Head of Operations

Head of Operations

 • Operations
 • Sustainability
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2210 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HomeQgo werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Met het opschalen van een operationeel team
 • Stakeholdermanagement
 • Commercieel
 • Start-up/scale-up mindset
 • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Verduurzaming van de woningmarkt is een must, zeker met de huidige energieprijzen. HomeQgo adviseert klanten over verduurzamingsmaatregelen die zij kunnen nemen en brengt ze vervolgens in contact met installateurs. De Head of Operations leidt de razendsnelle groei van HomeQgo in goede banen en bouwt verder aan een goed geolied operationeel team.

Over HomeQgo

Volgens het klimaatakkoord moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Er staat nog veel te gebeuren voor het zover is. HomeQgo – opgericht in 2018 en sinds september 2020 onderdeel van de Rabobank Groep – wil mensen snel en eenvoudig op weg naar een duurzame woning te helpen, en zo een een leidende rol spelen in de verwezenlijking van de ambities voor 2030. Het team (dat inmiddels meer dan veertig medewerkers telt) en het aantal klanten breiden zich in rap tempo uit. Ook is HomeQgo samenwerkingsverbanden aangegaan met toonaangevende bedrijven in onder meer de bancaire- en energiesector.

Toekomstige klanten doorlopen bij HomeQgo online een gratis huisscan. Vervolgens adviseert HomeQgo ze welke verduurzamingsproducten mogelijk interessant voor ze zijn, wat de geschatte kosten zijn en hoeveel ze daarmee kunnen besparen. Vervolgens kan HomeQgo de klant in contact brengen met een geschikte installateur. Of het nou om het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen of vloerisolatie gaat, of een combinatie daarvan: HomeQgo heeft voor alle producten een netwerk aan installateurs die de klus kunnen uitvoeren. Op deze manier worden klanten van HomeQgo klanten volledig ontzorgd.

Vier jaar na haar oprichting is de scale-up hard op weg haar doelstelling te realiseren: het leidende verduurzamingsplatform van Nederland worden. De Head of Operations speelt daarbij een belangrijke rol.

Vacature: Head of Operations

De Head of Operations is samen met haar/zijn team verantwoordelijk voor de volledige operationele afdeling van HomeQgo. Daarbij richt zij/hij zich zowel op de interne als de externe operatie.

In de interne operatie ligt de focus op het adviseren en ondersteunen van (toekomstige) klanten. Aan de Head of Operations de taak om voor hen de perfecte customer journey en customer experience neer te zetten. Deze ideale reis en ervaring leiden onder meer tot een toename in de conversie van offerte naar installatie, zonder dat de kwaliteit van de klanten daarbij inschiet. Ook richt de Head of Operations de afdeling zodanig in dat deze optimaal schaalbaar is, en weet zij/hij daarin haar/zijn team (8 fte’s) op inspirerende wijze mee te krijgen. Plezierige en coachende begeleiding van het team zijn een absolute must.

Bij de externe operatie richt de Head of Operations haar/zijn focus op het netwerk van installateurs. Workflows tussen de operationele afdelingen en de installateurs moeten vlekkeloos verlopen. De Head of Operations is verantwoordelijk voor een optimale samenwerking met de installateurs, het waarborgen van hun kwaliteit en voor de uitbreiding van het netwerk. Heldere afspraken maken en deze contractueel vastleggen horen daarbij, evenals goed relatiebeheer en verantwoordelijkheid voor onderhandelingen.

Zowel in- als extern is nog veel ruimte voor verbetering. De Head of Operations bekijkt operationele processen en systemen en optimaliseert deze waar mogelijk. Zij/hij draagt nieuwe tools, structuren en processen aan om zaken efficiënter in te richten en de operatie verder te stroomlijnen. Doelstellingen: klanttevredenheid, commerciële performance en efficiencyverbetering.

“HomeQgo is een scale-up met de financiële slagkracht en zekerheid van de Rabobank achter zich. Dat maakt dat er volop mogelijkheden zijn om initiatieven te ontplooien, keuzes te maken en impact te hebben. Kortom: om onze ambities te verwezenlijken.” – Claire Oosterholt, COO

De ambities van HomeQgo vragen om een communicatief sterke en commerciële Head of Operations, die mensen op een plezierige en duidelijke manier aanstuurt. Iemand die graag op strategisch niveau nadenkt en acteert, maar met minstens zoveel plezier haar/zijn team ondersteunt en ontwikkelt.

Als onderdeel van het MT is de Head of Operations heel nauw betrokken bij de organisatie en haar plannen. De ideale kandidaat is een ambitieuze teamplayer die verder wil bouwen aan een innovatieve scale-up die de potentie heeft veel impact te maken in een booming sector. Daarmee kan de Head of Operations een wezenlijke bijdrage leveren aan een betere wereld van morgen.

Interesse?

HomeQgo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.