Head of Sales

Head of Sales

 • Den Haag
 • Gepubliceerd op 10 januari 2018
 • 138 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Wolk Company werkgeverspagina voor andere vacatures

Ieder jaar belanden in Nederland bijna 120 duizend ouderen op de spoedeisende hulp nadat ze zijn gevallen, en zo’n 16 duizend van hen lopen een gebroken heup op tijdens de val. Een situatie die op individueel niveau problemen veroorzaakt bij de ouderen en op maatschappelijk niveau hoge medische kosten met zich meebrengt. Gelukkig heeft het team van de Nederlandse start-up Wolk Company een unieke en veelbelovende oplossing bedacht: Wolk! Een heupairbag die ouderen onder hun kleding dragen en die hen beschermt tegen de impact van een val.

Wolk Company: Ondernemen met een missie

“The guys who save hips”, dat is hoe het team van Wolk Company zichzelf ziet. Het startte allemaal met de Sinterklaassurprise die Hans Schröder in december 2012 voor zijn moeder maakte: een opblaasbare zwemband als airbag, nadat zij aan een nare val verwondingen had overgehouden. Uiteraard bedoeld als grap, maar door de positieve reacties besloot Schröder dit idee verder uit te werken. Samen met co-Founders Filippo van Hellenberg Hubar en Mendes Hogestyn onderzocht hij de haalbaarheid van het product en besloten zij een prototype te ontwikkelen.

Het eerste prototype leverde positieve reacties uit de markt op, gevolgd door een lange ontwikkelperiode van – letterlijk en figuurlijk – vallen en opstaan. Het technisch complexe product is in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld en heeft een transformatie doorgemaakt van een drie kilo wegende heupband, naar de huidige versie die slechts vierhonderd gram weegt. Deze versie is veelvuldig getest en heeft zichzelf ook bewezen: er zijn in de testfase al heel wat heupen gered. Wolk is dus klaar voor de volgende stap en kwam in maart 2018 als eerste heupairbag ter wereld op de (Nederlandse) markt.

Dat betekent dat er in het team van Wolk Company – inmiddels gegroeid tot vijf man – ruimte ontstaat voor een Head of Sales die verantwoordelijk wordt voor de marktintroductie en het commerciële succes.

wolk product shot

Vacature: Head of Sales

De eerste vier jaar heeft Wolk Company in het teken gestaan van productontwikkeling en inmiddels zijn ze klaar voor de volgende fase: marktintroductie. De missie van het team is om Wolk voor iedere kwetsbare oudere in Nederland beschikbaar te maken. Om dit te realiseren zal de Head of Sales zich richten op het aangaan en uitbouwen van partnerships binnen en buiten de zorg en het schrijven van een marketingplan.

In eerste instantie zal de Head of Sales op strategisch niveau de markt en eventuele nieuwe partners in kaart brengen om hier samenwerkingen mee te realiseren. Op dit moment ligt de nadruk voornamelijk op samenwerking met woonorganisaties en instellingen gericht op geriatrische-revalidatiezorg. De Head of Sales zal deze en vergelijkbare partnerships uit gaan bouwen, maar krijgt ook de ruimte zich te richten op andere strategische partners buiten de zorg. Dat betekent dat de Head of Sales ook een belangrijke datagedreven rol heeft: inzicht krijgen in de doelgroep is van cruciaal belang om de juiste partners te vinden.

De Head of Sales wordt eindverantwoordelijk voor de omzet en het aantal verkochte producten. Naast de verkoop via partnerships biedt Wolk Company het product ook rechtstreeks aan particulieren in binnen- en buitenland aan, wat betekent dat de Head of Sales zich ook zal richten op het optimaliseren van deze online customer journey.

In eerste instantie zal de Head of Sales in nauwe samenwerking met een van de founders opereren, maar op termijn is de ambitie om een groter commercieel team te bouwen. De vormgeving van dit team zal een belangrijke taak zijn van de Head of Sales.

Long-term

Op korte termijn is de succesvolle lancering in Nederland het belangrijkste punt op de agenda. Maar het probleem dat Wolk oplost beperkt zich niet tot Nederlandse ouderen, wat betekent dat er op termijn ook internationale ambities zijn. De Head of Sales zal dan een sleutelrol spelen in het vormgeven van deze internationale marktintroducties.

Cultuur

Wolk is een start-up met een open cultuur en platte organisatiestructuur. Dit betekent dat de Head of Sales op gelijk niveau instroomt als de huidige founders en eindverantwoordelijk is voor de commerciële resultaten. In de tweewekelijkse stuurgroep-meetings worden vraagstukken uit verschillende disciplines in de organisatie besproken. 

Reasons to join

Het ambitieuze team van Wolk Company heeft een effectieve oplossing in handen voor een groot probleem. Hoewel verscheidene spelers wereldwijd een vergelijkbaar product ontwikkelen, komt het technisch superieure product van Wolk als eerste op de markt. Daarmee biedt deze vacature een unieke kans om niet alleen een sleutelrol te spelen in de groei van een veelbelovende start-up, maar ook een positieve impact te hebben op het leven van miljoenen ouderen wereldwijd. Doordat de Head of Sales betrokken is bij de marktintroductie, staat deze samen met het huidige team aan de wieg van het verwachte (internationale) succes. Hij/zij draagt daar niet alleen aan bij, maar kan er ook in delen in de vorm van aandelen.

Achtergrond

Ervaring

 • Minimaal 5 jaarwerkervaring in een commerciële rol
 • Idealiter binnen een start-up en/of zorginstelling
 • Ervaring in stakeholder- en projectmanagement
 • Ervaring met een (internationale) productlancering is een pre
 • HBO of WO-niveau opleiding, voorkeur voor economie of bedrijfskunde

Persoonlijkheid

 • Ondernemende zelfstarter met sterk commercieel inzicht
 • Strategisch en hands-on
 • Voelt zich thuis binnen een start-up
 • Affiniteit met het bereiken van social impact
 • Flexibel

Wolk Company werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Mail

Neem contact op

Match

Head of Sales

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Head of Sales

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Head of Sales

Vraag over deze vacature? Vraag het Wiebe Smit

Volgende vacature
Chief Commercial OfficerKramp

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.