Head of Marketing

Head of Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2091 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Scribbr werkgeverspagina voor andere vacatures

Iedere dag helpt Scribbr meer dan honderdduizend studenten over de hele wereld bij het schrijven van papers, essays en scripties. De edtech-scale-up wil internationaal marktleider worden. De Head of Marketing speelt een belangrijke rol in het waarmaken van die ambitie.  

Over Scribbr

Scribbr werd in 2012 opgericht in Amsterdam. Het doel: iedere student helpen betere academische teksten te schrijven. Om dichter bij dit doel te komen, biedt de scale-up verschillende online tools, diensten en persoonlijke ondersteuning aan voor studenten over de hele wereld. Zo kunnen studenten hun scriptie of paper door Scribbr laten nakijken en kan Scribbr helpen met plagiaat opsporen of automatisch bronnen genereren. Studenten die vol vertrouwen een goed essay, paper of scriptie kunnen schrijven, voelen zich meer empowered voor de volgende stap in hun carrière. Op die manier helpt Scribbr studenten hun volledige potentie te benutten. 

De afgelopen jaren groeide het aantal maandelijkse Scribbr-gebruikers naar tien miljoen. De scale-up is actief over de hele wereld en focust op de Duitse, Amerikaanse, Engelse, Franse en Nederlandse markt. De volgende stap: uitbreiden naar meer landen om internationaal marktleider te worden en de huidige lokale posities versterken. De komende vijf jaar wil Scribbr vijftig miljoen bezoekers per maand helpen en de conversieratio en omzet flink stuwen. Daarnaast zal Scribbr in 2022 een abonnementsmodel introduceren om studenten nog beter te kunnen helpen.

Prestigieuze onderscheidingen
De afgelopen jaren sleepte Scribbr meerdere prijzen in de wacht. Zo won het de FD Oryx-prijs voor meest bijzondere groeiprestatie; kreeg het de vijfde plek in de Deloitte Fast 50 en stond het 98ste in de Financial Times FT1000. Tevreden achterover leunen is er echter niet bij. Integendeel: nieuwe, innovatieve diensten blijven ontwikkelen is essentieel om voorop te blijven lopen en de groei te borgen. 

Op het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Singel werken zo’n zestig medewerkers. Daarnaast werken er wereldwijd meer dan vijfhonderd freelancers voor Scribbr. Ze zijn trots op de prestaties van de scale-up tot nu toe, maar zijn ervan overtuigd dat het altijd beter, efficiënter en sneller kan. Ambitie en teamspirit zitten diep verweven in het DNA van de organisatie. Scribbr is een platte organisatie waarin lijnen kort zijn, iedereen makkelijk benaderbaar is en er snel geschakeld wordt. Doorgroeien is eerder regel dan uitzondering; een groot deel van de medewerkers is intern doorgegroeid. Voor bepaalde key-posities in de organisatie is het afgelopen jaar ervaren extern talent aangetrokken. Dit wordt nu ook gedaan voor de Head of Marketing.

Vacature: Head of Marketing

In een organisatie die zo hard groeit en zulke grote ambities heeft als Scribbr, kan de Head of Marketing veel impact hebben. Tot dusver is Scribbr vooral gegroeid op basis van succesvolle SEO en contentmarketing. Om Scribbr ook de komende jaren hard te laten groeien zal de marketing meer toegespitst moeten worden op de lokale markten, moet het team groeien en zullen ook andere marketingkanalen en partnerships gerealiseerd moet worden.

De Head of Marketing stippelt een heldere, effectieve marketingstrategie uit, waarin zij/hij op basis van de lokale behoefte bepaalt hoe online marketingactiviteiten per land verbeterd kunnen worden. Die lokale focus is belangrijk. Alleen met een optimale product-to-market-fit en versteviging van die lokale propositie kan Scribbr haar internationale groeidoelstellingen realiseren.   

We hebben zoveel ideeën die we graag willen uitvoeren. Met de juiste mensen aan boord kunnen we alle plannen verwezenlijken. Met een energieke, datagedreven Head of Marketing zijn we een grote stap dichterbij het realiseren van onze internationale groeiambities.” – Koen Driessen, CEO en co-founder

Datagedreven professionalisering
De Head of Marketing staat aan het hoofd van het internationale marketingteam, dat op dit moment zeven fte telt. Dat aantal zal onder leiding van de Head of Marketing in een jaar tijd verdubbelen en zal worden onderverdeeld in marketingteams per land, elk aangestuurd door een eigen Country Manager. Naast uitbreiding staat ook professionalisering centraal. Data is cruciaal. Het is er in overvloed, maar wordt nog niet optimaal benut. Met een datagedreven mindset tilt de Head of Marketing het team en de online marketing van Scribbr naar een hoger niveau. Met als resultaat: een geolied marketingteam met een heldere, datagedreven focus op de verschillende landen waarin Scribbr opereert. Zij/hij rapporteert direct aan de CEO, Koen Driessen.

Als onderdeel van het MT heeft de Head of Marketing een belangrijke stem in het bepalen van de toekomstige koers van Scribbr. Dat er nog legio kansen zijn om te groeien en de rest van de wereld te veroveren, staat vast. Dat maakt het een geweldig moment om als eerste Head of Marketing in te stappen en bij te dragen aan het succes van de scale-up.

Interesse? 

Scribbr werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Florentine van de Loo via florentine.vandeloo@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Head of Marketing Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.