Head of Product

Head of Product

 • Scale-up
 • Financial Services
 • Utrecht
 • 478 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Potje voor Nu en Later werkgeverspagina voor andere vacatures

Potje voor Nu en Later® is een start-up met een missie: heel Nederland inspireren hun financiële toekomst in eigen hand te nemen. Op een leuke en simpele manier. Dankzij het succes van een aantal pilots in 2017 wordt nu geïnvesteerd in een team van topprofessionals die samen een online/mobile platform en community gaan bouwen. Te beginnen met de cruciale functie van Head of Product.

Impressie van een pilot

Het klokkenspel van de Haagse toren galmt door de binnenstad; een rinkelende tram rijdt voorbij. In De Passage staat een groep jonge mensen te discussiëren over de belangrijke vragen in het leven: op vakantie naar een vijfsterrenhotel of camping? Wonen in een villa, of een klein appartementje? Groot inkopen bij een budgetwinkel, of elke dag naar de biologische buurtsuper? Er wordt goed nagedacht, gelachen en gekozen. Zo komt ieder tot een antwoord op de vraag: wat heb ik minimaal nodig om het leven te leiden dat ik wil?

Potje voor Nu en Later

Door middel van de vrolijke test van Potje voor Nu en Later® ontdek je binnen een paar minuten wat je minimaal nodig hebt om het leven te leiden dat je wilt. En hoe je ervoor staat om dat leven mogelijk te maken – ook wanneer je met pensioen gaat. Misschien ontdek je wel dat je veel meer spaart dan je eigenlijk nodig hebt. Zo niet, dan denkt het platform ook met je mee. Met specifieke tips om te sparen, beleggen, verhuizen, je hypotheek anders in te richten en/of salarisverhoging te krijgen. Ook kun je er pensioenproducten van allerlei verschillende aanbieders vergelijken.

Start-up met investeringsroadmap

Uniek aan de benadering van Potje voor Nu en Later® is dat niet de financiële producten centraal staan, maar de mens. En vooral: het dagelijkse leven. Geen abstract gezever, maar concreet advies.

Verzekeingsmaatschappij a.s.r. heeft een ambitieuze investeringsroadmap voor de start-up opgetekend. Belangrijk om te weten: inhoudelijk blijft de start-up onafhankelijk en onpartijdig. Want alleen zo kan de start-up mensen inspireren na te denken over hun financiële toekomst. Als die missie slaagt, groeit de hele markt voor pensioenproducten. En dat is ook in het belang van de investeerder.

Dat er behoefte is aan het product, blijkt uit het succes van de eerste pilots die in 2017 werden gedaan. Daarom wordt nu geïnvesteerd in een team van topprofessionals die samen een online/mobile platform en community gaan bouwen. Dat begint met de sleutelposities van Head of Marketing en Head of Product. Binnen een jaar zal de start-up uitbreiden van 3 naar 12 FTE, en als het aan de investeerder ligt kan het daarna heel hard gaan.

Vacature: Head of Product

De Head of Product neemt het voortouw in het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van het platform. Vanaf de eerste prototypes tot en met de apps en desktopversie waar heel Nederland gebruik van maakt. De Head of Product denkt mee met het commerciële team en voelt precies aan wat het juiste moment is om de IT-infrastructuur op te schalen.

Klein beginnen, snel inzichten opdoen in het gedrag van gebruikers, en wanneer het platform tractie krijgt tijdig overstappen naar robuustere IT-oplossingen – dat is de roadmap. De Head of Product is de verbindende factor tussen de ontwikkeling van de klantbehoefte en de ontwikkeling van het product. Helikopterview, transparantie, structuur én agile werken zijn daarvoor essentieel.

Het identificeren van huidige en toekomstige IT-requirements is cruciaal voor deze rol. Als Product Owner van het eerste scrumteam ontwikkelt hij/zij uitvoerbare user stories op basis van de input van verschillende stakeholders. Vervolgens prioriteert hij/zij deze user stories in een transparante product backlog. De Head of Product is verantwoordelijk voor buy/build-beslissingen en onderhoudt het contact met alle IT-leveranciers.

“Bewijzen dat bepaalde functionaliteiten nu nodig zijn, of toekomstige groei anticiperen en schaalbare technologie inzetten? Technologie inkopen, of zelf bouwen? Welke aanbieder past bij onze situatie? En met welk tech-platform kunnen we het beste in zee gaan? Steeds opnieuw maakt de Head of Product cruciale afwegingen voor de ontwikkeling van het platform.” – Jeroen Stuart, a.s.r.

Profiel

 • WO-achtergrond
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring
 • Ontwerp/opbouw/ontwikkeling van IT-infrastructuur
 • Vendor- en platformselectie
 • Ervaring met scrum/agile
 • Leidinggevende ervaring

Contact

Head of Product Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.