HR Directeur

HR Directeur

Amsterdam

E-commerce, Start- & Scale-up

HR

Publicatie: 3 oktober 2017

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Fietsenwinkel.nl is onderdeel van de International Bike Group (IBG). De HR Directeur van IBG is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de explosieve groei van Fietsenwinkel.nl. Het Nederlandse merk Fietsenwinkel.nl gaat snoeihard, maar ook de buitenlandse vestigingen in Denemarken, Zweden en Noorwegen dragen steeds meer bij. En met dit jaar meer dan zeventig miljoen euro omzet staat IBG nog maar aan het begin. In heel Europa is de fietsenretail sterk versnipperd. De ervaring in Nederland heeft laten zien dat het omnichannel model van Fietsenwinkel.nl zeer succesvol is.

Fietsenwinkel.nl

Nederland is een fietsland. Er zijn 22,7 miljoen fietsen in Nederland. Dat betekent dat elke Nederlander gemiddeld meer dan één fiets heeft (april 2016). Hoewel CEO Bastiaan Hagenouw (ex-McKinsey en Lehman Brothers) zelf geen fiets had toen hij in 2009 twee fietsenwinkels kocht, zag hij wel de mogelijkheden van de business. En terecht: de Nederlandse fietsmarkt is groot en goed voor zo’n één miljard euro omzet per jaar. Tegelijkertijd is het een sterk versnipperde markt, slecht tien procent van alle fietsenwinkels maakt deel uit van een keten. Binnen deze marktomstandigheden wist Fietsenwinkel.nl marktleider te worden en snel door te groeien met jaarlijkse groeicijfers rond de zeventig procent.

Omnichannel

Fietsenwinkel.nl heeft altijd fysieke winkels gehad – zo is het begonnen. Inmiddels is de strategie volledig omnichannel: online zorgt voor oriëntatie en traffic, fysieke winkels voor de beleving en een keten van servicepunten voor het after-sales-onderhoud. De winkels en de servicepunten (inmiddels tweehonderd) ondersteunen het digitale kanaal en vice versa.

Toch werden vijftien van de zestien winkels in mei 2015 verkocht, waarmee afstand werd gedaan van 22 miljoen euro omzet. Bij Fietsenwinkel.nl is 30% van alle verkochte fietsen een e-bike. Uit een onderzoek van de Rabobank bleek dat e-bikes een hoog need-to-feel-and-see-gehalte hebben, dus consumenten willen een e-bike eerst zien en vooral uitproberen voordat ze tot aankoop overgaan. Door ruimtegebrek was dat in de winkels van Fietsenwinkel.nl niet mogelijk, daarom ging het roer om.

Er zijn vijftig nieuwe vestigingen geopend, veelal aan de rand van steden. Dat is goedkoper, de showroom is groter en er is voldoende ruimte voor een testparcours. Dat de winkels niet op high-traffic locaties liggen is geen probleem, want de zoektocht naar een e-bike begint toch online. De dominante online positie van Fietsenwinkel.nl is voldoende om potentiële klanten te verleiden naar een winkel te gaan.

Agile ondernemen

De ontwikkeling die Fietsenwinkel.nl het afgelopen jaar heeft doorgemaakt van wel winkels, geen winkels, toch winkels, is kenmerkend voor de start-up. Zoals het FD schrijft in juni 2016:

“Hagenouw kan niet in een glazen bol kijken. Wat hij wel doet is snel aanhaken op trends. Ook als daarvoor het bedrijfsmodel radicaal op de schop moet.” – FD, juni 2016

Vacature: HR Directeur

HR vormgeven bij een scale-up als IBG is grotendeels een greenfield operatie. Hier kan een senior HR-professional veel ervaring te gelde maken.

Wat er al is

Een HR-afdeling van tien tot twintig mensen (laag/hoogseizoen). Goedwerkende basale HR-processen. Een team van vijf mensen voor HR Operations en een team van vier tot veertien mensen op recruitment. Beide groepen met een teamleider. Een bedrijf met 550 fte (hoogseizoen), waarvan 100 hoogopgeleid personeel op het hoofdkantoor. Enorm veel enthousiasme, drive en betrokkenheid. En niet onbelangrijk: groei en succes.

Wat er nodig is

Het werk van de HR Directeur is veelomvattend. Als directielid is hij/zij overal bij betrokken. Een overzicht van speerpunten voor het eerste jaar zou er als volgt uit kunnen zien:

  1. HR Strategie – Opzetten van de organisatiestructuur, inrichten van zelfsturende teams, dimensioneren van een flexibele schil en opstellen van een functiehuis.
  2. People Development – Harmoniseren van beoordelingsstructuur over afdelingen heen, talent reviews, persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s opzetten, modules voor training en coaching.
  3. Internationalisering – Opzetten van een internationale HR-organisatie, consolidatie, internationale talent reviews en realiseren van synergieën door kennisdeling tussen landen met job rotation programma’s.
  4. Cultuurvorming en -behoud – Vroeger kon de CEO op de vrijdagmiddagborrel met iedereen even praten. Nu al lang niet meer. Het bewaken van de werkcultuur en het opstellen van kernwaarden wordt een expliciet proces.
  5. Employer Branding – Positioneren van Fietsenwinkel.nl / IBG als employer of choice. Definiëren en uitdragen van gezamenlijke missie als organisatie.

Profiel

Hier past een ervaren HR-professional die nu vanuit een eindverantwoordelijke HR-positie acteert. Er wordt gedimensioneerd op sterke groei. Een achtergrond in retail of e-commerce ligt voor de hand. Het omnichannel karakter van IBG maakt dat online en offline even belangrijk zijn. Net als de twee bloedgroepen: hoofdkantoor en operatie. Effectief kunnen opereren in elk kwadrant van deze 2×2 matrix is dan ook cruciaal. Het centrale thema is explosieve groei, dus ervaring met het begeleiden daarvan is de grootste pre.

Consultant Top of Minds Amsterdam

Martine Francken

Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

HR Directeur

Fietsenwinkel.nl is onderdeel van de International Bike Group (IBG). De HR Directeur van IBG is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de explosieve groei... Lees meer