Head of Rewards

Head of Rewards

  • HR
  • Rotterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1594 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Refresco werkgeverspagina voor andere vacatures

Refresco viert dit jaar haar twintigste verjaardag. Met zeventig fabrieken en 12.000 man personeel slaagt de organisatie erin elke twee jaar de omzet consequent te verdubbelen. En het einde is nog lang niet in zicht. De proactieve Head of Rewards vertaalt de HR-strategie van de organisatie naar een sterk en duurzaam Compensation & Benefits-beleid. 

Over Refresco


Veel grote internationale FMCG merken laten hun (fris)dranken bottelen door Refresco. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd in 2000 opgericht en maakte de afgelopen twintig jaar een indrukwekkende groei door. Inmiddels telt Refresco zeventig fabrieken in meerdere landen en bottelde het vorig jaar meer dan 11 miljard liter frisdrank. In Europa en Noord-Amerika is Refresco de onbetwiste marktleider

Refresco is een zeer gedecentraliseerde organisatie. Op het hoofdkantoor in Rotterdam werken ‘slechts’ honderd mensen, versus ruim 12.000 medewerkers elders in de wereld. Het vertrouwen in de kracht van goede, lokale teams is kenmerkend voor Refresco’s handelswijze. Wat in Rotterdam wordt besloten, heeft impact op de wereldwijde organisatie, maar het is aan de lokale teams om te bepalen hoe daar per land optimaal vorm aan gegeven wordt.

Empowerment, ondernemerschap en vrijheid
Dat geldt eveneens voor het vertrouwen dat men op het hoofdkantoor in elkaar heeft. Empowerment staat bij Refresco zeer hoog in het vaandel: van elke medewerker – van de CEO tot de receptioniste – wordt verwacht dat zij/hij dagelijks tien beslissingen neemt. Ze hoeven niet alle tien even succesvol uit te pakken; als ze maar genomen worden. Een dergelijke mate van ondernemerschap kom je in dit soort grote bedrijven niet vaak tegen, net als de vrijheid en verantwoordelijkheid die medewerkers krijgen.

De wens om te (blijven) groeien klinkt door in alle lagen van de organisatie. Dat vertaalt zich in een enorm ondernemende groep mensen, waarin men continu dingen in beweging zet en impact wil maken. Vanuit Refresco is veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Vacature: Head of Rewards

De Head of Rewards is verantwoordelijk voor de Compensation & Benefits voor de Top 250-leiders van Refresco. In een high-paced en sterk gedecentraliseerde organisatie die voor verdere groei sterk leunt op een buy-and-build strategie, is een sterk HR-framework voor de wereldwijde operatie essentieel. Het huidige Compensation & Benefits-systeem biedt een stevig fundament, maar kan en moet de komende jaren verder ontwikkeld en uitgebouwd worden. Het optimaliseren van bestaande processen en (nog) effectiever inzetten van de state-of-the-art tooling die Refresco heeft, is de stip op de horizon waar de Head of Rewards efficiënt en doelgericht naar toe stuurt.

Oog voor detail én het bredere plaatje
De Head of Rewards is dagelijks bezig met onder meer alle arbeidsvoorwaardelijke en contractuele elementen van het senior management wereldwijd, evenals met job grading, organization design en international mobility. Oog voor detail is daarbij minstens zo belangrijk als oog voor het bredere plaatje. Terwijl de focus vooral op Compensation & Benefits ligt, houdt de Head of Rewards bewegingen in de organisatie nauwlettend in de gaten.

Als key advisor voor HR Business Partners is de Head of Rewards altijd op de hoogte van ontwikkelingen in het HR-veld. De Head of Rewards is een stevige, initiatiefrijke persoonlijkheid die de totale scope van de rol beheerst. Zij/hij rapporteert direct aan de Group Director HR.

 

Interesse? 

Refresco werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.