Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Hoofd Marketing en Fondsenwerving

Hoofd Marketing en Fondsenwerving

 • Marketing
 • Consumer
 • Amersfoort
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 1842 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alzheimer Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Succesvolle marketingachtergrond
 • Vanaf 5 jaar managementervaring
 • Strategische kennis
 • Binnen datagedreven marketing
 • Doelgroepproposities 
 • Relatiebouwer

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het Hoofd Marketing & Fondsenwerving is lid van het Management Team van Alzheimer Nederland en verantwoordelijk voor het genereren van alle inkomsten van de organisatie. Deze rol is cruciaal voor de groei en ambities van Alzheimer Nederland. Zo wordt maximale impact gerealiseerd voor mensen met dementie en hun omgeving, nu en in de toekomst.

Over Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet haar talenten en ambities in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. De stichting streeft naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten, en werkt aan een toekomst waarin dementie niet meer voorkomt. Vooruitgang is daarom het voornaamste doel dat Alzheimer Nederland voor ogen heeft.

120 ambitieuze, bevlogen medewerkers en duizenden vrijwilligers verspreid over het land, zorgen er samen voor dat Alzheimer Nederland blijft groeien. Daarnaast is de stichting afgelopen jaar niet alleen tot een ‘Great Place To Work’ verkozen, maar behoort zij ook tot een van de tien ‘Best Medium Workplaces’ van Nederland.

Vacature: Hoofd Marketing & Fondsenwerving

Het Hoofd Marketing & Fondsenwerving (M&F) is verantwoordelijk voor het realiseren van de inkomstenambities van Alzheimer Nederland en geeft leiding aan vier teams. Deze teams werken vanuit waardecreaties voor verschillende doelgroepen en vertalen die in marketingproposities, primair gericht op inkomstendoelstellingen. Het Hoofd M&F zet de overkoepelende strategie neer, ziet en creëert kansen en vertaalt deze samen met zijn/haar teams in marketingproposities en nieuwe verdienmodellen. Hiervoor wordt met de organisatiebrede expertiseteams – zoals bijvoorbeeld Online Marketing, Data Intelligence, en Concepten en Creaties – multidisciplinair samengewerkt. Het Hoofd M&F rapporteert aan een van de twee directeur-bestuurders van Alzheimer Nederland en is onderdeel van het Management Team.

Het Hoofd M&F geeft leiding aan vier teams met ongeveer twintig medewerkers in totaal:

 1. Particuliere fondsenwervering – dit team richt zich op alle eenmalige en structurele particuliere donateurs. Hierbij gaat het om het creëren van klantwaarde, het optimaliseren van customer lifetime value en het versterken van loyaliteit. Datagedreven marketing speelt hierin een belangrijke rol.
 2. Bijzondere giften en nalatenschappen – hieronder vallen onder andere erfenissen, grote giften, vermogensfondsen en de samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. Het accent ligt hier op sterk relatiebeheer.
 3. Acties en evenementen – Dit team is verantwoordelijk voor de inkomsten vanuit acties en evenementen, zoals de succesvolle Herinneringenkerstbal en Het HerinneringenTop50 Concert in de Ziggo Dome. Ook het aanjagen van (sportieve) evenementen waarbij mensen zelf in actie komen om sponsorgeld op te halen – zoals de Nijmeegse Vierdaagse – en het organiseren en doorontwikkelen van het eigen evenement: de HerinneringenRit, ligt bij dit team.
 4. Collectes – Jaarlijks collecteren zo’n eenentwintigduizend mensen huis-aan-huis en/of digitaal voor Alzheimer Nederland, en dat aantal groeit nog steeds. Het team werft en activeert de vrijwilligers en zorgt met innovatieve (digitale) oplossingen dat hun werk makkelijker wordt. Aandachtspunten zijn hier onder andere cashless collectes en mobiele apps.

Het aansturen van de teams vraagt om een datagedreven Hoofd M&F die de dynamiek van klantwaardemaximalisatie en marketing automation niet alleen begrijpt, maar dit ook strategisch kan verbinden aan journeys en waardecreatie. Tegelijkertijd is het Hoofd M&F relationeel sterk en weet zij/hij hoe samenwerkingen met andere partijen op zowel directie- als marketingniveau worden ontwikkeld en onderhouden. Met een coachende stijl van leidinggeven, creëert het Hoofd M&F een werkomgeving waarin iedereen zich verbonden voelt en zijn deskundigheid volop kan inzetten. Heldere kaders, resultaatafspraken en aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn daarin cruciaal. De voornaamste uitdaging van de rol is om de groei en het succes van Alzheimer Nederland voort te zetten en uit te bouwen.

 

Interesse?

Alzheimer Nederland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.