Head of Sourcing Lezen & Leren

Head of Sourcing Lezen & Leren

  • Operations
  • Consumer
  • Utrecht
  • 914 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com kan zich met gemak de grootste winkel van Nederland en België noemen. Welk product je ook zoekt: iedere shopper-journey begint bij bol.com. De e-tailer gebruikt slimme datatools om haar klanten steeds beter te leren kennen en hen dagelijks te inspireren met de juiste content en producten. In die strategie is een compleet én verrassend productaanbod een vereiste. Een cruciale rol is hierbij weggelegd voor de Head of Sourcing, de auteur van de bestselling sourcing-strategie voor het cluster Lezen & Leren.

Bol.com: de grootste winkel van Nederland

Bol.com verkoopt bijna alles. Waar het ooit startte met de verkoop van boeken en dvd’s heeft de e-tailer inmiddels zo’n zestien miljoen producten in haar digitale schappen staan. Gedeeltelijk eigen assortiment, maar ook producten van een kleine 20.000 verkopers die zich bij de marktplaats van bol.com hebben aangesloten. Deze externe verkopers profiteren van het grote bereik van bol.com en bol.com profiteert van een ongekend groot assortiment.

Het enorme assortiment wordt ondergebracht in 41 winkels, die in zes clusters samenkomen. Een van die clusters is Lezen & Leren. Hier is succes van bol.com ooit begonnen, en het is nog steeds een hard groeiend cluster. Terwijl de boekenmarkt in Nederland stabiel is en in België licht daalt, groeit bol.com juist tegen de markt in. Met het oog op de toekomst investeert bol.com niet alleen in initiatieven om marktaandeel te winnen, maar ook om de hele boekenmarkt verder te laten ontwikkelen. Daarbij zoekt het team de samenwerking met strategische partners op.

Head of Sourcing Lezen & Leren

De Head of Sourcing Lezen & Leren zorgt ervoor dat alle klanten worden verrast met inspirerende boeken, e-books, luisterboeken, lesmaterialen en kantoorartikelen die bij hen passen. Succes is meetbaar in omzet, marge, NPS én uiteindelijke groei van de hele markt.

“Als Head of Sourcing ben je verantwoordelijk voor de sourcing- en productstrategie voor de Nederlandse en Belgische markt.” – Annet Scheermeijer, Cluster Director Lezen & Leren

De Head of Sourcing Lezen & Leren stuurt een team aan van 12 FTE (waarvan 4 direct reports) en rapporteert aan de Cluster Director Lezen & Leren. Op dit moment bestaat het cluster uit 12 miljoen producten. De Head of Sourcing duikt in de data en gebruikt de inzichten om een innovatieve sourcingvisie en –tactieken te ontwikkelen en brede initiatieven in gang te zetten die de hele markt stimuleren.

Op dit moment loopt er bijvoorbeeld een partnership met Kobo, een van de snelst groeiende e-reading-services ter wereld. De Head of Sourcing bouwt dit soort samenwerkingen verder uit en jaagt nieuwe partnerships aan. Denk bijvoorbeeld aan opleidingsinstituten en uitgeverijen. Met andere woorden: De Head of Sourcing wakkert het verandervuur binnen de operatie aan, zodat nieuwe werkwijzen enthousiast worden omarmd.

De vier direct reports van deze rol zijn de Market manager België voor het hele cluster Lezen & Leren, en drie Managers Sourcing voor respectievelijk Algemene Boeken, Educatieve Boeken en School- & Kantoorartikelen. Samen zoeken ze continu naar de juiste balans tussen eigen productaanbod en dat van externe verkopers. De Senior Managers Sourcing zijn ieder met een team van Sourcers verantwoordelijk voor de inkoop voor de winkels. De Head of Sourcing coacht hen om nieuwe, strategische partnerships aan te gaan, bestaande samenwerkingen uit te bouwen en de business bij veranderingen te betrekken.

De Head of Sourcing bouwt ook actief duurzame relaties op met in- en externe stakeholders zoals logistieke partners om de supply chain in goede banen te leiden, het Merchandisingteam van het cluster, om de klantbeleving en conversie te verbeteren en andere Heads of Sourcing om het vakmanschap binnen de organisatie te ontwikkelen.

Kandidaatprofiel

  • Consulting exit
  • Idealiter aangevuld met ervaring in Procurement, Sourcing of Partnership Management
  • Geboren leider, bij voorkeur met ervaring in teamontwikkeling
  • Expert in het vormgeven van innovatieve data-driven sourcingstrategie

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.