Head of Procurement

Head of Procurement

  • Operations
  • Consumer
  • Almere
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1701 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HG werkgeverspagina voor andere vacatures

Slimmer, efficiënter, goedkoper, duurzamer: de Head of Procurement van HG is een ambitieuze teamspeler die als geen ander strategische keuzes combineert met het neerzetten van vlekkeloze operationele prestaties. Een geboren onderhandelaar, die professionele relaties met suppliers weet op te bouwen én te versterken zodat de gehele keten optimaal functioneert en HG haar beloftes waar kan maken.

Over HG

Een nare koffievlek op de bank, bladluizen in de kamerplant of vuurrode nagellak op de badkamertegels: een specifiek probleem vraagt om een specifieke oplossing. Vanuit die gedachte ontwikkelt HG sinds 1969 hoogkwalitatieve reinigings- en onderhoudsproducten voor in en rondom het huis. Het bedrijf levert ruim driehonderd verschillende producten voor badkamers, keukens, woonkamers en vloeren. Ook heeft het een brede keur aan middelen voor garages, schuren en zelfs om insecten en ongedierte mee te bestrijden. De producten van HG worden in meer dan 45 landen verkocht.

Wat begon als een Nederlands familiebedrijf met Zweedse wortels, groeide uit tot een toonaangevende speler op de internationale markt. In 2017 nam de Belgische investeerder Cobepa het bedrijf over. Vanaf dat moment werd vol ingezet op exponentiële groei. Met succes: vandaag de dag is HG marktleider in de Benelux en zijn er vestigingen in meerdere landen, waaronder Italië, Spanje, België en Engeland. In supermarkten nemen HG-producten al gauw twee meter aan schapruimte in; in doe-het-zelf winkels is dat met gemak vier meter. De komende jaren moeten de winkelmeters én het succes van het merk verder worden uitgebouwd, zowel nationaal als internationaal.

Groeicijfers van minimaal tien procent
HG is een dynamische organisatie waarin ondernemerschap een groot goed is. Dat het merk zo sterk is geworden, is grotendeels te danken aan die commerciële mindset. Jaarlijkse groeicijfers van minimaal tien procent zijn eerder regel dan uitzondering. Tevreden achteroverleunen zit er niet bij. Integendeel: de ambities voor de toekomst zijn torenhoog. Met de komst van Rob Uytdewillegen als CEO, werd een nieuwe fase van professionalisering, resultaatgerichtheid en focus op online ingeluid. Hiermee ligt de lat en eveneens het ontwikkelingstempo van HG behoorlijk hoog.

Vacature: Head of Procurement

De Head of Procurement wordt verantwoordelijk voor het gehele inkoopbeleid van eindproducten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen van het totale productportfolio HG, BW en Ecozone. Daarnaast is zij/hij verantwoordelijk voor alle uitbestedingscontracten. Gebruikmakend van een natuurlijke flair en sterke onderhandelingsvaardigheden sluit hij/zij de contracten met leveranciers van grondstoffen en verpakkingsmaterialen, draagt zorg voor de naleving van deze contracten en stuurt op belangrijke KPI’s zoals leverbetrouwbaarheid, kostenprestaties en kwaliteit. Naast het versterken van de relaties met leveranciers en partners, is een belangrijk onderdeel van deze rol het ontwikkelen en uitbouwen van (nieuwe) professionele partnerships.

De stevige groei ambities van HG vragen om operational excellence. De supply chain speelt hierin een cruciale rol. De Head of Procurement is continu bezig de inkoop binnen de supply chain te optimaliseren door het identificeren en implementeren van verbeteringen in de gehele keten van grondstof tot levering van het eindproduct. Hierin neemt zij/hij het team mee en motiveert en communiceert effectief of meerdere niveaus binnen de supply chain. Door relevante data te rapporteren en op basis van KPI’s te analyseren waar bijgestuurd moet worden, kunnen doelgerichte verbetertrajecten worden geïnitieerd. Hierbij hoort ook gecalculeerd risicomanagement, met back-up leveranciers en alternatieve productielocaties voor het geval zich schommelingen in vraag en aanbod en ontwikkelingen op de wereldmarkt voordoen.

De Head of Procurement rapporteert aan de COO, stuurt een team van twee FTE’s aan en heeft de verantwoordelijkheid voor een contractportfolio ter waarde van ongeveer 27 miljoen euro. Deze nieuwe rol biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden en past bij een positief ingestelde leider die houdt van dynamiek en uitdaging.

 

Interesse?

HG werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.