Head of Online Marketing Innovation

Head of Online Marketing Innovation

  • Marketing
  • Leisure
  • Rotterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2283 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sunweb Group werkgeverspagina voor andere vacatures

De reisindustrie is flink opgeschud door de coronacrisis. De digitale transformatie waar Sunweb Group in zat, kwam in een stroomversnelling terecht. De nieuwe Head of Online Marketing Innovation stippelt als change agent een toekomstbestendige digitale kanaalstrategie voor de organisatie uit. 

Sunweb Group

Sunweb Group is een ondernemende touroperator die vakanties binnen Europa aanbiedt. Door organische groei te combineren met strategische acquisities heeft Sunweb Group haar toppositie binnen de Europese reisbranche stevig verankerd. Sinds december 2018 heeft de Zweedse investeerder Triton Partners een meerderheidsbelang in Sunweb Group. De meeste medewerkers zijn gevestigd in Rotterdam, maar er zijn ook kantoren in Zürich, Girona, Antwerpen, Parijs en Kopenhagen.

Al sinds de Nederlandse ondernemer Joost Romeijn het bedrijf in 1991 oprichtte, is het businessmodel een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. De business kan snel op- en afschalen in overeenstemming met de markt. Dat komt doordat Sunweb Group geen eigen assets zoals vliegtuigen of hotels heeft. Het belang daarvan is anno 2020 duidelijker dan ooit tevoren.

Sunweb Group verzorgt een breed scala aan pakketreizen met merken zoals Sunweb, Eliza was Here, Primavera, GoGo, Beachmasters, Husk, Bizztravel, X-travel en Sudtours. Intern is de organisatie onderverdeeld in drie business units met ieder een eigen P&L.

Digitale professionaliseringsslag
De organisatie zit middenin een digitale professionaliseringsslag. Het belangrijkste doel is het verankeren van een klantcentrische, datagedreven en resultaatgerichte werkwijze, met veel ruimte voor eigen initiatief. In lijn met de transformatie werft Sunweb Group voor sleutelposities talent uit de top van de arbeidsmarkt om samen de reisorganisatie van de toekomst vorm te geven. Een voorbeeld hiervan is de aanstelling van Brenda van Leeuwen als Chief Digital Officer in februari 2020.

Vacature: Head of Online Marketing Innovation

Dit is een centrale rol. Terwijl de business units de dagelijkse campagnes managen, overstijgt het perspectief van de Head of Online Marketing Innovation de business units. Hoe succesvol zijn de huidige campagnes? Welke tools gaan de business echt verder helpen? Welke rol spelen SEO, SEA, display, social, affiliate marketing en emailmarketing daarin en hoe zetten we die optimaal in? Met andere woorden: hoe kan Sunweb als organisatie haar kanaalperformance verbeteren? De Head of Online Marketing Innovation buigt zich over deze vragen, analyseert nauwkeurig alle data en stippelt vervolgens een effectieve kanaalstrategie voor de lange termijn uit.

De rol is nieuw binnen de organisatie. Dat betekent dat de Head of Online Marketing Innovation zelf sturing geeft aan de invulling ervan en proactief op zoek gaat naar samenwerkingen om de organisatie klaar te stomen voor de volgende fase. Zij/hij wordt daarbij ondersteund door een high-performing team van specialisten op verschillende vakgebieden.

“De Head of Online Marketing Innovation is een inspirerende change-agent die de organisatie op sleeptouw neemt en op digitaal gebied naar een hoger niveau brengt. Daarmee heeft deze persoon grote impact op de toekomst van Sunweb.” – Brenda van Leeuwen, Chief Digital Officer

Datagedreven thought leader
De Head of Online Marketing Innovation manifesteert zich als een (data)gedreven thought leader, die helder de digitale taal spreekt en daardoor gemakkelijk mensen met zich meekrijgt. Zij/hij is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en beschikbare data, en vertaalt deze moeiteloos naar strategische beslissingen en bruikbare oplossingen die bijdragen aan het grotere doel: bestaande klanten optimaal blijven bedienen en zoveel mogelijk nieuwe klanten bereiken.

Dit alles doet de Head of Online Marketing Innovation op inspirerende wijze. Goede relaties binnen en buiten de organisatie zijn essentieel om draagvlak te creëren. Gedreven door een klantgerichte benadering en een resultaatgerichte aanpak weet de Head of Online Marketing Innovation de kanaalstrategie en -performance van de gehele organisatie naar the next level te brengen. Zij/hij rapporteert direct aan Brenda van Leeuwen, Chief Digital Officer.

Digital native met internationale ervaring
De ideale kandidaat is een digital native met ruime ervaring in performance marketing, bij voorkeur in een internationale omgeving – niet in het minst omdat de groeimarkten van Sunweb grotendeels buiten Nederland liggen. Een energieke vernieuwer die altijd en overal kansen ziet, die de status quo durft te challengen en zaken moeiteloos doorvertaalt naar een succesvolle, future-proof kanaalstrategie voor de organisatie.

Sunweb Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com.

 

 

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.