Head of Marketing

Head of Marketing

 • Marketing
 • Health
 • Amsterdam/Heerenveen
 • Gepubliceerd op: 02 november 2023
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 5164 views

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 10 jaar ervaring
  • Waaronder digital en social marketing
  • Binnen B2B of B2B2C
  • In snelgroeiende bedrijven
  • Vloeiend Nederlands en Engels

 


* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Met bijna vierduizend aangesloten werkgevers houdt Bedrijfsfitness Nederland de werkende Nederlander gezond – en sinds 2023 ook internationaal als onderdeel van de Epassi Group. De meer dan 1.200.000 werknemers die via BFNL een sportoptie kunnen kiezen, kunnen met aantrekkelijke werkgeverskorting gebruikmaken van duizenden sportfaciliteiten en –lessen, van yoga en crossfit tot zwembaden. De Head of Marketing zorgt dat het aantal aangesloten werkgevers en het aantal eindgebruikers exponentieel groeit, onder meer door de strategische lancering van nieuwe producten en diensten in de komende maanden. Dit is een rol met maximale impact.

Over Bedrijfsfitness Nederland

Bedrijfsfitness Nederland verbindt werkgevers, werknemers en sportlocaties aan elkaar. Met zijn B2B2C-propositie is Bedrijfsfitness Nederland uniek in de Nederlandse markt, en marktleider in het aanbieden van fitnessdeals. Het doel? Heel werkend Nederland aan het sporten krijgen.

Bedrijfsfitness Nederland richt zich op drie doelgroepen: partners, werkgevers en werknemers. De partners zijn de sportscholen, personal trainers, yogastudio’s en andere fitnesslocaties. De werkgevers zijn bedrijven, liefst met meer dan tweeduizend medewerkers, die hun teams graag gezond en gelukkig willen houden en daarmee een hoge arbeidsproductiviteit willen waarborgen. En de werknemers? Dat zijn de mensen om wie het draait. Wanneer hun werkgever bij Bedrijfsfitness Nederland is aangesloten krijgen zij de mogelijkheid om regelmatig te sporten, alleen of in teamverband, en dat met aantrekkelijke belastingkorting en eventueel een extra financiële stimulans van de werkgever. Op deze manier krijgen de partners meer klanten, kunnen werknemers goedkoper en dus laagdrempeliger sporten en houden werkgevers hun mensen gezond. Bedrijfsfitness Nederland ontvangt een percentage van het abonnements- of lesgeld dat de partners verdienen. Een win-win dus!

In 2019 is Bedrijfsfitness Nederland samengegaan met het Duitse Hansefit en sinds 2023 zijn beide onderdeel van Epassi Group. Deze samenwerking stelt beide bedrijven in staat van elkaar te leren en te profiteren van synergieën, zoals een gedeelde HR- en Finance-afdeling. De commerciële teams functioneren decentraal, gericht op de respectievelijke landen.

Sinds 2019 is Bedrijfsfitness Nederland in omzet meer dan verviervoudigd, en in 2023 is de groeisnelheid nog verder toegenomen. Epassi Group heeft als ambitie om Europees één van de leidende Fintech organisaties te worden. Dit maakt het huidige moment bij uitstek geschikt om een geavanceerdere marketingstrategie te ontwikkelen en te implementeren.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing is verantwoordelijk voor de marketingstrategie voor de gehele Nederlandse markt van Bedrijfsfitness Nederland en zorgt ervoor dat de strategie uitvoerbaar is. De focus ligt daarbij in eerste instantie op B2B, maar ook B2C komt aan bod.

De sweet spot voor Bedrijfsfitness Nederland bestaat uit werkgevers met minimaal duizend medewerkers. Er liggen dus veel kansen in de corporate sector en bij grote overheidsinstanties. Hoewel enkele bekende namen als ING en het Ministerie van Financiën al klant zijn, zijn sommige andere grote spelers in dezelfde sectoren nog niet aangesloten. De Head of Marketing zet, samen met haar/zijn team, een gestructureerde en strategische aanpak neer.

Account-based marketing en activatie
Daarin worden de juiste leads gegenereerd, die volgens een passende en geautomatiseerde flow worden opgevolgd voordat ze aan het salesteam worden overgedragen. Account-based marketing speelt hierbij een grote rol. De doelgroep bestaat uit HR-directeuren en CEO’s, voor wie het welzijn van medewerkers een cruciaal onderwerp is. De focus van de Head of Marketing ligt dus in eerste instantie op B2B; wanneer deze leads zijn geactiveerd wordt ook B2C-marketing van belang. Om activatie naar een hoger niveau te tillen heeft Bedrijfsfitness Nederland recentelijk HubSpot geïmplementeerd als CRM.

De Head of Marketing geeft leiding aan het marketingteam van tien fte, bestaande uit de functies Brand en Content Marketing, Digital Marketing, Social Marketing en Performance Marketing. Het marketingteam werkt nauw samen met het salesteam, dat is onderverdeeld in New Business Development en Customer Success. De commerciële afdeling wordt verder aangevuld door een Partner- en Customer Serviceteam.

De Head of Marketing neemt plaats in het Nederlandse MT, naast de Sales Manager, Head of Service, Finance, HR en de Head of Workit (een aparte propositie van Bedrijfsfitness Nederland). Zij/hij rapporteert aan Antonio Barradas, Managing Director van Bedrijfsfitness Nederland. De hub in Amsterdam zal als standplaats van de Head of Marketing fungeren, maar zij/hij zal met grote regelmaat een bezoek brengen aan het hoofdkantoor in Heerenveen.

“Marketing is de komende jaren een van de belangrijkste functies bij Bedrijfsfitness Nederland. Het implementeren van de juiste tooling en het opstellen van een omnichannel-strategie waarmee we de relevante personen bij potentiële klanten benaderen en aan ons binden: dat is in eerste instantie de opdracht van de Head of Marketing. In tweede instantie komt daar ook nog het opzetten van een (online) B2C-marketingstrategie bij.” – Antonio Barradas, Managing Director Bedrijfsfitness Nederland

De kandidaat
Dit is een interessante rol voor een ervaren omnichannel-marketeer die een B2B(2C)-groeistrategie kan opzetten en implementeren en hierin een team met specialisten kan meenemen. Zij/hij heeft gedegen kennis van en ervaring met digital marketing over alle kanalen, account-based marketing, het identificeren van specifieke buyer persona’s, en marketingautomatisering door slim gebruik van HubSpot CRM. Zij/hij selecteert geschikte tools en heeft oog voor klantbeleving en -persona’s. Daarnaast beschikt de Head of Marketing over de capaciteiten om de marketingfunctie van Bedrijfsfitness Nederland verder te ontwikkelen, te versterken en te professionaliseren. Ook in het selecteren en aansturen van marketingbureaus speelt de Head of Marketing een belangrijke rol. Zij/hij ondersteunt bovendien het team in de ontwikkeling van deze kennis en vaardigheden. De Head of Marketing neemt plaats in het MT en krijgt de kans een veelbelovende onderneming exponentieel te helpen groeien.

 

Interesse?

Bedrijfsfitness Nederland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of Marketing

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.