Head of Procurement

Head of Procurement

  • Operations
  • Consulting
  • Breda
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1871 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Lamb Weston Meijer werkgeverspagina voor andere vacatures

Lamb Weston Meijer is een wereldspeler op het gebied van diepgevroren aardappelproducten. Verbeteren en ondernemen zit in het DNA van het bedrijf. De organisatie groeit hard en door de dynamische wereldmarkt is het nu van belang sterke basis capaciteiten op te bouwen, met name in procurement. De Head of Procurement krijgt als uitdaging de procurement organisatie te professionaliseren en een strategische visie te ontwikkelen zodat het bedrijf toekomstgericht kan blijven groeien en ondernemen.

Over Lamb Weston Meijer

Lamb Weston Meijer produceert diepgevroren frites in alle soorten en maten en voor alle gelegenheden. De zes fabrieken, vier in Nederland, één in het VK en één in Oostenrijk, leveren naast frites ook halffabrikaten voor soep, aardappelpuree of als bindmiddel. Het is een innovatief bedrijf waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van de cultuur. De duurzaamheidsvisie voor 2030 concentreert zich op drie wereldwijde uitdagingen: gebalanceerd dieet, geen verspilling en klimaatactie. De toenemende vraag naar aardappelproducten maar ook de ontwikkelingen op de wereldmarkt, zoals de huidige zonnebloemolie schaarste, vragen van het bedrijf om zich flexibel en snel aan te kunnen passen aan veranderingen. Met het oog op de groeiambities en het dynamische speelveld is het van belang dat de basisprocessen sterk staan, maar ook dat de manier van werken verschuift van een reactieve naar een proactieve aanpak. De Head of Procurement gaat een belangrijke rol spelen bij het realiseren van deze transformatie.

Vacature: Head of Procurement

Bij Lamb Weston Meijer gaat het bij Procurement niet alleen om de spend van ruim 0.5 miljard Euro. Het gaat er vooral ook om effectief te kunnen reageren op volatiliteit en groei. Beschikbaarheid van materialen, services en risicobeheersing zijn belangrijke operationele vraagstukken. Daarnaast, heeft het vormen van een duidelijke strategische visie nu de prioriteit. Strategische keuzes op het gebied van sourcing, preferred suppliers en de selectie van nieuwe strategische partners per categorie zijn essentieel voor de toekomst. De Head of Procurement gaat dit strategische stuk van de grond trekken en zal de organisatie mee moeten nemen in de strategische visie en vervolgens de implementatie. Daarnaast stuurt hij/zij het Procurement team aan bestaande uit 10 FTE. De scope voor deze rol betreft de algehele sourcing voor onder andere de categorieën Ingrediënten, Energie, Logistiek, Verpakkingen, Services, MRO en Capex. De inkoop van Aardappels zijn uitgezonderd van de verantwoordelijkheid van de Head of Procurement.

“Deze rol is geknipt voor iemand die koers kan bepalen, roervast is en een team kan opbouwen en laten excelleren. Er is genoeg te doen en je krijgt veel ruimte, het is een kans om enorme stappen vooruit te zetten”  Rob Scholte, Head of Supply Chain at Lamb Weston Meijer

Naast de blik vooruit, zal de huidige organisatie ook onder de loep genomen moeten worden. Waar kan het efficiënter? Welke capabilities ontbreken? Welke systemen en SAP-producten zijn noodzakelijk om het hele procurement proces effectiever te kunnen laten functioneren? Het snel kunnen schakelen tussen zowel operationele details als ook een helicopter view en sturen op prioriteiten met de lange termijn in het achterhoofd zijn kerncompetenties die de Head of Procurement graag inzet. Het gaat er bij deze rol kortgezegd om, de Procurement afdeling stevig neer te zetten, capaciteiten uit te bouwen en proactief de toekomstige richting te bepalen. Dat er meer komt kijken dan gedacht bij de productie van frites spreekt voor zich, dat is ook waarom ze bij Lamb Weston Meijer zeggen, “Wij zien niet alleen een aardappel, we zien kansen”

 

Interesse?

Lamb Weston Meijer werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.