Head of Technology

Head of Technology

  • IT
  • Technology
  • Haarlem
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1792 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Impala Studios werkgeverspagina voor andere vacatures

Impala Studios maakt het leven makkelijker, beter geïnformeerd en vermakelijker door het bedenken, ontwikkelen én vermarkten van gebruiksvriendelijke apps. ‘s Werelds meest gedownloade apps om preciezer te zijn. Om de huidige hypergroei binnen het Technology-team in goede banen te leiden, is de Head of Technology onmisbaar.

Over Impala Studios

Het weerbericht of je vluchtgegevens checken, iets berekenen, muziek maken of een spel spelen, tegenwoordig doen we het allemaal op onze telefoon. En de kans is groot dat je dit doet met een app van Impala Studios. Dit Nederlandse bedrijf is in tien jaar tijd namelijk uitgegroeid tot Europees leider in het bedenken, ontwikkelen en publiceren van mobiele applicaties. Van praktisch tot entertainment, vandaag de dag behoren de meer dan vijftien zelfontwikkelde apps voor iOS en Android tot dé top-category apps van de wereld.

“Als applicatiedeveloper én -publisher weten wij al meer dan tien jaar onze zelfontwikkelde producten succesvol in de markt te zetten en onze toppositie in de app-stores vast te houden.” – Rodrick Slot, Managing Director

Aangezien Impala Studios in opdracht van zichzelf werkt, is er hier geen sprake van een groot salesapparaat of extern klantcontact. Het verdienmodel is daarentegen gericht op advertentie-inkomsten, in-app aankopen en abonnementen. Hier werken Developers puur inhoudelijk aan een totaalproduct dat uiteindelijk door tientallen miljoenen mensen wereldwijd wordt gedownload.

Om zowel de kwalitatieve output als de continue groei te blijven behouden, is Impala Studios sinds vorig jaar de organisatiestructuur aan het updaten. Deze professionaliseringsslag richting een productgeoriënteerde organisatie neemt steeds duidelijkere vormen aan door de inrichting van o.a. cross-functionele productteams. Impala heeft recente plannen voor het openen van buitenlandse dependances en het aantal collega’s is sinds vorig jaar met bijna de helft gegroeid naar veertig. Een van de eerstvolgende aanwinsten is de Head of Technology.

Vacature: Head of Technology

Een once in a career opportunity, zo kan de rol van Head of Technology bij Impala Studios ook genoemd worden. Zij/hij komt namelijk terecht in een stabiele, agile organisatie die middenin de scale-up-fase inclusief hypergroei zit. De ideale omgeving voor een Head of Technology die de eindverantwoordelijkheid voor een eigen tech-afdeling wil en kan dragen. Op deze manier werkt zij/hij mee aan de duurzame groei en internationale uitrol van Impala Studios.

De Head of Technology weet precies hoe zij/hij een technology powerhouse opbouwt, behoudt, verder uitbouwt én aanstuurt. Het huidige team bestaat momenteel uit zo’n twintig fte variërend van Testers tot Team Leads. Zij/hij weet precies welke rollen er verder nodig zijn om tot de gewenste product teams te komen. Hierbij is het van belang dat de uiteindelijke groep eenvoudig op alle fronten binnen de app-ontwikkeling kan opschalen. Verder zorgt zij/hij ervoor dat er op voorspelbare momenten codes worden afgeleverd die clean en repeatable zijn. Zelf neemt de Head of Technology plaats in het managementteam en rapporteert aan de Managing Director, Rodrick Slot.

 “Impala Studios moet een technology powerhouse worden, maar geen fabriek. Bij ons staat de mens centraal. Naast goedlopende processen introduceren, onderscheidt de Head of Technology zich door haar/zijn mensgerichte aanpak. Zij/hij houdt alle teamleden betrokken, daagt ze uit en coacht ze tot dé experts in hun vakgebieden, ook al werkt een deel ervan remote. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze persoon onze toekomstige CTO wordt.” – Rodrick Slot, Managing Director.

In deze rol focust de Head of Technology zich voornamelijk op de strategische procesinrichting- en verbetering van de ontwikkelsnelheid, kwaliteit, flexibiliteit, schaalbaarheid en het locatie-(on)afhankelijk werken. Zij/hij houdt ervan om snel te leveren, ziet het grotere geheel en voorziet het bedrijf van bruikbare adviezen. Met het oog op de internationale expansie, houdt de Head of Technology in de bouw van haar/zijn afdeling overigens ook rekening met opties zoals near-shoring. Al met al vraagt deze functie om een grote mate van zelfredzaamheid, sterk stakeholdermanagement en een zowel conceptueel als kritisch denkvermogen.

De ideale kandidaat voor deze rol denkt groots, maar voelt zich goed in een kleine, mensgerichte organisatie met zo’n zestien nationaliteiten. Impala Studios hanteert dezelfde kwaliteitsstandaarden als de bekendere app-ontwikkelaars, maar hecht veel waarde aan een gemoedelijke sfeer. De nadruk ligt hier op een gezonde werk-privé-balans, waarbij het thuiswerken wordt afgewisseld met het werk in de nieuwe social hub in Haarlem.

 

Interesse?

Impala Studioswerkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via
 hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.