Head of Performance Marketing

Head of Performance Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 820 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2000 begon Suitsupply als webshop met een ophaalpunt boven de A4. Anno 2017 is een van de snelst groeiende internationale fashionbrands. Een ijzersterk product, een beetje sexy, extreem klantgericht en zeer ondernemend. Online hebben ze een sterke positie opgebouwd en daarnaast hebben ze 80 winkels in 24 landen. De missie? Mannen – en sinds kort ook vrouwen – over de hele wereld helpen er op hun best uit te zien met tailored, affordable luxury. Op dit moment wordt een sterk digital team opgebouwd. Een van de meest senior posities binnen dit team is die van Head of Performance Marketing. Een zichtbare positie met de mogelijkheid door te groeien naar C-level.

Suitsupply

Suitsupply is in 2000 opgericht door Fokke de Jong als webwinkel. Online een pak kopen bleek voor veel klanten toch nog een beetje onwennig, waardoor de focus verschoof van online naar offline. Het product sloeg namelijk wel direct aan. Een goede beslissing: Suitsupply is een A-merk en laat al jaren double-digit groei zien. Het heeft winkels van New York tot Hangzhou, meer dan 1200 stijlvolle medewerkers en mag celebrities als Idris Elba, Bruna Mars en Macklemore tot de klantenkring rekenen.

Nu het internet er klaar voor is komt de groei voor een significant deel uit online kanalen. Met snelle levering, gratis retouren, innovatieve proposities en een focus op klanttevredenheid komen klanten niet alleen terug, ze raden het met enthousiasme aan aan anderen – van Duitsland tot Australië.

Om die frontrunner positie uit te bouwen zijn recent een aantal zwaargewichten aan de organisatie verbonden, waaronder David Dijkhuis (CFO bij Suitsupply en voormalig investment banker bij Bank of America Marrill Lynch) en Nick Lenten (CMO/CPO bij Suitsupply en ex-CMO/CPO/CTO bij Coolblue). De groeistrategie is gericht op het verbeteren van de online presence en het naadloos verweven van de klantbeleving via de online en offline kanalen. De ambitie is om het beste omnichannel brand binnen de fashionindustrie te worden.

Omnichannel strategie

Online is verantwoordelijk voor 30% van de omzet. De ambitie is om dat verder te versnellen en online & offline nog dieper te integreren. De grootste uitdagingen? Het verbeteren van de huidige (data)infrastructuur, het inrichten en koppelen van de kanalen en het verlengen van de klantbeleving in retail naar online (en vice versa).

“Onze NPS en groeicijfers zeggen: klanten zijn blij met de extreem persoonlijke service en komen graag bij ons terug. Tegelijkertijd zijn we in ‘nog maar’ 24 landen actief en kunnen er nog duizend-en-een grote en kleine dingen beter. De potentie is gigantisch.” – Nick Lenten (Chief Customer Officer)

Deze ‘service propositie’ van Suitsupply komt tot uiting gedurende de hele customer journey en over alle kanalen heen. Klanten krijgen persoonlijk stylingadvies via WhatsApp, worden via videochat ondersteund bij het kiezen van de juiste maten, betalen alleen voor de producten die ze willen houden, kunnen gratis retourneren en krijgen op basis van hun aankoopgeschiedenis relevante productaanbevelingen te zien. Je kunt ook via de website een afspraak maken met de Stylist. Of, als je dat liever hebt, laat je gewoon eens in de zoveel tijd The Box Office thuisbezorgen met alle essentiële items voor dat seizoen.

Vacature voor Head of Performance Marketing

De Head of Performance Marketing is eindverantwoordelijk voor de online marketingstrategie en bouwt een sterk team op voor de executie. Gefocust op ROI en met een continu gevalideerd attributiemodel, experimenteert deze persoon met nieuwe kanalen, campagnes en technologie.

Mensen zoeken niet vaak op ‘blue suit’. De uitdaging zal daarom zijn om de juiste kanaalmix te bepalen om klanten te vinden en converteren. Van display tot retargeting, video tot podcast, programmatic tot retargeting, met het team zoekt de Head of Performance Marketing continu naar winstgevende manieren om de groei te versnellen.

De Head of Performance Marketing stuurt een team aan van twee Online Marketeers en bouwt dit team verder uit. Hij/zij rapporteert aan Nick, die tegelijkertijd een belangrijke sparringpartner is voor de Head of Performance Marketing én een lijn naar het MT. Er wordt geselecteerd op potentie om door te groeien tot C-level.

Kandidaatsprofiel

  • De Head of Performance Marketing is een hands-on inspirator, strateeg en change agent. Naar een sparringpartner voor het MT is deze persoon een coach voor het team: biedt hen ruimte voor ontwikkeling en bepaalt de richting
  • Ervaring met performance marketing in meerder kanalen is essentieel. Eerder gewerkt in e-commerce en ervaring met het opbouwen van en continue testen van een attributiemodel. Extreem resultaatgericht en analytisch.

Contact

Head of Performance Marketing Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.