Inkoper

Inkoper

  • Operations
  • Energy
  • Houten
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1465 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Inventum werkgeverspagina voor andere vacatures

Inventum is pionier op het gebied van ventilatiewarmtepompen en boilers. Over vier jaar wil de fabrikant een verdriedubbeling van de omzet zien. Dit vraagt mede om een inkoper die een efficiëntieslag slaat binnen de gehele supply chain, van inkoop tot productie en logistiek.

Over Inventum

Het succesverhaal van Inventum begint in 1908. In dit jaar richt ingenieur Alexander Vosmaer het eerste Nederlandse bedrijf voor kleine huishoudelijke apparatuur op. Zijn tijd ver vooruit, start hij in de jaren twintig met de productie van warmwaterboilers. Tot op de dag van vandaag staat de ontwikkeling van innovatieve, energiezuinige producten bij Inventum centraal.

Tegenwoordig focust het bedrijf zich op het breder ontwikkelen van producten voor de duurzame energie. Denk hierbij aan ventilatiewarmtepompen en de hieraan gelieerde modulaire en hybride oplossingen, maar ook kokendwaterapparatuur voor andere merken zoals Grohe. Wat betreft duurzaamheid staan de producten al jaren hoog in de ranking en het bedrijf heeft grootse toekomstplannen. Van onderzoek en productie tot inkoop en sales, alle afdelingen vallen onder één dak in de fabriek in Houten. Als een van de weinige leveranciers in Nederland maakt het bedrijf zijn producten zelf en reikt hun afzetmarkt tot ver buiten onze landsgrenzen.

Nederland heeft als doel per 2050 geheel aardgasvrij te zijn. Om hieraan bij te dragen wil Inventum een actieve en vernieuwende rol in het verduurzamingsproces van Nederlandse woningen spelen. Om dit goed van de grond te krijgen, zit het bedrijf momenteel midden in een verandertraject dat zich onder andere richt op klantgericht denken.

“In de toekomst willen we ‘wooncomfort’ als een service aanbieden, van isolatie tot en met zonnepanelen. We gaan ons bezighouden met het hele spectrum rondom verduurzaming en zoeken hiervoor nu samenwerkings-partners.” – Dirk de Leijer, CEO bij Inventum. Bron: BNR Nieuwsradio (BNR in Bedrijf), 20 januari 2020

Vacature: Inkoper

De inkoper bij Inventum is verantwoordelijk voor de contract- en prijsonderhandelingen en de begeleiding van de inkoopactiviteiten.

De focus bij Inventum verschuift richting professionalisering en optimalisatie. De inkoper speelt bij deze ontwikkeling een belangrijke rol door middel van het ontwikkelen en implementeren van een data-driven inkoopbeleid. Hij/zij houdt zich bezig met procesoptimalisaties en voert de veranderingen efficiënt door. Professionaliseren van de inkooporganisatie, meten en sturen – dat zijn belangrijke kerntaken van de aankomende inkoper. Hij/zij bouwt relaties, bewaakt de voortgang en brengt vernieuwende ideeën.

Hij/zij is in staat om zowel de binnen- als buitenlandse leveranciersmarkt te verkennen. Daarbij is hij/zij nauw betrokken in projectteams en geeft deze projectteams een duidelijke sturing vanuit inkoop op de beleidsdoelstellingen. Met het hele team wordt gezorgd voor tijdige leveringen, een optimale planning en voorraadniveau.

“Inventum is een ambitieuze organisatie voor mensen die enthousiast en eager zijn. De ideale kandidaat neemt initiatief en is een doorpakker die snel beslissingen neemt.” – Dirk de Leijer, CEO

Inventum werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.