Head of Product Operations

Head of Product Operations

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 682 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HelloFresh werkgeverspagina voor andere vacatures

De producten in de Benelux continu verbeteren, dat is de missie van de Head of Product Operations van HelloFresh. Hij/zij zorgt er met het Product Operations team voor dat lekkere en inspirerende recepten worden ontwikkeld, de weekmenu’s kloppen, de recepten helder zijn en alle feedback van klanten goed wordt verwerkt. HelloFresh gaat door een fase van professionalisering en de Head of Product Operations speelt daar een belangrijke rol in. 

HelloFresh

In 2012 was HelloFresh een van de pioniers op de markt voor het thuisbezorgen van maaltijdboxen. Na jaren van explosieve groei is de organisatie uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met zeven kantoren in negen landen en een klantenbestand van enkele miljoenen. Het hoofdkantoor voor de Benelux staat in Amsterdam en wordt aangestuurd door Maartje Frederiks. Zij is een van de oprichters van HelloFresh Nederland en CEO van HelloFresh Benelux.

Ik was consultant in de financiële sector en houd van lekker en gezond eten. Maar ik had niet altijd tijd om boodschappen te doen en na te denken over wat ik wilde eten. Om mij heen hoorde ik dezelfde geluiden.” – Maartje Frederiks, CEO HelloFresh Benelux

Bijna iedereen in Nederland kent HelloFresh. Het bedrijf heeft een groot klantenbestand en zeer goede relaties met leveranciers opgebouwd. Dat is een mooie basis voor verdere professionalisering en opschaling. Om dat succesvol te kunnen doen wordt flink geïnvesteerd in het aannemen van talent. Een voorbeeld daarvan is Pauwel Wiertsema. Hij werkte zeven jaar als Consultant bij The Boston Consulting Group voordat hij de overstap maakte naar de functie van COO bij HelloFresh Benelux. Hij wilde graag dichter bij de operatie staan en meer betrokken zijn bij het product en de eindgebruiker. Dat is gelukt: als COO is Wiertsema verantwoordelijk voor het begeleiden en verbeteren van alle processen rondom (het vullen en bezorgen van) de maaltijdboxen. Aan hem rapporteren de Head of Operations, Head of Procurement, Head of Customer Care, Head of Product Innovation & Development en Head of Product Operations.

Vacature voor Head of Product Operations

Head of Product Operations is een nieuwe rol binnen HelloFresh. De Head of Product Operations is een analytisch strateeg die – door veel te sparren met de COO en de andere Heads – het hele proces rondom de culinaire invulling van de maaltijdboxen van kop tot staart optimaliseert.

De Head of Product Operations zorgt ervoor dat het wekelijks samenstellen van de maaltijdboxen op rolletjes verloopt. Het is een complex proces geworden, waar veel verschillende (interne en externe) stakeholders bij betrokken zijn. Een voorbeeld: de Head of Procurement is verantwoordelijk voor inkoop, maar de Head of Product Operations bepaalt wat er gekocht moet worden. De Head of Product Operations neemt datagedreven beslissingen op basis van cijfers die worden gegeven aan de recepten (receptscores) en input van klanten via andere kanalen.

De Head of Product Operations rapporteert aan de COO Benelux en stuurt een team van zeven professionals aan. Het team bestaat uit een Lead Recepten, een Eindredacteur Recepten, drie Chefs en een Diëtist. De Team lead Recepten ontwikkelt samen met de drie Chefs en de Diëtist de gerechten en recepten zodat klanten het thuis gemakkelijk kunnen namaken. De Menuplanner stelt de weekmenu’s samen met het oog op voldoende afwisseling, kostenefficiëntie en zo min mogelijk verspilling. De Eindredacteur Recepten zorgt dat een receptkaart met het gerecht erop tot stand komt.

Optimaliseren en personaliseren

Om te kunnen optimaliseren heeft de Head of Product Operations veel contact met andere teams zoals Customer Care en Business Development over binnengekomen feedback en klantonderzoeken en hoe dat verwerkt zou moeten worden in de wekelijkse menu’s en recepten. Ook is de Head of Operations continu bezig om de processen binnen en tussen de team(s) te optimaliseren waarbinnen de IT-tooling component steeds belangrijker wordt.

Daarnaast is deze persoon intensief betrokken bij het steeds verder personaliseren van de boxen. Klanten van HelloFresh kunnen nu al aangeven of ze vegetarisch willen eten, alleen recepten willen met een korte bereidingstijd of juist ‘avontuurlijke’ recepten willen ontvangen. De ambitie van HelloFresh is om de keuzemogelijkheden steeds verder uit te breiden en zodoende tegemoet te komen aan de wensen van de klant. De Head of Product Operations speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van het aanbod en streeft ernaar op den duur persoonlijke aanbevelingen te kunnen doen aan klanten op basis van hun voorkeuren.

Kandidaatsprofiel

De Head of Product Operations is analytisch, hands-on en operationeel/pragmatisch. Hij/zij focust sterk op details is een sterk leider en houdt uiteraard van koken en lekker eten.

Ervaring

  • Strategy of Management consultant
  • Ervaring met project management
  • Track-record in procesoptimalisaties
  • Ervaring met verbeteren van NPS-score

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.