Head of Product E-Commerce

Head of Product E-Commerce

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 1214 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Talpa Network vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Een dagje naar een pretpark? Weekendje naar het strand? Of toch liever naar de Toppers? Op de succesvolle e-commerceplatformen VakantieVeilingen, Vavabid en Actievandedag bieden of kopen jaarlijks miljoenen mensen een leuk dagje uit, een weekendje weg of een coole gadget. Het bedrijf achter de succesformules werd in 2017 gekocht door Talpa Network van John de Mol en daarmee breekt een geheel nieuwe groeifase aan. De nieuwe Head of Product E-Commerce wordt verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de internationale veiling- en e-commerceplatformen en zorgt voor een optimale klantreis en -beleving.

Talpa E-commerce

Met ruim twee miljoen gelukkige winnaars en kopers behoorden VakantieVeilingen, Actievandedag en TicketScout in 2017 tot de meest succesvolle e-commerceplatformen van Nederland. De formules hebben zichzelf in Nederland bewezen en inmiddels zijn ook in België onder de naam Vavabid de eerste grote successen geboekt. Begin 2018 wordt Vavabid ook groots in Frankrijk gelanceerd. Het succes bleef niet onopgemerkt: eind 2017 kocht John de Mol met Talpa Network het bedrijf achter de succesformules om de e-commerce ambities van zijn multimediale bedrijf vorm te geven.

De labels staan nu klaar om een belangrijke schakel te vervullen in de full-funnel multimediastrategie van Talpa. Met nieuwe cross-mediale concepten zal het bedrijf kijkers, luisteraars en online bezoekers een rijker en verrassender aanbod bieden. Dat nieuwe aanbod wordt bepaald op basis van data, en dat is precies waar de online platformen in uitblinken. De user-data van miljoenen bezoekers en geregistreerde gebruikers geven Talpa een enorme voorsprong in het ontwikkelen van nieuwe commerciële proposities op basis van informatie over het gedrag en de voorkeuren van consumenten. In de nabije toekomst zal Talpa E-commerce daarbij nieuwe e-commerceproposities introduceren.

Vacature: Head of Product E-Commerce

De Head of Product van Talpa E-commerce is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de internationale veilingplatformen (VakantieVeilingen en Vavabid) en werkt samen met zijn/haar team aan continue verbetering van de websites en apps. De Head of Product rapporteert direct aan Marketing Director Harry Bruijnis en stuurt een team van vijf fte aan, dat bestaat uit twee UX Designers, een Conversiespecialist en twee Product Owners.

De ambitie van Talpa E-commerce is duidelijk: Europa veroveren en vooroplopen in de markt op het gebied van user experience. En dan niet alleen in de browser, maar ook via de apps waar meer dan de helft van de transacties plaatsvindt. De Head of Product rolt voor beide consumentenkanalen een strategie uit om van het eerste bod tot de aanvang van het uitje een unieke klantervaring te realiseren. Want ook na het winnen van een veiling of het kopen van een ticket moet de ervaring van de consument vlekkeloos zijn. De Head of Product bepaalt op strategisch niveau de richting en zorgt samen met het team voor een succesvolle implementatie hiervan op de platformen. Zo zorgen zij dat de kaartjes van een klant direct na aankoop opgeslagen kunnen worden in een mobiele wallet. En heeft de klant een vraag? Dan zorgen zij voor toegankelijke manieren om in contact te komen met de klantenservice.

Vooroplopen op het gebied van user experience vereist dat de Head of Product altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan voice-technologie waarmee de klant een gesproken bod kan doen op een veiling. En ook in het optimaliseren van de search en het integreren van direct messaging met klantenservice kijkt de Head of Product naar de nieuwste ontwikkelingen. Hij/zij onderzoekt de mogelijkheden en bepaalt hoe het team deze zal integreren in de websites en apps.

Naast het optimaliseren van de user experience kijkt de Head of Product met een kritische en commerciële blik naar de platformen. Hij/zij zoekt proactief naar mogelijkheden om meer en beter gepersonaliseerde proposities onder de aandacht van bezoekers te brengen en werkt daarbij ook intensief samen met de COO, de CTO en het CRM- en online team.

Profiel

Talpa E-commerce heeft grote ambities: internationaal groeien en verdubbelen in het aantal klanten. Dit vereist van de Head of Product dat hij/zij kansen ziet, niet bang is om buiten de gebaande paden te treden, snel kan schakelen op basis van nieuwe informatie, en het vooral leuk vindt om resultaten te realiseren.

De ideale kandidaat heeft een opleiding op WO-niveau en ervaring met Scrum en het aansturen van UX’ers en Developers. Hij/zij is in staat om met een strategische en data-driven blik naar de ontwikkeling van de websites en apps te kijken en heeft ook de technische kennis om te begrijpen wat de implicaties zijn van nieuwe ontwikkelingen of uitdagingen.

Kandidaat

Ervaring

 • Academisch opgeleid
 • Minimaal 5 jaar in Product
 • Met development van zowel website als app is een pre
 • Met hoogvolume ecommerce platformen is een pre
 • Aansturen van Scrumteams
 • Voldoende technische kennis om een team van developers aan te sturen en op strategisch niveau te sparren met de CTO en COO/CMO

Persoonlijkheid

 • Gedreven
 • Ondernemend
 • Analytisch
 • Strategisch
 • Resultaatgericht

Talpa E-commerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim via jessica@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.