Head of Strategy

Head of Strategy

 • Strategy
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1075 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HEMA vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

HEMA is een 90 jaar oude Nederlandse retailer van artikelen uit het dagelijks leven met meer dan 750 vestigingen wereldwijd. Het werd onlangs ondersteund door het private equity fonds Ramphastos en is op zoek naar versnelde groei door verdere merkontwikkeling, snelle internationale expansie en geavanceerde omnichannel retail. Het heeft een strategieafdeling in het leven geroepen en is op zoek naar een ervaren (voormalig) strategy consultant als Head of Strategy. Dit is een unieke kans om deel uit te maken van het geliefde merk HEMA, de strategische richting te bepalen en de toekomst van het bedrijf vorm te geven.

Over HEMA

HEMA is een Nederlandse retailer van artikelen die het dagelijks leven van iedereen verrijken. Opgericht in 1926, heeft zij momenteel meer dan 750 vestigingen in 10 landen. De essentie van het merk is altijd gericht geweest op het bieden van de juiste balans tussen goede en duurzame kwaliteit, eigen ontwerp en goede prijzen.

In 2018 werd HEMA overgenomen door investeringsfonds Ramphastos, wat de groeiambities en strategische planning van het bedrijf heeft gestimuleerd. De groei moet voortkomen uit verdere merkontwikkeling, snelle internationale expansie door franchising en partnerships en geavanceerde e-commerce omnichannel retail. Deze zomer is HEMA de Verenigde Staten en Canada binnengekomen via een retail partnership met Walmart en de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar middels een franchisepartner. Op de lokale Nederlandse markt heeft HEMA ook nieuwe samenwerkingsverbanden met de Wehkamp webshop en met Jumbo-supermarkten, om merkproducten te verkopen via retailkanalen van derden.

Binnen HEMA is de strategy office een nieuwe afdeling. Deze bestaat uit verschillende onderdelen, zoals programmamanagement, portfoliomanagement, strategische rapportage en strategieontwikkeling. Het bedrijf neemt steeds meer de regie in handen, onder meer door een meer verfijnde aanpak van de ontwikkeling van de strategie op langere termijn en de tactische plannen.

“Het is een ongelofelijk moment om je aan te sluiten bij zo’n geliefd merk als HEMA: we bevinden ons in de overgangsfase waarin beslissingen met een zeer grote impact zullen worden genomen”. – Martine Tol – Van Oostrum, Chief Brand & Strategy Officer

Vacature: Head of Strategy

De Head of Strategy geeft leiding aan de strategy office, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de strategie en de omzetting ervan in plannen en het opzetten van best practices projecten. Daarnaast begeleidt en coacht de strategy office de projectleiders bij de goede uitvoering van deze projecten.

Gebieden en doelstellingen waarop de Head of Strategy zich zal richten zijn onder meer:

 • Het opzetten van strategische projecten en programma’s en het waarborgen van best practice uitvoering, met een focus op het HEMA operating model en op new business;
 • Het aansturen van de strategische programma’s en het creëren van transparantie door middel van maandelijkse rapportagecycli (door middel van balanced score cards) en directe rapportage aan de Raad van Commissarissen;
 • Het prioriteren en matchen van bedrijfsmiddelen door middel van portfoliomanagement;
 • Stakeholdermanagement in de hele organisatie over alle zaken die verband houden met de strategie.

De Head of Strategy zal zich bezighouden met stakeholdermanagement in de hele organisatie en het opbouwen en leiden van het strategy team (2-6 FTE). De rol rapporteert rechtstreeks aan de Chief Brand & Strategy Officer, Martine Tol – van Oostrum. Dit is een unieke kans voor een doorgewinterde strategieconsultant om zich aan te sluiten bij een PE-ondersteunde retailer en een directe impact te hebben op de strategische richting en toekomst van het bedrijf.

Kandidaatprofiel

Vaardigheden
 • Sterke leiderschapsvaardigheden
 • Zelfstarter en een handen-uit-de-mouwen attitude
 • Pragmatisch
 • Goed stakeholdermanagement
 • Strategisch en tactisch conceptueel denken
 • Resultaatgericht en organisatorisch bewust

HEMA werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

Contact

Head of Strategy Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.