HR Team Lead

HR Team Lead

  • HR
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 866 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Flow Traders werkgeverspagina voor andere vacatures

Weinig industrieën zijn zo dynamisch als de FinTech. Wereldwijde speler Flow Traders groeit in een ongekend tempo. De HR Team Lead is verantwoordelijk voor 320 medewerkers, coördineert meerdere projecten en speelt een strategische rol in de toekomst van HR van het succesvolle bedrijf. 

Over Flow Traders

Ooit betekende handel op de beursvloer letterlijk ‘handel op de beursvloer’. Those days are gone. Vandaag de dag wordt de wereldhandel voornamelijk bepaald door algoritmen. Partijen die daar het best op in kunnen spelen, zijn het meest succesvol. Flow Traders is een van ‘s werelds grootste liquiditeitsverschaffers – met bijbehorende indrukwekkende groei- en winstcijfers. De organisatie telt ruim 500 medewerkers en heeft kantoren in Amsterdam, New York, Hong Kong, Londen, Singapore en Cluj (Roemenië).

Op het Amsterdamse hoofdkantoor werken ruim 300 medewerkers met meer dan 30 verschillende  nationaliteiten. Het bedrijf is gespecialiseerd in Exchange Traded Products (ETPs) en breidt uit naar cryptocurrencies, Foreign Exchange (FX) en Fixed Income. In een industrie waarin het tempo van de ontwikkelingen zo hoog ligt, verwacht Flow Traders dat ook van haar medewerkers. Bijzonder aan het bedrijf is dat het de omvang en mogelijkheden van een groot, internationaal bedrijf biedt, maar tegelijkertijd nog steeds het gevoel van een relatief kleine organisatie heeft. Er is veel ruimte voor greenfield-projecten, en iedereen is altijd op zoek naar nieuwe projecten en uitdagingen. Daardoor zijn medewerkers en de organisatie als geheel continu in ontwikkeling en beweging.

Uitdagingen alom
Werken bij Flow Traders is om meerdere redenen uitdagend. Van medewerkers wordt verwacht dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste trading trends in de wereldhandel. Flow Traders is een hele bijzondere werkomgeving: niet vaak kom je een organisatie tegen waarin zoveel getalenteerde, energieke en ambitieuze mensen elke dag opnieuw alles geven om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen. De cultuur is een teamgericht, en er is veel aandacht voor ontwikkeling en het welzijn van medewerkers. Bovendien, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze op een kantoor werken waar naast een eigen bar, ook een sportschool met in-house personal trainers aanwezig is?

Vacature: HR Team Lead

In zo’n fast-paced, high pressure omgeving is goede HR een cruciale factor.  De HR Team Lead bepaalt de aanwezigheid en toekomst van HR voor Flow Traders op mondiaal niveau. Verantwoordelijkheden variëren van thought leadership en organisatieontwikkeling tot het aansturen van veranderingen op operationeel niveau. De HR Team Lead ontwikkelt beleid, programma’s, processen en maatstaven die de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie ondersteunen – op korte en op lange termijn. Aandachtsgebieden betreffen organisatieontwerp, leiderschapsontwikkeling, performance management, beloning en HR-automatisering. Zij/hij onderzoekt mogelijkheden, creëert business cases, presenteert deze aan de business en speelt een actieve rol in de uitvoering en opvolging.

Motiverende coach voor teamleden
De HR Team Lead geeft leiding aan het HR-team dat in totaal zes personen (drie HR Business Partners en twee HR Generalists) telt – allen werkend vanuit het Amsterdamse HQ. De 320 medewerkers op het kantoor in Amsterdam vallen direct onder de verantwoordelijkheid van de HR Team Lead. People management is onlosmakelijk verbonden met de rol: zij/hij fungeert niet alleen als directe leidinggevende, maar ook als inspirerende coach en betrokken mentor.

Leiderschapskwaliteiten, een strategisch vizier, ervaring met project- en people management en een onvermurwbare drive naar operational excellence zijn key drivers voor de HR Team Lead. Zij/hij gedijt optimaal in een competitieve, high-paced omgeving waarin iedereen het maximale van elkaar vraagt. De HR Team Lead rapporteert direct aan Global Head of HR & Recruitment, Mirjam de Meij.

Flow Traders werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.