Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

HR Program Manager

HR Program Manager

 • HR
 • Industrial
 • Bunnik
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1141 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BAM Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Met programmamanagement/consulting
 • Inhoudelijke HR-kennis of affiniteit met strategische HR-thema’s
 • Analytisch
 • Hands-on
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Als grootste bouwonderneming van Nederland heeft BAM een missie: ‘Building a sustainable tomorrow’. Het People Transformation Team drijft de uitvoering van strategische HR-onderwerpen. De HR Program manager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van onder meer het Strategic Workforce Management-programma en zorgt voor optimale integratie en coördinatie van de Nederlandse HR-strategie.

Over BAM

Koninklijke BAM Groep ontwerpt, bouwt en onderhoudt duurzame gebouwen, woningen en infrastructuur voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Dat doet het beursgenoteerde bedrijf al sinds 1869, het jaar waarin ondernemer Adam van der Wal in Zuid-Holland een timmerwinkel opent. Het familiebedrijf wordt in 1927 omgezet in de ‘Bataafsche Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken’, al snel afgekort tot BAM. In 1994, als de onderneming 125 jaar bestaat, krijgt de marktleider het ‘Koninklijke’ predicaat. Met ruim zes miljard euro omzet en dertienduizend werknemers is BAM vandaag de dag niet alleen een toonaangevende speler in Nederland, maar bedient het bedrijf ook de markt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België.

Duurzame bouwer
Voor BAM is bouwen een manier om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. BAM bouwt voor het leven, voor ons en voor toekomstige generaties, zoals de organisatie zelf zegt. Duurzaamheid vormt het fundament van die visie. Het bedrijf heeft een uitgesproken ambitieuze groene agenda, en is actief bezig zijn footprint op het gebied van CO2, grondstoffen en afval te verbeteren. BAM wil klanten zoveel mogelijk schaalbare duurzaamheidsoplossingen bieden. Een voorbeeld hiervan is Flow, het door BAM gelanceerde modulaire concept waarin het woonwijken bouwt met prefab, houten woningen.

Vacature: HR Program Manager

Het nieuwe People Transformation Team houdt zich bezig met strategische HR-thema’s zoals diversiteit en inclusie, HR tech, engagement en strategic workforce management binnen BAM Nederland. De HR Programmamanager voegt zich bij dit dynamische team en wordt daarin verantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie en implementatie van het Strategic Worforce Managementproject. De HR Programmamanager maakt een helder plan van aanpak voor dit project, bewaakt de voortgang en vertaalt inzichten naar heldere managementrapportages.

Naast het technische aspect is het heel belangrijk dat de HR Programmamanager ervoor zorgt dat het project effectief in de organisatie landt en beklijft. Dat kan alleen als zij/hij/hen de inhoud goed begrijpt én het verhaal overtuigend over de bühne krijgt. Het draagvlak dat de HR Programmamanager weet te creëren, vormt de basis voor de succesvolle implementatie en concrete meerwaarde van het programma. In de praktijk ligt de focus met name op het Strategic Workforce Managementproject, maar indien nodig springt zij/hij/hen in bij andere, grote projecten vanuit de business.

People roadmap
Afgelopen jaar stippelde BAM een nieuwe HR-strategie uit, die afgelopen zomer naar de business is gecommuniceerd. De people roadmap staat; nu is het tijd om deze effectief in de organisatie te implementeren en deliverables te realiseren. De HR Programmamanager bundelt alle initiatieven en projecten, stelt prioriteiten, identificeert pijnpunten en best practices, zet rapportagelijnen uit, creëert onderlinge synergie en monitort nauwkeurig de voortgang per project. Met als resultaat: een optimaal geïntegreerde people roadmap waar de organisatie op kan sturen.

De HR Programmamanager werkt nauw samen met HR-collega’s, waaronder HR-Directeuren in de Group en in het Verenigd Koninkrijk & Ierland. Voor Jacomien Dijkstra, Executive HR Director Nederland, is de HR Programmamanager een belangrijke steunpilaar bij het voorbereiden van webinars, rapportages en presentaties. Hier komen haar/zijn/diens consulting skills goed van pas: de HR Programmamanager filtert snel de kernboodschap uit een verhaal en vertaalt moeiteloos complexe materie naar behapbare, overzichtelijke slides. Dezelfde ondersteunende rol speelt de HR Programmamanager voor Kimberley Faijdherbe, People Transformation Manager, aan wie zij/hij/hen direct rapporteert.

“Technische, vakinhoudelijke kennis en people-skills gaan in deze rol hand in hand. De inhoud is belangrijk, maar mensen meekrijgen is minstens zo essentieel. Je weet de juiste collega’s en stakeholders aan te haken, ze te overtuigen en iedereen de juiste kant op te bewegen. Op die manier breng je echt verandering in de organisatie.” – Kimberley Faijdherbe, People Transformation Manager

Een consultant of programmamanager met ervaring in het HR-vakgebied kan in deze rol niet alleen veel brengen, maar ook veel leren. Dat maakt het een mooie uitdaging voor een snelle denker met sterke consulting vaardigheden en de sociale en communicatieve vaardigheden om mensen in beweging te krijgen.

 

Interesse?

BAM werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duynstee via frederique.duynstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.