Head of Marketing

Head of Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2537 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Met Cosmo Hairstyling, Team Kappers en BrainWash Kappers is Provalliance Nederland het nummer 1 kappersformulehuis van Nederland. De komende jaren zet het bedrijf in op groei en internationalisering. De Head of Marketing heeft daarin een sleutelrol. Zij/hij tilt het marketingteam naar een hoger niveau en ontwikkelt creatieve en vernieuwende concepten in een digitale en datagedreven omgeving. 

Over Provalliance

Provalliance Nederland is het grootste en meest toonaangevende kappersbedrijf van Nederland. Met de onderscheidende formules Cosmo Hairstyling, Team Kappers en BrainWash Kappers heeft het bedrijf een ijzersterke marktpositie. In totaal heeft Provalliance Nederland zo’n 350 salons – deels eigen en deels via franchise – en werken er ruim 2.500 medewerkers.

Provalliance Nederland is onderdeel van het Franse Provalliance Group, de Europese marktleider in de kappersbranche en de nummer 2 wereldwijd. In totaal is Provalliance Group met ruim 4.000 salons actief in 35 landen over de hele wereld en heeft het bedrijf ruim 30.000 haarstylisten in dienst.

“We hebben een informele en ondernemende cultuur en geven elkaar veel vrijheid. We zijn geen grote corporate. Dat zorgt voor een andere dynamiek die wel bij je moet passen.” – Ted Schrijver, Directeur Franchise & Business Development

Vanuit haar Rotterdamse kantoor met uitzicht op de Erasmusbrug werkt Provalliance Nederland aan een ambitieus groeiplan. Het bedrijf gaat haar unieke formules nog nadrukkelijker in de markt zetten, het aantal salons verder uitbreiden en nieuwe private label haarproductlijnen lanceren. Daarbij heeft Provalliance Nederland haar blik ook over de landsgrenzen gericht. Via organische groei en gerichte acquisities wil men met BrainWash Europa veroveren. Voor high-end label Cosmo Hairstyling denkt men aan nieuwe salons in de grote steden zoals bijvoorbeeld Parijs, Madrid en Berlijn.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing is een drijvende kracht achter de ambitieuze plannen van Provalliance Nederland. Zij/hij ontwikkelt de marketingstrategie en vertaalt die naar concrete concepten, merkuitingen en branding-campagnes. Daarmee zet zij/hij voor ieder van de drie formules een krachtige en aansprekende positionering neer. 

“We willen onze branche flink opschudden. We zetten in op digitale, creatieve en vernieuwende concepten. De Head of Marketing is daar de aanjager van.” – Ted Schrijver, Directeur Franchise & Business Development

De Head of Marketing rapporteert aan de CEO en geeft leiding aan een team van acht marketing professionals, waaronder een Brand Manager per formule, creatives op het gebied van digital en POS, een Social Content Creator, een Influencer Manager en een Online Marketeer. Het is aan de Head of Marketing om van dit relatief nieuwe team een hecht collectief te maken en de juiste structuren en prioriteiten aan te brengen.

De Head of Marketing krijgt energie van werken met data, online kanalen en verschillende technische oplossingen. Zij/hij is in staat om data te vertalen naar inzichten en deze in dashboards en rapportages te visualiseren. Daarnaast vergt de functie diepgaande kennis van digitale marketingplatformen en -technologieën

De belangrijkste uitdaging van de rol is de balans tussen de drie formules. De Head of Marketing optimaliseert de customer journeys van de drie verschillende merken en weet als geen ander welke campagnes en uitingen – online en offline – op welk moment de grootste impact hebben. Daarbij zorgt zij/hij voor een unieke positionering van de formules met ieder een eigen identiteit en tone of voice. 

De functie vraagt om een combinatie van creativiteit en structuur. De Head of Marketing werkt op basis van creatieve ideeën en een goede intuïtie. Tegelijkertijd helpt zij/hij het team en de bredere organisatie met een overkoepelende marketingkalender en het stellen van heldere prioriteiten. Daarbij maakt de Head of Marketing veelvuldig gebruik van data, bijvoorbeeld om uitingen te testen en campagnes te monitoren en bij te sturen.

De Head of Marketing staat centraal in de groeiplannen van Provalliance Nederland. Dat geeft veel ruimte voor ondernemerschap. Zij/hij krijgt de vrijheid om nieuwe marketingkanalen toe te voegen, de nieuwste digitale toepassingen in te zetten, interessante loyaliteitsprogramma’s te ontwerpen en de e-commercekanalen verder te ontwikkelen. Zo tilt de Head of Marketing de hele marketingfunctie binnen Provalliance Nederland naar een hoger niveau.

 

Interesse? 

Provalliance werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij
via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.