Head of Operations of HartingBank

Head of Operations of HartingBank

 • Operations
 • Private Equity
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 04 september 2023
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1483 views

Kandidaatprofiel

 • Vanaf tien jaar ervaring binnen B2B
 • Met strategie en uitvoering
 • En met verandermanagement
 • Verbindend leiderschap
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Door de toenemende complexiteit en groei van het zorglandschap neemt de vraag naar zorghulpmiddelen continu toe. Met het B2B-label HartingBank levert Medux hulpmiddelen en verwante diensten aan zorginstellingen. De Head of Operations overziet de transitie naar een toekomstgerichte organisatie en leidt de business unit Budgettair (BT) van HartingBank de volgende fase in.

Over Medux

We worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor neemt de zorgvraag jaar in, jaar uit toe. Tegelijkertijd willen we langer thuis blijven wonen en minder tijd doorbrengen in ziekenhuizen en op verpleegafdelingen. Om dit mogelijk te maken, levert Medux per jaar meer dan anderhalf miljoen zorg- en revalidatiehulpmiddelen aan zorgverzekeraars, (lokale) overheden, zorginstellingen, zorgprofessionals en mensen thuis. Met innovatieve en duurzame oplossingen voor zowel de zorgconsument als voor zorgaanbieders, wil Medux de zorg betaalbaar en toegankelijk houden. De missie: iedereen de mogelijkheid bieden het leven te leiden dat hij/zij zelf wil, door de onafhankelijkheid, de participatiemogelijkheid en de kwaliteit van het leven van mensen te vergroten. Medux is onderdeel van langetermijninvesteerder NPM en bestaat uit verschillende labels die allemaal staan voor zorg en welzijn. In totaal werken er in Nederland zo’n 2.500 medewerkers. Medux hecht grote waarde aan de leiderschapsprincipes ‘Ruimdenkend’, ‘Koersvast’, ‘Eigenaarschap’ en ‘Veiligheid’. Het hoofdkantoor staat in Utrecht.

HartingBank
De twee grootste labels van Medux zijn Medipoint en HartingBank. Medipoint (B2C) is gericht op consumenten en levert onder andere rollators, rolstoelen, scootmobielen, bedden en tilliften. Onder het label HartingBank (B2B) richt Medux zich met 16 vestigingen door het hele land op hulpmiddelen en diensten aan meer dan 250 zorgorganisaties, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicapteninstellingen, ziekenhuizen en revalidatiecentra. De professionals van HartingBank denken en doen als een strategisch partner echt met klanten mee. Zij adviseren over de juiste hulpmiddelen, hoe deze efficiënter kunnen worden ingezet en over mogelijkheden tot financiering. Met die adviezen helpen zij hun klanten doordacht en duurzaam te investeren voor de lange termijn. In de steeds competitievere markt wil HartingBank de komende jaren substantieel doorgroeien, door een groter marktaandeel te creëren, de omzet en winstgevendheid bij de bestaande klanten te vergroten en door nieuwe klanten te contracteren.

Doorontwikkelen terwijl je nog aan de basis bouwt, vergt flexibiliteit en een hands-on mentaliteit. Perfect voor een ondernemende, innovatieve professional die de leiding pakt en op alle niveaus meedenkt en -doet.” – Josette Luijten, directeur van HartingBank

Vacature: Head of Operations of HartingBank

Medux groeide de afgelopen jaren hard, onder meer door acquisities en business development. Dit betekent voor HartingBank dat er steeds meer mogelijkheden zijn om een brede groep klanten efficiënt te voorzien van hulpmiddelen. Om de voordelen van deze schaalvergroting daadwerkelijk te benutten, staat HartingBank voor een grote veranderopgave. HartingBank is verdeeld in de business units Budgettair (BT) en Boven Budgettair (BBT). Beide business units hebben een eigen Head of Operations. De Head of Operations is verantwoordelijk voor de gehele operatie van zes vestigingen in Nederland. Samen met de vestigingsmanagers die de Head of Operations aanstuurt – en indirect driehonderd medewerkers – zorgt zij/hij ervoor dat de klant optimaal bediend wordt op het gebied van levering, service en onderhoud van zorghulpmiddelen. Ook helpt de Head of Operations HartingBank onder meer de productiviteit te verhogen, materiaalkosten te reduceren en het dienstenpakket vanuit nieuwe zorgtechnologie uit te breiden.

Drieledige transformatie
De Head of Operations voert op drie gebieden veranderingen door:

 • Structurering en optimalisering van processen
  De Head of Operations zorgt dat bestaande processen verbeterd, geoptimaliseerd en gecentraliseerd worden. Zo zullen uiteindelijk alle primaire processen binnen de regionale vestigingen worden uitgevoerd en de geautomatiseerde en gestandaardiseerde ondersteuningsprocessen centraler worden georganiseerd. Door de procesorganisatie op deze manier te verstevigen, wordt HartingBank professioneler en efficiënter.
 • De basis verstevigen
  In de basis moet HartingBank BT een winstgevende, lean and mean service- en onderhoudsorganisatie worden. Die basis creëren is een van de belangrijkste doelen van de transitie. Om dit te realiseren, moet er nog veel gebeuren. De beweging moet vooral bottom-up vanaf de werkvloer komen, ondersteund door de juiste processen en een gestroomlijnde, dagelijkse operatie.
 • Leiderschapsontwikkeling aanjagen
  ‘Leading by example’ is het motto van de Head of Operations. Met haar/zijn inspirerende leiderschapsstijl motiveert zij/hij medewerkers zich verder te ontwikkelen en ownership te nemen voor hun werk. Daarbij is belangrijk dat de KPI-structuur door alle medewerkers wordt doorleefd.

De Head of Operations mobiliseert de business unit BT en zorgt dat het team de juiste doelstellingen nastreeft. Mobiliseren betekent dat zij/hij het veranderproces heel hands-on begeleidt en een heldere, sturende rol op zich neemt. De Head of Operations rapporteert direct aan de directeur van HartingBank, Josette Luijten. Naast de zes vestigingsmanagers, stuurt de Head of Operations ook enkele procesmanagers aan. Deze procesmanagers beheren en verbeteren met een klein team van specialisten en ontwikkelaars de bedrijfsprocessen om de kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid te verhogen. Met dit team heeft de Head of Operations de mensen en de middelen in huis om de transformatie op elk gebied te realiseren.

De rol is een perfecte stap voor een kandidaat die haar/zijn B2B-ervaring wil toepassen in een maatschappelijk relevante commerciële organisatie. Binnen de organisatie krijgt de Head of Operations alle ruimte, het vertrouwen en het mandaat om de kansen in de markt maximaal te benutten en HartingBank succesvol naar de volgende fase te leiden.

 

Interesse?

Medux werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of Operations of HartingBank

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.