HR-Directeur

HR-Directeur

  • HR
  • Consumer
  • Wachtendonk
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 4662 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Verasol werkgeverspagina voor andere vacatures

Mensen meer laten genieten van leefruimte: dat is het doel van Verasol. Daartoe ontwerpt, produceert en verkoopt het bedrijf duurzame oplossingen voor huis en tuin. Het bedrijf groeit enorm hard. De HR-Directeur brengt het HR-niveau van Verasol naar de volgende fase.

Over Verasol

Hoogwaardige terrasoverkappingen, veranda’s, glazen schuifwanden en tuinkamers: Verasol creëert extra leefruimte waardoor mensen comfortabel van extra ruimte in de tuin en in en rondom het huis kunnen genieten. Hoogkwalitatief, betaalbaar, verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en met veel extra opties.

In deze relatief jonge industrie is Verasol al twee decennia een toonaangevende speler. Met dank aan een uitgesproken ondernemende en innovatieve mindset, sterke geografische dekking, hoogwaardige producten op maat en investeringen in medewerkers en nieuw talent, wist Verasol in Nederland en Duitsland flink te groeien. Het hoofdkantoor en de productielocatie staan in het Duitse Wachtendonk (net over de grens bij Venlo), het kantoor waar onder andere het marketing- en digital team huist, bevindt zich in Best.

Home & Garden Solutions
Verasol is onderdeel van de Home & Garden Solutions (H&GS)-holding, waar ook dochterbedrijven Gardendreams, Montage Master en Sunmaster onder vallen. De laatste jaren groeide H&GS hard, met Verasol als grootste merk.

Het instappen van AAC Capital in 2017 stond aan de basis van deze ontwikkeling. Het personeelsbestand van de groep breidde de afgelopen jaren uit naar 450 medewerkers, waarvan 225 fte’s werkzaam zijn voor Verasol. Interessant detail: zo’n tweederde van deze medewerkers werkt pas sinds 2019 voor Verasol, veelal in nieuwe rollen. Dit zorgt voor een cultuur van constante verandering, vernieuwing en verbetering. Momenteel heeft Verasol naast een uitgebreid netwerk van specialistische dealers ook elf eigen winkels, waarvan drie in Nederland en acht in Duitsland. Binnenkort openen twee nieuwe Duitse winkels hun deuren.

Vacature: HR-Directeur

De aanhoudende groei van Verasol vraagt om professionalisering van de HR-organisatie. De HR-Directeur bouwt verder aan het fundament van het HR-beleid – onder andere loongebouwen en arbeidsvoorwaarden – voor Verasol en de andere dochterbedrijven. Een groot deel van de activiteiten heeft betrekking op de Duitse markt. Kennis van het Duitse arbeidsrecht komt in de rol dus bovengemiddeld goed van pas.

Als de basis goed staat, is het tijd om zaken als leadership development, performance management, talentontwikkeling, learning & development en employer branding te ontwikkelen en in de organisatie te verankeren. De werkzaamheden richten zich uiteindelijk op de gehele holding, hoewel de focus nadrukkelijk op Verasol ligt.

De HR-Directeur draagt de bedrijfscultuur van Verasol uit en ziet erop toe dat deze zich verder doorontwikkelt. Kernwaarden van die cultuur zijn: een snelle en transparante werkwijze, oprechte betrokkenheid bij de klant, een flexibele en oplossingsgerichte mindset, betrouwbaarheid en een grote nadruk op het ‘we doen het samen’ gevoel binnen de organisatie.

Verasol is een jonge organisatie met een stevige senior managementlaag. Samen bepalen we hoe de toekomst eruitziet. Als HR-Directeur heb je daar enorm veel impact op.” – Aart Roos, CEO

De HR-Directeur stuurt het HR-team van Verasol (6 fte’s) aan, bestaand uit twee HR Business Partners, twee supportmedewerkers en twee recruiters. Dit team bouwt de HR-Directeur op termijn verder uit. Als onderdeel van het MT van Verasol rapporteert de HR-Directeur direct aan de CEO van H&GS, Aart Roos. Doorgroeimogelijkheden zijn er volop, zowel binnen Verasol als de internationale organisatie.

Verasol is een uitgesproken can-do organisatie waarin mensen volop initiatief nemen en zelf de mouwen opstropen. Met alle kansen en mogelijkheden die er op HR-vlak liggen, kan een ondernemende HR-Directeur hier echt het verschil maken.

 

Interesse?

Verasol werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.