Head of Product

Head of Product

 • Scale-up
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 691 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FashionTrade werkgeverspagina voor andere vacatures

FashionTrade is een Amsterdamse start-up die de digitale transitie van de traditionele mode-industrie aanjaagt. In januari 2017 is een eerste versie van het online platform gelanceerd waar modemerken en retailers elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe afzetkanalen/collecties kunnen ontdekken. Eén online platform dat zowel het inkopen als het verkopen van mode een stuk eenvoudiger, transparanter en efficiënter maakt. De Head of Product is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het platform en maakt het tot een one-stop-shop voor modemerken en -retailers.

FashionTrade.com

FashionTrade is begin 2016 opgericht. Zonder FashionTrade ontmoeten modemerken en retailers elkaar vooral offline op bijvoorbeeld beurzen. Inkoop is dan ook een tijdrovend proces. FashionTrade brengt daar verandering in. Ze hebben een uniek platform ontwikkeld waarbinnen de karakteristieke eigenschappen van een (social) online marktplaats wordt gecombineerd met de commerciële functionaliteiten van een B2B-tool.

Ambities van FashionTrade

De ambities van FashionTrade zijn groot en worden versterkt door de financiële support en kennis van Anders Holch Povlsen, eigenaar van Bestseller.com. Op dit moment is FashionTrade live in Nederland, België en Duitsland, maar ze willen uitgroeien tot Europees marktleider. De eerstvolgende stop: Scandinavië en daarna de Zuid-Europese markten. Een andere groeipijler is uitbreiding op categorie-niveau. Het concept is bewezen in de categorie kinderkleding, vanaf de zomer 2017 zal FashionTrade uitbreiden naar dames- en herenmode. Daarnaast maken twee belangrijke add-ons het platform tot een onmisbare tool voor de gebruikers. Ten eerste de ‘connecting’ functionaliteit: retailers en merken kunnen door middel van rich content profielen bepalen met wie ze matchen. Ten tweede: inzichten uit de data. Op dit moment is er geen partij die inzicht geeft in de verkoopcijfers van de hele mode-industrie. FashionTrade gaat dat realiseren, waardoor inkopen op basis van onderbuikgevoelens binnenkort tot het verleden behoort. Samenvattend: het businessmodel staat, de eerste merken en retailers hebben al profielen aangemaakt én transacties gedaan, de funding is rond, aan expertise is geen gebrek en de doelen voor het komende jaar zijn vastgesteld. Wat er nog mist? Een Head of Product die het platform klaarmaakt voor de toekomst.

Organisatie

FashionTrade is een start-up. Dat betekent dat veel processen en structuren hun definitieve vorm nog moeten krijgen. Idealiter is de organisatie binnen een jaar als volgt ingericht: één CEO met een Head of Technology, Head of Sales, Head of Operations en een Head of Product. Een groot gedeelte van deze functies is ingevuld en/of wordt vervuld door interne groei. Dat geldt ook voor de Head of Product: deze persoon start in de functie van Product Owner en rapporteert aan de Head of Operations. Wanneer FashionTrade volwassener wordt, wordt de Product Owner dat ook en groeit hij/zij door naar de rol van Head of Product. De Head of Product stuurt twee SCRUM-teams aan, waarbinnen verschillende disciplines en ervaringsniveaus samenkomen. Het team bestaat uit Devops Engineers, Backend Developers, Frontend Developers, Mobile Developers en een UX Designer. De Head of Product is nauw betrokken bij de business om de wensen van de gebruikers op de juiste manier te vertalen naar nieuwe features op de website.

Vacature voor Head of Product

De MVP (minimum viable product) van fashiontrade.com is in januari 2017 gelanceerd. Inmiddels is de backlog voor de komende maanden al aardig gevuld. Om FashionTrade tot de beste tool te maken voor de markt, staan de volgende punten op de backlog:

 • Search & Filtering – FashionTrade wil de allerbeste onsite search engine ontwikkelen.
 • Product aanbevelingen – FashionTrade wil een stap verder gaan dan ‘anderen bekeken ook..’. Ze willen aanbevelingen doen op basis van aankoopgeschiedenis, voorraden en trends.
 • Connection aanbevelingen – FashionTrade wil op basis van de huidige connecties met merken en/of instagram likes aanbevelingen doen van nieuwe connecties.
 • Beeld herkenning – wat helpt bij het zoeken naar nieuwe producten.

Een uitdaging voor FashionTrade: de creatieve ambiance van beurzen waar merken en retailers elkaar traditiegetrouw ontmoetten online brengen. Dit betekent een optimalisatie van het sociale aspect van het platform. De Head of Product speelt daar een belangrijke rol in. Ondertussen komen ook de eerste feedback-loops op gang. Daaruit blijkt dat de huidige functionaliteiten verder geoptimaliseerd kunnen worden. De Head of Product organiseert samen met de UX Designers live tests met gebruikers om het platform continu te kunnen verbeteren. Dit moet zo gestructureerd mogelijk aangepakt worden.

Persoonlijkheid

 • Veel energie
 • Communicatief sterk
 • Sensitief
 • Zelfverzekerd

Ervaring

 • Product Manager / Product Owner
 • Minimaal 7 jaar in online, waarvan 3 jaar als Product Manager of Product Owner
 • Werken volgens SCRUM methodiek
 • End-to-end trajecten (concept, requirements, development, testing, launch)
 • Google Cloud met JAVA backend
 • Gewend aan hoog tempo en dynamiek passend bij een start-up
 • Kennis van fashion industrie is een pre

Interessant, want

 • Bouwt mee aan innovatief online platform in fashion
 • Werkzaam in internationaal team
 • Doorgroeien naar Head of Product

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.