 jaar werkervaring
 • Academisch niveau
 • Stevig track record van innovatietrajecten
 • Opstellen van business cases
 • Strategie-ontwikkeling
 • Stakeholdermanagement

Persoonlijkheid

 • Trendspotter
 • Influencer
 • Bruggenbouwer
 • Dynamisch & agile
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.