Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Operations 

Head of Operations 

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 3749 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Marie-Stella-Maris
 werkgeverspagina voor andere vacatures

Marie-Stella-Maris verkoopt premium essentials mineraalwater, natuurlijke lichaamsverzorging en luxueuze huisparfums voor mensen die goed voor zichzelf én voor anderen zorgen. Want het merk zet zich heel actief in voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. De ambitie om te groeien is groot. De proactieve Head of Operations stoomt de organisatie klaar voor de ambitieuze groei. 

Over Marie-Stella-Maris

Van heren-, dames- en kinderkleding is het een kleine sprong naar mineraalwater en beauty & care-producten. Althans, dat was het voor Patrick Munsters, founder van Scotch & Soda, toen hij in 2011 Marie-Stella-Maris oprichtte. Daarbij speelde een sociaal-maatschappelijke overtuiging een belangrijke rol: dat iedereen op de wereld toegang moet hebben tot schoon drinkwater en hygiëne. Die missie zit diep verankerd in het DNA van het bedrijf.

Vanuit die gedachte was de stap naar water een logische. Later gevolgd door care-producten, want voor hygiëne heb je naast schoon water, ook zeep en aanverwante artikelen nodig. In de loop der jaren groeide dit uit tot een divers assortiment van premium essentials waarmee mensen goed voor zichzelf kunnen zorgen, zowel van binnen- als van buitenaf.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als core value
Marie-Stella-Maris doneert 5% van haar omzet aan duurzame waterprojecten. Zo draagt het merk en iedereen die hun producten koopt bij aan schoner (drink)water voor mensen in ontwikkelingslanden. Sinds 2011 doneerde Marie-Stella-Maris meer dan 1,4 miljoen euro en hielp het wereldwijd meer dan 45.000 mensen. Een prestatie waar ze op het Amsterdamse hoofdkantoor behoorlijk trots op zijn.

Maar naast het stevig gewortelde purpose is profit minstens zo belangrijk: Marie-Stella-Maris is ook een commerciële organisatie met uitgesproken ambitieuze doelstellingen. Mede dankzij de betrokkenheid van Stecc Capital Group en enkele private investeerders die vorig jaar instapten. Heel concreet wil het bedrijf de omzet binnen vijf jaar (minimaal) verdrievoudigen. De Head of Operations maakt de organisatie zodanig schaalbaar dat die groeiambitie gerealiseerd kan worden.

Vacature: Head of Operations

Afgelopen jaar maakte Marie-Stella-Maris een flinke groeispurt. Dit is hét moment om die groei niet alleen te consolideren, maar ook te versnellen. Met die gedachte en urgentie in het achterhoofd, stapt de Head of Operations de organisatie binnen. Haar/zijn verantwoordelijkheid beslaat de gehele supply chain: inkoop, voorraadbeheer, logistiek en leveranciersmanagement – en alles daartussenin.

Wetend dat professionalisering in alle lagen een must is, neemt de Head of Operations de organisatie uitvoerig onder de loep. Welke operationele zaken die vooralsnog handmatig uitgevoerd worden, kunnen geautomatiseerd worden, en hoe? Hoe kunnen processen zo ingericht worden dat ze maximaal schaalbaar zijn? Op deze – en veel meer – vragen zoekt én vindt de resultaatgedreven Head of Operations de antwoorden, en implementeert verbeteringen op effectieve en efficiënte wijze in de organisatie. Alles gericht op groei van het bedrijf: eerst nationaal, later ook internationaal.

Bij dit alles is een gedegen langetermijnvisie onmisbaar, maar ook ad hoc beslissingen worden door de flexibele Head of Operations niet geschuwd. Zij/hij beschikt over de analytische skills, kennis van de markt en ervaring in het veld om zowel de korte als de lange termijn te overzien. De Head of Operations begrijpt als geen ander hoe strategisch leveranciersmanagement werkt en vindt telkens de juiste balans tussen pragmatische, commerciële beslissingen en de maatschappelijke idealen van Marie-Stella-Maris. Zij/hij geeft leiding aan een team van 3 fte en rapporteert direct aan Martijn Olthof, Managing Director.

Elkaar challengen én gechallenged worden
De ideale kandidaat beschikt over een sterk ontwikkeld conceptueel vermogen, ijzersterk analytisch brein en de daadkracht om Marie-Stella-Maris optimaal klaar te stomen voor de toekomst. Samenwerken staat hoog in het vaandel: als echte teamplayer weet de Head of Operations hoe zij/hij mensen kan motiveren en creëert moeiteloos draagvlak voor ideeën. Elkaar challengen en gechallenged worden is een groot goed; vergissingen maken is niet erg, zolang ze maar samen opgelost worden en ervan geleerd wordt. Met een energieke en proactieve can-do mentaliteit faciliteert de Head of Operations de professionalisering die nodig is om de ambitieuze doelen van Marie-Stella-Maris – zowel op commercieel als maatschappelijk vlak – te verwezenlijken.

“Vrijwel alle processen moeten worden vervangen voor schaalbare oplossingen. De Head of Operations bepaalt welke oplossing het meest geschikt en rendabel is, zonder daarbij onze maatschappelijke idealen uit het oog te verliezen. In weinig organisaties heeft purpose zo’n dominante positie als binnen Marie-Stella-Maris.” – Martijn Olthof, Managing Director

 

Interesse?

Marie-Stella-Maris werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.