Head of HR

Head of HR

 • HR
 • Consumer
 • Apeldoorn
 • 785 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Timing werkgeverspagina voor andere vacatures

De economie draait op volle toeren en de werkloosheid neemt af. Hartstikke goed nieuws natuurlijk, al brengt dit direct andere issues met zich mee, zoals krapte op de arbeidsmarkt. (Flex)krachten hebben steeds meer te kiezen. Opdrachtgevers moeten meer doen om medewerkers te blijven boeien. Voor een uitzendbureau als Timing is een optimale employee experience cruciaal, maar ook een uitdaging in een wereld die razendsnel digitaliseert. De HR-afdeling staat op het punt verder te professionaliseren en zoekt een nieuwe Head of HR.

Familie-onderneming met lef

Timing is een van de meest succesvolle uitzendbureaus op de Nederlandse arbeidsmarkt. Met ruim 700 medewerkers en 40 locaties staat het familiebedrijf in de top 5 van organisaties die bemiddelen tussen arbeidsmarkt en bedrijfswereld. In die positie kun je twee dingen doen: vasthouden aan de huidige koers of voor de top 3 gaan. Timing gaat voor het laatste. Het bedrijf is niet bang om te ondernemen. Want wie vooruit kijkt, ziet kansen.

Dat moet ook wel, in een snel veranderende branche. Sinds de oprichting 25 jaar terug speelt Timing slim in op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen de economie en technologie. Die wendbaarheid leidde de laatste vijf jaar tot een verdubbeling in omzet. Het uitzendbedrijf dat zich specialiseert in uitvoerend werk wil hogerop door talenten sneller, slimmer en duurzamer aan zich te binden. Door simpelweg te dóen; een no-nonsense strategie.

Uitdagende markt

De HR-afdeling staat voor een enorme uitdaging. De digitale wereld en online marketing vragen om innovatief recruitment met nieuwe manieren van werken, leren, ontwikkelen en boeien van medewerkers. Daarnaast is de War for Talent in volle gang – onder druk van concurrerende werkgevers is het steeds moeilijker om goede talenten te vinden, laat staan om deze duurzaam aan je te binden. HR focust op het behouden van personeel en genoeg instroom krijgen om aan de klantvraag te blijven voldoen. Een naadloze employee experience is dan een voorwaarde.

Daarom investeert HR in strakkere processen. Nieuwe kandidaten moeten gemakkelijk en vlot door het intakeproces kunnen komen om zo snel mogelijk up en running te zijn. Het leer- en ontwikkeltraject moet hier nauw op aansluiten zodat ze gericht, efficiënt en intensief voor hun nieuwe functie worden getraind. Tenminste, dat is het plan. Op de weg naar naar digitaal recruitment, agile leerprogramma’s en flexibel werkgeverschap moet er nog veel gebeuren.

Vrij ondernemerschap

De Head of HR komt aan het hoofd te staan van deze uitdagende professionaliseringsslag. Met zijn/haar klantgerichte inzicht, ondernemende data-driven mindset en ervaring met agile werken trekt hij/zij de hele organisatie mee in de ingrijpende innovatief-digitale omwenteling. Met heldere visie houdt de Head of HR focus op de (intelligentie)ontwikkeling van het team.

“De nieuwe Head of HR moet iemand zijn die goed kan schakelen tussen verschillende niveaus en sociaal vaardig is, maar die niet doorschiet in de softe kant van HR – dat is op dit moment onvoldoende voor onze organisatie. Gevoel voor cijfers, processen en data is cruciaal. Net als snel punten van verbetering identificeren, ontwikkelplannen opstellen en weten hoe je deze constructief doorvoert.” Margriet Spijker, CEO Timing

In nauwe samenwerking met de business en een afdeling van 20 fte schakelt de Head of HR de klassieke inrichting om naar een intelligent digitaal platform waarop alle innovatieve opties open liggen, van gebruiksvriendelijke CRM-systemen tot online CV-scanners en complexe algoritmes om carrièrepaden te voorspellen. De Head of HR mag ruim initiatief nemen, als er maar helder advies en objectieve data-analyses aan ten grondslag liggen.

Optimale employee experience

In alle digitale vernieuwing houdt de Head of HR focus op het kernpunt in de HR-strategie van Timing: de optimale employee experience creëren. Die ervaring is namelijk belangrijk voor de tevredenheid van medewerkers en dus hun keuze bij een bedrijf te blijven werken. Een goede balans tussen werk en privé is een belangrijk onderdeel, net als flexibele uren, (door)groeimogelijkheden en slimme tools voor soepele samenwerking, van cv tot contract.

De Head of HR werkt intensief met stakeholders samen om commerciële belangen en persoonlijke wensen van opdrachtgevers en (flex)krachten bij elkaar te brengen. Hij/zij past inzichten uit consumentenmarketingtools toe om een aantrekkelijke employee experience te ondersteunen, van denken vanuit het ontwerp tot hackathons en sentiment-analyses.

Baan met impact

De Head of HR is geen geijkte manager, maar een authentieke en creatieve ondernemer die de organisatie in beweging durft te zetten. Met organisatiebreed overzicht is hij/zij in staat vragen te analyseren en deze door te vertalen naar onderliggende vragen en concrete plannen. HR is van strategisch belang. De Head of HR moet dan ook een volwaardige strategische business partner zijn. Hij/zij is sympathiek en benaderbaar, maar heeft ook overwicht om te overtuigen. Met dit innemende gezag heeft hij/zij de kracht om nieuwe inzichten boven tafel te krijgen. Belangrijk, want de uitzendbranche zou er over vijf jaar weer totaal anders uit kunnen zien.

Persoonlijkheid

 • Analytisch en conceptueel denkvermogen
 • Communicatief zeer sterk
 • Goed samen kunnen werken
 • Organisatorisch talent
 • Beïnvloedingsvaardigheden en organisatiesensitiviteit
 • Toont eigenaarschap, is gedreven en energiek
 • Vernieuwende kijk op HR

Ervaring

 • Ervaring met Learning en Development en/of Talent management
 • Een aantoonbaar track record in bedrijfsprocessen optimaliseren
 • Klaar voor of ervaring met eindverantwoordelijke HR-rol
 • HR tech-savvy
 • Ervaring met projecten aansturen

Contact

Head of HR Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.