Head of Marketing

Head of Marketing

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • 501 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Potje voor Nu en Later werkgeverspagina voor andere vacatures

Potje voor Nu en Later® is de werktitel van een start-up met een missie: heel Nederland inspireren hun financiële toekomst in eigen hand te nemen. Op een leuke en simpele manier. Dankzij het succes van een aantal pilots in 2017 wordt nu geïnvesteerd in een team van topprofessionals die samen een merk, online/mobile platform en community gaan bouwen. Vanaf de basis, zelfs de merknaam staat nog niet vast. Head of Marketing is een sleutelpositie voor de identiteit en het succes van de onderneming.

Impressie van een pilot

Het klokkenspel van de Haagse toren galmt door de binnenstad; een rinkelende tram rijdt voorbij. In De Passage staat een groep jonge mensen te discussiëren over de belangrijke vragen in het leven: op vakantie naar een vijfsterrenhotel of camping? Wonen in een villa, of een klein appartementje? Groot inkopen bij een budgetwinkel, of elke dag naar de biologische buurtsuper? Er wordt goed nagedacht, gelachen en gekozen. Zo komt ieder tot een antwoord op de vraag: wat heb ik minimaal nodig om het leven te leiden dat ik wil?

Start-up

Door middel van een vrolijke test ontdekt je binnen een paar minuten wat je minimaal nodig hebt om het leven te leiden dat je wilt. En hoe je ervoor staat om dat leven mogelijk te maken – ook wanneer je met pensioen gaat. Misschien ontdek je wel dat je veel meer spaart dan je eigenlijk nodig hebt. Zo niet, dan denkt het platform ook met je mee. Met specifieke tips om te sparen, beleggen, verhuizen, je hypotheek anders in te richten en/of salarisverhoging te krijgen. Ook kun je er pensioenproducten van allerlei verschillende aanbieders vergelijken.

Investeringsroadmap

Uniek aan de benadering van de start-up is dat niet de financiële producten centraal staan, maar de mens. En vooral: het dagelijkse leven. Geen abstract gezever, maar concreet advies.

Verzekeingsmaatschappij a.s.r. heeft een ambitieuze investeringsroadmap voor de start-up opgetekend. Belangrijk om te weten: inhoudelijk blijft het platform onafhankelijk en onpartijdig. Want alleen zo kan de start-up mensen inspireren na te denken over hun financiële toekomst. Als die missie slaagt, groeit de hele markt voor pensioenproducten. En dat is ook in het belang van de investeerder.

Dat er behoefte is aan het product, blijkt uit het succes van de eerste pilots die in 2017 werden gedaan onder de naam Potje voor Nu en Later®. Daarom wordt nu geïnvesteerd in een team van topprofessionals die samen een merk, online/mobile platform en community gaan bouwen. Dat begint met de sleutelposities van Head of Marketing en Head of Product. Binnen een jaar zal de start-up uitbreiden van 3 naar 12 FTE, en als het aan de investeerder ligt kan het daarna heel hard gaan.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing mag een merk bouwen met heel veel potentie – vanaf het allereerste begin. De Head of Marketing gaat aan de slag met de propositie die in de pilots succesvol is gebleken. De kernwoorden daarvan zijn transparantie, relevantie, gemak en genieten. Op basis van huidige en toekomstige klantbehoeftes ontwikkelt de Head of Marketing de brand identity, concrete doelstellingen, doelgroepsegmentaties, de marketingstrategie, kanaalmix, communicatiestrategie en inspirerende campagnes en content.

“Je kunt hier echt een merk bouwen. En niet zomaar een merk, maar een merk dat een aardverschuiving veroorzaakt in de beleving van het onderwerp – ik durf het bijna niet te zeggen – pensioenplanning. Voor de goede orde: dat woord zul je dus ook niet gebruiken. Ook niet voor de duidelijkheid. Want je verzint iets beters.” – Jeroen Stuart, a.s.r.

Gezucht, gefrons en schouderophalen maken plaats voor wilde dromen, schaterlachen en vooral opluchting. Dat is een enorme omwenteling in de perceptie. Dat krijgt de Head of Marketing alleen voor elkaar door klantinzichten als uitgangspunt te nemen en op basis daarvan de verschillende klantreizen te ontwikkelen. Het effect van online campagnes is tot in detail meetbaar, en op basis daarvan verfijnt de Head of Marketing de aanpak steeds verder. Zo schakelt hij/zij steeds tussen de korte en de lange termijn.

In de eerste fasen van de onderneming zal de Head of Marketing zelf hands-on betrokken zijn bij het inrichten van Analytics, SEO, SEA, Affiliate, E-mailmarketing en social media. Naarmate het platform voldoende converterende traffic vanuit verschillende marketingkanalen krijgt, zal de Head of Marketing het team kunnen uitbreiden met generalisten en experts.

Profiel

Achtergrond

 • WO-achtergrond
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring
 • Marketingstrategie opstellen & implementeren
 • Online marketing
 • Leidinggevende ervaring

Persoonlijkheid

 • Commercieële ondernemer
 • Creatieve probleemoplosser
 • Datagedreven en analytisch
 • Conceptueel
 • Commercieel

Contact

Head of Marketing Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.