Head of HR

Head of HR

  • HR
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2510 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de e-Luscious werkgeverspagina voor andere vacatures

E-Luscious is dé naam achter succesvolle webshops als wijnvoordeel.nl, koffievoordeel.nl, wijnbeurs.nl en Colaris.nl. Het bedrijf groeide al flink, maar sinds iedereen noodgedwongen thuis werkte, kwam de groei in een enorme stroomversnelling terecht. De Head of HR is de strategische en operationele spil in het web die de organisatie op HR-gebied klaarstoomt voor de toekomst.

Over e-Luscious

Als snelgroeiende e-commerce pure player is e-Luscious gespecialiseerd in de online verkoop van wijn en koffie. Met verschillende labels, zoals Wijnvoordeel.nl en -be, Wijnbeurs.nl en -be, Léon Colaris en Koffievoordeel, voorziet e-Luscious klanten van hoogwaardige kwaliteit koffie, wijn en een persoonlijke, uitstekende service. Elk jaar worden via de online winkels miljoenen producten verkocht, waarmee e-Luscious zichzelf verzekert van de positie als pure play marktleider in de Benelux en een notering in de bovenste regionen van de Twinkle Top 100.

De ambities om verder te groeien zijn groot. Met de slagkracht van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management en onder de stevige leiding van CEO Bart Kuppens (voormalig Unilever en Procter & Gamble) wil e-Luscious de komende jaren haar marktpositie in Nederland, België en Duitsland verstevigen en nóg beter, persoonlijker en efficiënter in te spelen op de behoeften van klanten.

E-Luscious als World-class Workplace
Inmiddels telt e-Luscious ruim 150 medewerkers. Dat de organisatie het welzijn, diversiteit en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan, werd afgelopen september bekrachtigd toen het van medewerkersonderzoeksbureau Effectory het World-class Workplace-keurmerk ontving. Een wapenfeit waar ze bij e-Luscious terecht trots op zijn. Aan de Head of HR om ervoor te zorgen dat de tevredenheid en persoonlijke ontwikkeling van alle medewerkers in de toekomst alleen maar verder toeneemt.

Vacature: Head of HR

De Head of HR van e-Luscious heeft een duidelijk doel voor ogen: het talent dat de organisatie in huis heeft, optimaal benutten en tegelijkertijd de toestroom van nieuw talent te waarborgen. Door proactief te werken aan HR-speerpunten zoals duurzame inzetbaarheid, arbeidsvoorwaarden, belonings- en beoordelingsbeleid, learning & development, en recruitment, brengt de Head of HR de HR-agenda van de organisatie naar een hoger niveau. Zij/hij geeft leiding aan een team van 5 fte, maakt onderdeel uit van het Lead Team en rapporteert direct aan de CEO, Bart Kuppens.

Voor de CEO en het lead team geldt de Head of HR als belangrijke strategische sparringpartner die weet wat er in de verschillende teams speelt. Zij/hij is op de hoogte van interessante interne en externe ontwikkelingen in het HR-domein en kijkt continu hoe deze eventueel vertaald kunnen worden naar mogelijkheden voor e-Luscious. Daarbij houdt de Head of HR altijd oog voor behoud van de platte, plezierige en open bedrijfscultuur waar e-Luscious om bekend staat.

“Bij e-Luscious ligt het tempo hoog en zijn de lijnen kort. In een dynamische wereld waarin we nog miljoenen mensen beter kunnen bedienen, hebben we helemaal geen tijd om stil te staan. Dat vraagt én geeft veel energie. Ondernemerschap is in onze organisatie een groot goed. Beslissingen worden snel gemaakt, en dat verwachten we ook van de Head of HR. Blijkt het achteraf niet de juiste? Geen probleem, daar leren we het meest van.”
Bart Kuppens, CEO

Bouwen aan strategisch HR leiderschap
E-Luscious staat aan de vooravond van een verdere professionaliseringsslag waar nog veel concrete invulling en sturing aan gegeven moet worden. Logisch, gezien het tempo waarin de organisatie afgelopen jaren gegroeid is. Verschillende processen kunnen efficiënter ingericht worden, terwijl sommige processen of programma’s nog van scratch opgebouwd moeten worden. Een geweldige uitdaging voor een daadkrachtige Head of HR die graag (verder) bouwt aan strategisch HR leiderschap in een snelgroeiende, succesvolle e-commerce pure player.

Dat de Head of HR van grote strategische waarde is, staat vast. Daarnaast is het ook een operationele rol. ‘Hoofd in de wolken, ogen naar voren, voeten op de grond en handen uit de mouwen’, zoals ze het bij e-Luscious zelf omschrijven. Ervaring in een scale up en in de e-commerce is een must. Een flexibele, hands-on mindset is dat ook, net als een oplossingsgerichte, besluitvaardige en empathische aanpak.

E-Luscious werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.