Head of HR

Head of HR

  • HR
  • Private Equity
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1214 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Claro vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 5 jaar ervaring
  • HR-generalist
  • Strategisch
  • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De carwash-industrie is volop in ontwikkeling. Dat geldt ook voor Claro Carwash, een snelgroeiende groep van premium autowasstraten. Om de ambitieuze groeiplannen van deze groep te realiseren, moet de HR-organisatie flink geprofessionaliseerd worden. Een mooie uitdaging voor de Head of HR.

Over Claro

De afgelopen jaren groeide Claro Carwash middels een effectieve buy-and-buildstrategie uit tot een toonaangevende speler op de Nederlandse markt. Inmiddels staat de teller van het aantal vestigingen op dertien, en daar komen in rap tempo nieuwe vestigingen bij. Maar Nederland is pas het begin; Claro Carwash wil ook de rest van West-Europa veroveren. Met Torqx Capital Partners als investeerder aan boord en een ambitieus team aan het roer staat niets de organisatie in de weg om die plannen te realiseren.

Het merendeel van de ruim tweehonderd medewerkers werkt in de vestigingen, verspreid over het hele land. Zoals het een scale-up betaamt, zijn de lijnen bij Claro Carwash kort, schakelt men snel en steekt iedereen de handen uit de mouwen. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers die in de wasstraat de machines bedienen, maar ook voor alle medewerkers op kantoor. Naast snelle groei staat ook duurzaamheid hoog op de strategische agenda van Claro Carwash. Zo investeert de groep fors in de verduurzaming van haar locaties, bijvoorbeeld door op alle locaties zonnepanelen aan te leggen en best-in-class waterrecycling toe te passen.

Vacature: Head of HR

Bij Claro Carwash zijn ze ervan overtuigd dat hun mensen het meest waardevolle bezit van de organisatie zijn. Alle groeiplannen en ambities vallen of staan bij het werven, behouden en ontwikkelen van dat meest waardevolle bezit. De Head of HR zorgt ervoor dat Claro Carwash een prettige en uitdagende werkplek is waar high potentials zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dat begint met een effectieve HR-strategie waarin de Head of HR processen helder uiteenzet en best practices binnen de groep implementeert. Daarbij richt zij/hij zich zowel op de korte als op de lange termijn, en stelt zij/hij in samenspraak met het MT vast welke zaken prioriteit hebben.

Bepaalde processen moeten direct opgepakt worden, zoals het implementeren van een gestroomlijnd onboardingproces, digitalisering van personeelsadministratie, training van vestigingsmanagers en het borgen van de bedrijfscultuur in alle vestigingen. Ook het opzetten van een talentprogramma en het ontwikkelen van een recruitmentstrategie staan op de to-do-lijst van de Head of HR. Schaalbaarheid is cruciaal: de processen en systemen moeten zo ingericht zijn dat ze een veelvoud van het aantal medewerkers en vestigingen aankunnen. Zodra de basis stevig staat, bouwt de Head of HR de organisatie en het team steeds verder uit. In die zin kan zij/hij de rol voor een groot deel zelf vormgeven en echt met de organisatie meegroeien. Dat doet zij/hij niet alleen door de strategische lijnen uit te zetten, maar ook in letterlijke, hands-on zin.

“HR is cruciaal voor de toekomst van onze organisatie. We kunnen A-locaties, goede machines en overtuigende marketingcampagnes hebben, maar zonder gemotiveerde, getrainde bezetting van de wasstraten zijn we nergens. Als Head of HR creëer je de werkomgeving, processen en bedrijfscultuur waarin onze mensen volledig tot hun recht komen.” – Hein Castelijns, CEO

De rol is een mooie kans voor een HR-generalist die snapt wat mensen drijft en beweegt, en daar met de juiste processen en ways of working perfect op inspeelt. Zij/hij werkt gestructureerd, denkt altijd in oplossingen en is ontzettend gedreven om samen met het hechte, ambitieuze team van Claro Carwash een ongeëvenaard succes te boeken.

 

Interesse?

Claro Carwash werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.