Head of Product

Head of Product

 • E-commerce
 • Consumer
 • Amsterdam, reist regelmatig
 • 686 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Chama werkgeverspagina voor andere vacatures

Het gebeurt niet elke dag dat een start-up het licht ziet en de markt gegarandeerd gaat veranderen. Chama staat op het punt wereldwijd een invloedrijke en baanbrekende marktspeler te worden met miljoenen gebruikers. De twee oprichters hebben zich al verzekerd van meer dan tien miljoen aan investeringen om Chama een vliegende start te geven. De functie van Head of Product biedt een carrière bepalende kans om leiding te geven aan het Development Team bij het veroveren van Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Een mobiel platform met onaangeboord potentieel

Uber voor het thuisbezorgen van gasflessen. Dat is Chama in een notendop. In veel opkomende markten is de vraag naar aan huis bezorgd gas enorm. Tot nu toe gaat dat uitsluitend offline. Neem Brazilië: elke maand bestelt 95% van de Brazilianen gas voor thuisgebruik. Via een netwerk van onafhankelijke leveranciers worden jaarlijks 400 miljoen gasflessen door vijf groothandels bezorgd. Het gas wordt gebruikt om te koken en om het huis te verwarmen. Chama is de eerste die dit proces heeft gedigitaliseerd om de consumenten in opkomende markten over de hele wereld snellere toegang en meer controle over hun bestelling te bieden.

“Chama is Portugees voor ‘vlammetje’ en het betekent ‘bel me’. Het is de perfecte naam.” – Marijn van de Ven, Co-Founder Chama

Op dit moment concurreren duizenden legale en illegale handelaren nog met elkaar op deze markt en wordt gas geleverd na telefonische bestelling of via de straatverkoop, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidt doordat illegale leveranciers de flessen ondeskundig aansluiten. Door via Chama hun bestelling te plaatsen hebben klanten de zekerheid dat alleen erkende, legale leveranciers hun gas aan huis bezorgen en aansluiten. En ze kunnen zelf hun bezorger kiezen op basis van nabijheid, kwaliteit of prijs. Door het baanbrekende idee om de gasflessenmarkt snel een ander gezicht te geven door leveranciers een betere, snellere en goedkopere manier te bieden om met de klant in contact te komen (wat zal leiden tot een betere service tegen een gunstigere prijs voor de klant) heeft Chama zich verzekerd voor een substantiële langetermijninvestering om zijn buitengewone groeitraject voort te zetten. Handelaren gebruiken de app om hun bedrijf te automatiseren, hun klantenbestand toegankelijk te maken en data te verzamelen over de klanten en de keuzes die ze maken. Chauffeurs gebruiken de app ook voor het thuisbezorgen van het product. Chama zorgt voor transparantie voor de gebruiker, gelijke concurrentievoorwaarden voor alle leveranciers, sanering van spelers op de markt die een veel te hoge prijs vragen en Chama zorgt dat illegale handelaren uit de keten verdwijnen. Binnen twee jaar zal Chama naar verwachting tien miljoen gebruikers hebben. De betaversie van Chama is in november 2016 in gebruik genomen en overtreft nu reeds alle verwachtingen met een overweldigend aantal downloads van de app. In de volgende fase zal de nadruk liggen op het doorontwikkelen van de consumentenapp voor Android en iOS, de mobiele app voor bezorgers en leveranciers en de webportal voor handelaren tot unieke producten voor een onberispelijke UX-ervaring. Met een stevige basis van ruim tien miljoen aan startkapitaal hebben de oprichters een strategie, MVP en investeringsplan ontwikkeld. De afdelingen Product Development en Investor Relations zijn in Amsterdam gevestigd. Lokale teams zullen zorg dragen voor Dealer Acquisitie, Marketing, Customer Care en Operations.

Vacature voor Head of Product

Een avontuurlijke en flexibele persoonlijkheid is een eerste vereiste om in een zakelijke start-up te gedijen. Een stevige achtergrond in de ontwikkeling van mobiele apps is essentieel voor deze functie, evenals grondige kennis van het managen van producten in een grootschalige internationale omgeving met miljoenen gebruikers. De Head of Product zal nauw samenwerken met de lokale managers en de oprichter van het bedrijf, die in 2017 nog actief betrokken zal blijven. Een uitgesproken talent voor techniek, gecombineerd met een internationale instelling en de potentie om te groeien zijn cruciaal. Een dag kan in Amsterdam beginnen en in Brazilië eindigen, in nauwe samenwerking met het ontwikkel- en salesteam. Minimaal eens in de twee maanden zal er een internationale reis op het programma staan, zeker in de snelle groeifase in het eerste jaar.

“Ons team bestaat uit analytische cowboys. Onze mensen zijn slimmer, sneller, ondernemend en pragmatisch.” – Bram Ellens, Co-Founder Chama

Volgens planning zal het huidige team van vier ontwikkelaars snel worden uitgebreid. Bij de volgende investeringsmijlpaal zal het team uit minstens tien experts bestaan. Het is van cruciaal belang een kernteam samen te stellen en te inspireren om op de volgende stappen in de ontwikkeling van de app en het marktaandeel aan te kunnen sluiten met een sales- en marketingteam. Ook een data scientist is van de partij om in de noodzakelijke businessdata en analyses te voorzien.

Type werkzaamheden 

De Head of Product zal een stappenplan ontwikkelen – van het managen van wekelijkse sprints tot het voorbereiden van user stories – het gebruikersonderzoek voortzetten, KPI’s maken voor producten en de behoeftes van consumenten en leveranciers doorgronden. De Head of Product woont in Amsterdam, spreekt vloeiend Engels, heeft een internationale instelling en ondersteunt de ideeën van General Managers maar verliest daarbij de KPI’s nooit uit het oog. Deze persoon moet een brug vormen tussen het ontwikkelteam, het businessteam en de marketing- en salesteams, plannen doorgeven en de teams motiveren om de beste mobiele app te ontwikkelen die als basis zal dienen voor toekomstige ontwikkelingen. De Head of Product moet zakelijk inzicht koppelen aan technische expertise en de passie hebben om van deze baanbrekende app de game-changer te maken die de ontwerpers voor ogen staat. Als interne en externe evangelist zal de Head of Product nauw samenwerken met het business- en ontwikkelteam om de app in de markt te zetten.

Kandidaatsprofiel

 • Energiek
 • Flexibel en vind het niet erg veel te reizen
 • Geen 9-to-5-mentaliteit
 • Ambitieus
 • Internationale instelling

 Ervaring

 • Ervaring met mobiele apps
 • Internationale werkervaring of -omgeving
 • Senior Product Management
 • Product Owner
 • Spreekt vloeiend Engels

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.