HR Manager

HR Manager

 • HR
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1237 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de NZA New Zealand Auckland werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vier jaar ervaring
 • Kennis van Nederlandse wet- en regelgeving
 • Ervaring met het opzetten van een HR-afdeling
 • Of onderdeel geweest van een klein HR-team in een snelgroeiende organisatie
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mode van goede kwaliteit voor avontuurlijke mannen: met die propositie veroverde NZA New Zealand Auckland de markt. De HR-afdeling van het bedrijf is flink aan het professionaliseren. De hands-on HR Manager jaagt de professionalisering verder aan en bouwt de afdeling uit tot een geoliede machine.

Over NZA New Zealand Auckland

Het verhaal van NZA New Zealand Auckland begint in 2008 als Eric Schraven en Laurens van der Kroft voor het eerst Nieuw-Zeeland bezoeken. Het onherbergzame landschap en de ongerepte natuur van het land maken diepe indruk op het tweetal. Bij terugkomst in Nederland besluiten ze dat er een mannenmodemerk voor de avontuurlijke man moet komen. Sleutelwoorden: sportief, casual en geschikt voor outdoor.

Vijftien jaar later is NZA New Zealand Auckland uitgegroeid tot een sterk merk met een grote schare trouwe fans in binnen- en buitenland. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, waar zo’n veertig mensen werken, ontwerpt het merk collecties die door meer dan tweeduizend toonaangevende retailers in 15 verschillende landen worden verkocht. Daarnaast heeft NZA New Zealand Auckland veertig brand stores – franchise en eigen winkels – in onder meer Nederland, Duitsland en België. De komende tijd komen er naar verwachting nog zo’n vijf winkels bij.

Kortom: NZA New Zealand Auckland is volop in beweging. Dat geldt ook voor de HR-afdeling, waar een flinke professionaliserings- en automatiseringslag gaande is. De basis staat, nu is het tijd om deze verder uit te bouwen.

Vacature: HR Manager

De HR Manager neemt het stokje over van een interim HR Manager, die afgelopen jaar grote stappen zette richting meer efficiënte HR-flows. Inmiddels is vrijwel alle informatie centraal opgeslagen en zijn verschillende processen en systemen geautomatiseerd. De HR Manager vervolgt de ingeslagen route en zorgt dat ook de laatste handmatige processen worden geautomatiseerd. Zij/hij richt de HR-cyclus verder in en verankert deze effectief in de organisatie. Daar blijft het niet bij. Zo traint en begeleidt de HR Manager ook store managers in binnen- en buitenland in het voeren van sollicitatie- en functioneringsgesprekken, richt zij/hij onder meer een solide beoordelingssysteem in en ondersteunt zij/hij het hoofdkantoor in het structureren van het werving- en selectieproces. Om maar een aantal voorbeelden te noemen  van taken en verantwoordelijkheden die de HR Manager op zich neemt.

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het tegengaan van verzuim en het borgen van maximaal efficiënte roosters geen nice-to-have, maar een must. Over dit soort uitdagingen denkt de HR Manager niet alleen op strategisch niveau mee, maar gaat daarbij ook zeer hands-on te werk. Zij/hij bezoekt regelmatig winkels om het contact met de store managers te intensiveren, om te weten wat er op de vloer speelt en om de onderlinge betrokkenheid en het teamgevoel te vergroten.

De HR Manager is het aanspreekpunt voor alle HR-gerelateerde zaken. Daarbij laveert zij/hij soepel tussen taken en verantwoordelijkheden, en tussen het hoofdkantoor en de verschillende teams in de winkels in binnen- en buitenland – in totaal zo’n honderd mensen. In elk gesprek toont de HR Manager zich zowel inhoudelijk als communicatief zeer sterk, wat haar/hem een prettige, toegankelijke gesprekspartner maakt.

De fundamenten voor de HR-basis zijn afgelopen jaar gelegd. Aan jou de taak om deze te verstevigen en verder uit te bouwen. Strategisch denken en hands-on schakelen komen in deze rol samen, wat het een diverse en uitdagende rol maakt waarin je veel impact kunt maken.” – Liselotte Mak, CFO

De rol is een mooie kans voor een allround HR-specialist die al eerder betrokken was bij het opzetten van een HR-afdeling. Daardoor kan zij/hij vrijwel meteen in het diepe springen, lopende zaken oppakken en nieuwe initiatieven ontplooien. Een proactieve houding is essentieel, net als de sociale vaardigheden om goed met verschillende mensen te kunnen schakelen en draagvlak voor ideeën te creëren. Want ruimte voor ideeën is er volop: na het opzetten en implementeren van een nieuw proces of systeem, kan de HR Manager zich direct weer in een nieuw project vastbijten.

Interesse?

NZA New Zealand Auckland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.