Head of Marketing

Head of Marketing

 • Marketing
 • Energy
 • Amsterdam
 • 561 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bleeve werkgeverspagina voor andere vacatures

Bleeve: de snelste weg naar een duurzaam huis. Dat klinkt goed. Bleeve is 2015 gestart en heeft inmiddels het grootste onafhankelijke online platform in handen waarmee huizenbezitters gemakkelijk kunnen zien hoe zij energie kunnen besparen middels duurzame oplossingen. Het internationale team bestaat uit twintig professionals, #21: de Head of Marketing.

Over Bleeve

Groene energie, zonnepanelen, een energie-neutraal huis: veel huizenbezitters vinden het maar een gedoe. In 2015 kwamen de oprichters van Bleeve – Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out – tot de conclusie dat dit anders moest kunnen. Op de website van Bleeve kunnen huizenbezitters een scan laten maken van hun huis waar een persoonlijk en onafhankelijk advies uitrolt over álle mogelijke energiebesparende maatregelen die zij kunnen nemen. Om dit te kunnen doen gebruikt Bleeve slimme algoritmen en open-source databronnen zoals Google Earth en het Kadaster. Op basis van de huisscan kunnen huizenbezitters vervolgens diverse offertes opvragen bij aanbieders die door Bleeve zijn gescreend en geselecteerd. Klinkt goed toch? En nu komt het: het is geheel gratis. Het business-model van Bleeve is gestoeld op de fee die aanbieders betalen wanneer ze een opdracht via Bleeve binnenkrijgen. Win-win dus, want anders zouden aanbieders moeten investeren in acquisitie en naamsbekendheid via hun eigen kanalen. Nu doet Bleeve dat voor hen. Daarnaast fungeert Bleeve als energieloket voor 65 Nederlandse gemeenten. Bleeve voorziet alle inwoners van die gemeenten van relevante informatie op het gebied van duurzaamheid.  Bijvoorbeeld over gezamenlijke inkoopacties en informatie over subsidies.

Vacature: Head of Marketing

De positie van Head of Marketing is nieuw. Dat betekent dat er zowel op strategisch als hands-on niveau veel ontwikkeld moet worden. De Head of Marketing begint met een (online) marketingstrategie. Het belangrijkste doel is het reduceren van de Customer Acquisition Costs (CAC) en het bereiken van de juiste verhouding tussen CAC en de Life Time Value. De Head of Marketing verbetert de lead generation, lead nurturing, de user experience en de customer journey. Binnen een start-up zonder multi-million marketingbudget is creativiteit en inventiviteit een vereiste om succesvol te zijn. Kortom, Bleeve is op zoek naar een all-round (online) Marketeer die het grotere plaatje ziet, die de langetermijnstrategie stevig neerzet en die tegelijkertijd pragmatisch aan de slag gaat met de day-to-day business. Ondanks de focus op online, zal de Head of Marketing – zeker in het begin – ook de offline activiteiten op zich nemen. Bijvoorbeeld invulling geven aan de PR-mogelijkheden, opzetten van nieuwe partnerships en het verder benutten van de relaties met de gemeenten. Naast de eigen website heeft Bleeve een aanvullend acquisitie-kanaal via een strategisch partnership met de Rabobank. Als grootste hypotheekverstrekker van Nederland biedt de Rabobank Bleeve exclusief toegang tot haar huidige 800.000 en toekomstige hypotheekklanten. Dit kanaal zal in 2017 verder worden ingericht en vormt een belangrijk onderdeel van de portefeuille van de Head of Marketing, die de landelijke campagnes met de Rabobank zal bedenken en uitrollen.

Kandidaatsprofiel

 • Pragmatisch
 • Data-gedreven
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Creatief
 • Verbinder
 • Minimaal vijf jaar ervaring
 • Waarvan tenminste drie jaar binnen online marketing en/of e-commerce
 • Ervaring met offline marketing
 • Werkervaring binnen een start-up is een pre

Toekomstperspectief

Het internationale team van Bleeve werkt met zo’n twintig professionals vanuit een grachtenpand in hartje Amsterdam. De Head of Marketing wordt #21 en heeft een bepalende positie voor de verdere groei van Bleeve. De verantwoordelijkheden en het team zullen meegroeien: de Head of Marketing bouwt zijn/haar eigen team op. Het streven is om binnen een jaar minimaal twee Junior Marketeers aan te nemen die direct gaan rapporteren aan de Head of Marketing. De ideale kandidaat vindt het prettig om zelfstandig en met veel vrijheid te werken en voelt zich verantwoordelijk voor de groei van Bleeve. Er wordt aangestuurd op output, niet op input. De Head of Marketing spart regelmatig met de oprichters en rapporteert aan Joppe Out (co-founder en CFO). Daarnaast zal hij/zij veelvuldig samenwerken met collega’s van het Product team, waar Front- en Backend Developers en UX Designers samenwerken om het online platform continu te optimaliseren.

Contact

Head of Marketing Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.