Head of Operations

Head of Operations

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1298 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fento werkgeverspagina voor andere vacatures

De ergonomische kniebeschermers van Fento betekenen voor mensen die op hun knieën werken het verschil tussen rug- en knieklachten, en een pijnvrije werkdag. De scale-up is marktleider in de Benelux en bezig aan een indrukwekkende groei. Door het operationele proces van A tot Z te optimaliseren en maximaal schaalbaar te maken, zorgt de Head of Operations ervoor dat Fento haar groeiambities kan realiseren.

Over Fento

Fento is het verhaal van een zeilmaker die onophoudelijk last had van zijn knieën. Ondanks verschillende behandelingen bij een fysiotherapeut, bleef de pijn terugkomen. Het moment waarop de zeilmaker en de fysiotherapeut de krachten bundelen, markeert het begin van Fento. Met als resultaat: een ergonomische kniebeschermer waardoor mensen die op hun knieën werken geen last meer hebben van knie- of rugklachten. Zeker gezien het feit dat de meeste mensen in de bouw ZZP’ers zijn, is een goed fysiek gestel heel veel waard.

Voor onder meer stratenmakers, dakdekkers, parketleggers en hoveniers zijn de ergonomische kniebeschermers van Fento dé sleutel tot een pijnvrije werkdag. Doordat de slijtvaste beschermers ervoor zorgen dat de druk over het hele onderbeen verdeeld wordt – in plaats van alleen op de knieën – kunnen zij hun werk klachtenvrij uitvoeren. De afgelopen jaren vestigde Fento met tienduizenden tevreden klanten in deze nichemarkt zichzelf als marktleider in de Benelux.

Fento’s producten worden in Nederland ontwikkeld, alvorens ze in een van de internationale fabrieken geproduceerd worden. Daarna worden ze naar Fento’s eigen warehouse in het Zuid-Hollandse Nieuwveen gestuurd. In de toekomst wil Fento nieuwe productielocaties, liefst nearshore, toevoegen – waarover later meer.

Meerderheidsbelang Auxilium Capital
In 2020 verwierf Private Equity partij Auxilium Capital een aanzienlijk belang in het bedrijf. Sindsdien is Fento nóg beter in staat de groei van de afgelopen jaren te consolideren en de groeiambities voor de toekomst te realiseren. Die zijn niet mals: de komende jaren wil Fento haar omzet verdubbelen. De hands-on Head of Operations speelt een cruciale rol in het verwezenlijken van die ambitie.

Vacature: Head of Operations

Om de groeidoelstellingen te realiseren, moet het operationele proces volledig gestroomlijnd en maximaal schaalbaar zijn. Voorraadbeheer en logistiek zijn de belangrijkste focuspunten van de Head of Operations, die continu zoekt naar manieren om processen te optimaliseren en te standaardiseren. Variërend van de meest efficiënte manier om in te kopen en zendingen af te handelen, op welke third party marketplaces Fento zou willen verkopen tot de wijze waarop het eigen warehouse ingericht is: de Head of Operations onderzoekt wat de beste opties zijn, waar ruimte is voor optimalisatie, en voert verbeterplannen vervolgens zelf uit.

De rol is naast conceptueel en strategisch, ook uitgesproken hands-on. De Head of Operations plaatst zelf bestellingen bij leveranciers en coördineert zendingen naar klanten. Eventuele ‘brandjes’ blust de Head of Operations op efficiënte wijze.

Internationale wet- en regelgeving
Met een groeiend aantal klanten en partners in verschillende landen, moet Fento aan steeds meer internationale wet- en regelgeving voldoen. Dat heeft onnoemelijk veel impact op de supply chain. Zo stellen landen vaak verschillende eisen en voorwaarden aan levering, materialen en verpakkingen. Dat maakt het speelveld van de Head of Operations soms complex, maar niet minder uitdagend. Een andere uitdaging vindt de Head of Operations in het vinden van nieuwe productielocaties en sourcingmogelijkheden dichterbij huis, wat ook hoog op haar/zijn agenda staat.

Het Fento team telt 8 fte (en een kantoorhond) en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Woorden als ambitieus, no-nonsense en open passen goed bij de cultuur van Fento, waar lijnen kort zijn en beslissingen snel genomen worden. Zoals het een scale-up betaamt, zijn (nog) niet alle processen en systemen in beton gegoten. Dat vraagt om een flexibele, ambitieuze Head of Operations die veel energie krijgt van het opbouwen van een volledige operatie. Het is een geweldige kans om aan het roer te staan van de operatie van een dynamische, snelgroeiende scale-up die binnen afzienbare tijd de wereld wil veroveren.

De rol van Head of Operations is nieuw binnen Fento. Daardoor kun je de rol zelf vorm en inhoud geven, en krijg je alle ruimte om dat naar eigen inzicht te doen. Dat vraagt om een uitgesproken proactief, resultaatgericht en hands-on type, eentje die gemakkelijk tussen verschillende zaken en projecten kan schakelen.” – Thedor Pauw, CFO

 

Interesse?

Fento werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.