Head of Operations

Head of Operations

 • Operations
 • Energy
 • Gouda
 • Gepubliceerd op: 29 augustus 2023
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1955 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf acht jaar ervaring
 • Leidinggevende ervaring in een scale-up
 • Datagedreven
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Bij HalloStroom huren huishoudens tegen een maandelijkse vergoeding zonnepanelen, waardoor zij direct besparen op hun energierekening. Terwijl de consument goedkoper uit is, werkt HalloStroom aan een duurzamere wereld. In de snelgroeiende organisatie is op het operationele vlak nog volop ruimte voor verbetering. Een mooie uitdaging voor een ervaren Head of Operations.  

Over HalloStroom

In 2016 lanceerden drie vrienden – Robert Lamot, Jonas Streng en Kees van Wensem – HalloStroom. Volgens hen zouden niet alleen mensen met een goedgevulde portemonnee zonnepanelen aan moeten kunnen schaffen, maar zou iedere Nederlander het huis van zonne-energie moeten kunnen voorzien. Vanuit die overtuiging startten zij HalloStroom, waarin ze vandaag de dag nog steeds actief zijn.

Dat doen ze inmiddels allang niet meer met z’n drieën. Zeven jaar later is HalloStroom uitgegroeid tot een energieke scale-up met ruim vijftig medewerkers en een mooi kantoor in Gouda. Elke dag zetten deze mensen zich vol overgave in voor hun gezamenlijke doel: duurzame energie beschikbaar maken voor iedereen. Op korte termijn breidt HalloStroom zijn productportfolio verder uit, te beginnen met het leveren van energie. Daarna moeten laadpalen, thuisbatterijen, slimme energiediensten en warmtepompen volgen – aan ambities geen gebrek bij HalloStroom.

De afgelopen jaren groeide de organisatie in een razend tempo. Die snelle groei bracht af en toe ook uitdagingen met zich mee. Anno nu is HalloStroom een mooi bedrijf met gepassioneerde werknemers waar tegelijkertijd volop ruimte voor verbetering is.

Vacature: Head of Operations

De Head of Operations is verantwoordelijk voor de afdelingen Planning, Oplevering en Klantenservice. Op deze cruciale afdelingen werken in totaal zo’n 15 mensen die zorgen dat de dagelijkse operatie vlekkeloos verloopt en klanten optimaal worden bediend. Afspraken met (externe) installateurs en klanten moeten efficiënt worden ingepland en effectief verlopen, de oplevering en aftersales moeten perfect zijn en de kwaliteit van de dienstverlening moet aan de hoogste standaarden voldoen. De basis voor dit alles staat, maar om verder te kunnen groeien en op te schalen, moeten operationele processen efficiënter en strakker worden ingericht.

De Head of Operations neemt de bestaande processen en structuren onder de loep en identificeert pijn- en verbeterpunten. Op basis daarvan ontwikkelt zij/hij concrete plannen om processen te optimaliseren en te stroomlijnen, die zij/hij vervolgens ook zelf uitvoert. Dat vereist naast een analytisch en strategisch brein ook een uitgesproken hands-on aanpak.

Het team dat de Head of Operations aanstuurt, heeft behoefte aan een sterke leider die heldere lijnen uitzet, maar te midden van alle drukte ook de rust kan bewaren. Door haar/zijn coachende en motiverende manier van leidinggeven krijgt de Head of Operations het team gemakkelijk mee in haar/zijn datagedreven visie en plannen, en creëert zij/hij een positieve werkomgeving waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt. Diezelfde communicatiestijl hanteert de Head of Operations – die onderdeel uitmaakt van het MT – in het contact met externe partijen, zoals de verschillende installatiebedrijven waarmee HalloStroom samenwerkt.

Op dit moment hebben 25 procent van de Nederlandse huizen zonnepanelen op het dak. Er is dus nog enorm veel groeipotentie en die willen we natuurlijk maximaal benutten. Om echt goed op te kunnen schalen en een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de transitie naar honderd procent duurzame energie, moet de operationele basis flink worden verstevigd en geoptimaliseerd.” – Jonas Streng, Co-founder

Voor HalloStroom is dit het moment om grote stappen te zetten en de juiste koers te blijven varen. Een proactieve, resultaatgerichte en daadkrachtige Head of Operations gaat voor deze organisatie het verschil maken. En niet alleen voor HalloStroom, maar ook voor de duurzame toekomst waar we met z’n allen naartoe werken.

 

Interesse? 

HalloStroom werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of Operations

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.