Head of HR

Head of HR

 • HR
 • Legal
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 08 april 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1100 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • Ervaring met partnerstructuren
 • People manager
 • Strategisch
 • Sterk in executie
 • Sensitief

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Op het Amsterdamse kantoor van A&O Shearman zetten meer dan driehonderdvijftig advocaten, notarissen, fiscalisten en ondersteunende professionals zich in om klanten optimaal te ondersteunen. De Head of HR richt zich op het verstevigen van de organisatie en de cultuur, de talent- en leiderschapsontwikkeling en op thema’s als inclusie en diversiteit. Een uitdagende rol op het hoogste niveau binnen de advocatuur.

Over A&O Shearman

In de advocatuur is A&O Shearman al decennialang een begrip. Recentelijk kondigde het Nederlands-Britse kantoor een fusie aan met het Amerikaanse kantoor Shearman. Het internationale advocatenkantoor staat ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties bij in hun meest complexe juridische uitdagingen. Het advocatenkantoor is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van M&A, finance, corporate governance, regulatory en litigation.

A&O Shearman heeft een sterk internationaal netwerk met meer dan veertig vestigingen en 5.600 medewerkers in dertig landen. Dankzij die combinatie van een wereldwijd bereik en diepgewortelde lokale kennis kan het kantoor internationaal opererende bedrijven en instellingen optimaal ondersteunen. A&O Shearman biedt medewerkers de voordelen van een internationale omgeving – zoals toegang tot uitgebreide expertise en grote, internationale deals – terwijl de cultuur met haar nadruk op openheid en gelijkwaardigheid heel Nederlands is.

Op het Nederlandse kantoor van A&O Shearman – gevestigd in het monumentale Apollo House in Amsterdam – werken ruim driehonderd advocaten, notarissen, fiscalisten, ondersteunende professionals en bijna veertig partners. Zij adviseren vooraanstaande bedrijven en organisaties in bijna elke sector, waaronder veel beursgenoteerde ondernemingen.

Op het gebied van werkgeverschap scoort A&O Shearman uitmuntend: het kantoor is gecertificeerd door het Top Employers Institute. Dit instituut roemt A&O Shearman om zijn diversiteitsbeleid, organisatiecultuur en leiderschapsontwikkeling. Een mooie basis voor de Head of HR om de positie op de people-as verder te verstevigen.

Vacature: Head of HR

HR heeft een prominente plek in de organisatie van A&O Shearman. Het HR-team telt veertien mensen, onder anderen HR business partners, Compensation & Benefits-experts, Learning & Development-specialisten en recruitmentprofessionals. De Head of HR stuurt het relatief jonge team helder aan en coacht teamleden op een inspirerende manier om het beste uit zichzelf te halen en als een eenheid te opereren. Voor de ontwikkeling van nieuw beleid werkt de Head of HR nauw samen met de partners en het MT.

Om medewerkers te laten excelleren in de dienstverlening naar cliënten is een sterke, ondersteunende organisatiecultuur belangrijk. Zo werkt de Head of HR aan diverse thema’s en initiatieven die bijdragen aan deze organisatiecultuur, waaronder de implementatie van een nieuw performancemanagementsysteem, het doorontwikkelen van het talent- en leiderschapsprogramma en projecten rondom diversiteit en inclusie. Tegelijkertijd richt zij/hij zich ook op lopende projecten, waaronder het onboardingstraject en employer branding. Om voorop te blijven lopen in de markt, moet het HR-beleid van A&O Shearman continu geprofessionaliseerd worden. Samen met het MT – met wie zij/hij als sparringpartner intensief samenwerkt – is de Head of HR de drijvende kracht achter die voortdurende professionaliseringsslag. Tegelijkertijd begrijpt zij/hij dat cultuurverandering niet van de ene op de andere dag plaatsvindt en dat voor elk idee draagvlak nodig is. Met een gezonde balans tussen overtuigingskracht, sensitiviteit en geduld weet de Head of HR medewerkers in de hele organisatie aan te spreken en in beweging te krijgen.

“Als Head of HR buig je je over zaken die essentieel zijn voor A&O Shearman, waaronder het verstevigen van de organisatiecultuur en persoonlijke ontwikkeling. Met de juiste skills en mentaliteit kun je veel impact hebben op deze organisatie.” – Jonathan Heeringa, Managing Partner

De rol is een mooie kans voor een stevige Head of HR die eerder werkte in een organisatie met een partnerstructuur en goed gedijt in de dynamiek die daarbij hoort. De ideale kandidaat is een energieke people person die over de communicatieve vaardigheden beschikt om draagvlak voor ideeën te creëren, maar die als dat nodig is ook met de spreekwoordelijke vuist op tafel durft te slaan. Met die skills en can do-mentaliteit heeft zij/hij significante impact op de HR-organisatie van een van de grootste advocatenkantoren ter wereld.

Interesse?

A&O Shearman werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Charlotte Braat via charlottebraat@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of HR

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.