HR Directeur

HR Directeur

 • HR
 • Financial Services
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 27 februari 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1665 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • Met bredere HR-topics
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Scale-up mindset

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

PIA Group wil de accountancy- en adviesmarkt voor mkb-ondernemers veranderen met een formule die lokaal ondernemerschap combineert met de kracht van schaal. Na succes in België is Nederland aan de beurt. De HR Directeur verstevigt de HR-organisatie van het centrale PIA-team en van de overgenomen kantoren.

Over PIA Group

PIA Group is in 2012 in België opgericht door Steven Brouckaert. Met PIA streeft hij ernaar de wereld van lokale accountancykantoren en die van schaalgrootte met elkaar te combineren. Wat begon als een visionair concept, groeide uit tot een sterke organisatie die lokale accountancy- en advisorykantoren overneemt en versterkt, met behoud van hun eigen merk, identiteit en way of working. Als ‘house of brands’ ondersteunt PIA deelnemende kantoren op het gebied van data en digitalisering, operations, HR, finance en marketing en bevordert het de onderlinge samenwerking. Zo helpt PIA Group deze kantoren te innoveren, de markt te veranderen en accountants in hun kracht te zetten.

In 2022 werd PIA Group Nederland gelanceerd. Met CEO Ewout Brouwers (voorheen werkzaam bij KPMG en Picnic) wil PIA Group de Nederlandse markt veroveren – gesteund door een family fund. In 2023 trad Elke Klaassen (eerder werkzaam bij BCG en Flexport) aan als COO om waardecreatie en integratie van de kantoren te leiden.

De behoefte aan accounting- en breder financieel advies blijft toenemen, net als de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er sprake van strengere wet- en regelgeving en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen om de accountancysector drastisch te veranderen, wat dringend nodig is. De organisatie heeft hét antwoord op de vragen en behoeften, en daarmee is het momentum aan haar zijde. PIA Group is vastberaden alle kansen in de markt te benutten.

Vorig jaar deed PIA Group Nederland de eerste acquisities. Vandaag de dag telt de tak vijf labels, goed voor zo’n vijfhonderd medewerkers. Dat is slechts het begin: dit jaar zullen meer acquisities volgen en zal de organisatie in aantal labels en medewerkers verder groeien. Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is een ijzersterk team nodig. Dat team zijn Ewout en Elke nu aan het bouwen.

Vacature: HR Directeur

Voor PIA Group is duidelijk dat een organisatie niet kan draaien zonder goede mensen, maar ook niet kan veranderen zonder de juiste mensen op de juiste plek. Die mensen moeten aangetrokken, opgeleid en behouden worden, zowel in het centrale PIA-team als bij de overgenomen kantoren. In die overgenomen kantoren moeten medewerkers zich onderdeel voelen van PIA Group en de meerwaarde voelen die de groep hun biedt op het gebied van ontwikkeling als professional. Dit straalt logischerwijs af op de aantrekkingskracht van PIA Group in de markt als werkgever voor toekomstige talenten en doorgewinterde experts.

Kortom: PIA Group moet een werkplek zijn waar high potentials tot hun recht komen en zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dat kan alleen in een organisatie met een effectieve, inspirerende HR-strategie. Die ontwikkelt en implementeert de HR Directeur. De eerste periode ligt de focus onder meer op het opzetten van een leiderschapsprogramma, het opzetten van de PIA Academy en het verbeteren en verder uitbouwen van de performancecyclus.

In de dagelijkse praktijk werkt zij/hij nauw samen met de Talent Acquisition Manager. Voor zowel Elke en Ewout als voor de kantoren is de HR Directeur de belangrijkste sparringpartner voor alle HR-gerelateerde kwesties. Haar/zijn diepgaande inhoudelijke expertise en strategische visie op het HR-domein maken de HR Directeur de ideale gesprekspartner. Naast het uitdenken van strategische plannen en projecten is de HR Directeur ook de persoon die deze hands-on in de organisatie implementeert. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om het HR-team verder uit te breiden, evenredig met een toename van het aantal medewerkers en HR-processen.

Een van de speerpunten van PIA Group is dat overgenomen kantoren hun eigen merk en identiteit behouden. Dat geldt dus ook voor de HR-organisatie en -processen. Onder de vleugels van PIA Group worden gezamenlijk de strategische lijnen uitgezet, maar de overgenomen kantoren blijven zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de HR-strategie. In dit proces speelt de HR Directeur een voortrekkersrol. Zij/hij ontwikkelt op maat gemaakte trainingen en programma’s om de HR-organisatie van kantoren naar de volgende fase te begeleiden.

“In deze rol werk je enerzijds veel met en voor de overgenomen kantoren om hun HR-organisatie te verbeteren. Anderzijds ben je bezig met het opbouwen en optimaliseren van HR-processen en -structuren voor het snelgroeiende centrale PIA-team. Dat brede blikveld maakt het een veelzijdige en dynamische rol.” – Elke Klaassen, COO

De HR Directeur gedijt goed in een snelgroeiende organisatie waarin ideeën en acties elkaar in rap tempo opvolgen. In die dynamiek kan de ideale kandidaat niet alleen goed meebewegen; zij/hij krijgt er ook energie van. Net als de rol is ook het stakeholderveld divers te noemen – met aan de ene kant een tech-driven scale-upteam en aan de andere kant een grote groep specialistische professionals en ondernemers. Met sterke communicatieve en leiderschapsvaardigheden, een diepgaand begrip van HR-processen en een sterke focus op het koesteren en versterken van de PIA-cultuur, levert de HR Directeur een onmisbare bijdrage aan het succes van deze veelbelovende organisatie.

Interesse?

PIA Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emmadewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

HR Directeur

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.